Почекај може нема да има потреба да даваш, може ќе нема грчеви бебето. Ние сме на ексклузивно доење, не давам ниту вода, ниту чај, децата кои цицаат немаат потреба од ништо друго освен мајчиното млеко. Јас пијам чај за доилки, прво на Хумана, а сега Лакта Микс на Алкалоид, и тие содржат ким и сладок анасон кои помагаат за грчевите и фала Богу засега сме во ред,
neli pisuva na upatstvoto? Cajcinja na hipp jas od eurofarm i Dm zimam. na niv pisuva moze uste od prvata nedela, no jas pokasno go dadov, mali ste uste pocekajte
@vitamina почекај малку штом сте сеуште мали јас вчера прв пат дадов вода 5+ сме а чај не сум дала никаков и мислам нема потреба вода си е најдобро.. @H&J ние сме на доење но некогаш кога одам некаде може да му дадат но штом поминат 3 недели одма фрлам сепак за бебе се работи..А и си пишува на него така да ако ти е отворено пред 3недели подобро фрли па да не биде нешто потоа ке ти биде криво
Јас му давам пре-нан ад и ставам капки colief. Прво цица па ад млеко затоа што се роди 36 недела пред 2,5 недели а и нешто не е одишевен од цицка☺ и тоа само од левата,десната нејке да ја помориса. Како и да е гладни нема да бидат . Позз мами
Жени вие што сте на адаптирано млеко од почеток ве молам да споделете како дававте на бебињата? На колку часа и по колку? Дали ги будите или не? Моево дека почнав да го будам за млекце почна да му се ремети спиењето и додека заспие треба повторно да го будам, со ваквото будење му го пореметив целиот ред на спиење и храна. Споделете искуство.
Немаш потреба од будење,ко да е гладно тоа само се буди Никогаш немам гледано на саат Кога сакаше,колку сакаше пиеше Мојата пиеше многу млеко,максимум на два часа,од прилика некогаш и побрзо огладнуваше а некогаш не се зависи од детето Сепак мислам дека не треба да го будиш
SInko od prvata nedela piese po 60ml ad + majcino 30ml(ili obratno)se do 6 nedeli posle po 120ml.Gledav da e na 3 casa,da ne e porano ako site okolu mene mi vikaa da mu davam na sekoe placenje.Ako spiese vo spienje mu davav se do 2 i pol 3 meseci si go piese i si prodolzuvaze so spienje
Јас тука правев грешка некој ден со тоа што тој спие јас го будам пресоблакам и давам млекце, потоа не ми спиеше по час два и таман ќе заспие пак го будам. Не го будам повеќе ќе давам колку сака и кога сака. Па и капките со млекцето. Ви благодарам.
AD ne se dava na pomalku od 3h! Vo.Sistina mi rekoa da go budam na 3h da jade zatoa sto izleze so zoltica ali sam se budese na 3h i denje i nokje. Mnogu e bitno na pocetok navremeno da vnesuvaat mleko pogotovo preku den. Ne se preporacuva na pomalku od 3h zatoa sto bas tolku mu treba da se svari pa se pravi problem vo meseto. E sega imase momenti koga morav da dadam na pomalku od 3h ali zatoa ke se napravese zapek mal ili grcevi. A okolu kolicinata ke davas kolku mu se pie, na primer Aptamilot e pohranliv a hipp ne pa koga se prefrliv na hipp 60ml mu bea malku.
Помалку од 3 часа никогаш не пие. Не му давам. Значи давам од 3 па до 4 ипол најмногу ама ретко. Плус минус секогаш на 3, 3 ипол му давам и сметам дека е ок. А и тој се буди сам.. да така мислам дека е правилно. Моето пие аптамил по 90 мл но гледам дека сака повеќе .. па планирам да правам по 120 па колку испие толку ќе пробам ќе видам. Ти благодарам.
Epa super si e i super postapuvas! Prodolzi si taka i sledi si go instinktot i deteto. Ne se kompjuteri da bidat sitr isti i programirani
Izvinete sto se mes vo muabetot.no so ad mlwko nema igracki posebno koga se raboti za malo bebe t.e. novorodence.se dava tocno k0lku sto e propisano,nikofas poveke bidejki moze da mu napravite problem na bebceto,isto kako vie da izedete dve golemi pici odednas i da legnete da spiete,sekako deka nema da vi e dobro.isto i so bebinjata.tie nekogas nemaat oset kolku treba da ispijat,pa znaat i da prejadat.
Давам 100мл и го пие во текот на денот имам бекутан и хумана, твоето пакување ако е за 200 мл вода тогаш мислам дека е правилно да го делиш на пола правот и да правиш а другата пола за утре, на бекутан имам приметено ако и остане во шишето малку чајче за утре тоа ја променило малку бојата како матно е затоа дели го не 2 дена да го пие туку нека е свежо направено
Не знам. Од тоа што муабетам со блиски личности сите хранеле колку сака и кога сака. Сепак млекото не е штетно воопшто. Е сега не зборуваме за саати од 4 па нагоре и да одиме до драстични разлики .. во глобала еден саат или пола плус минус и не е страшно, исто како и со милилитрите, 30 тина не менуваат многу многу.