Еве и јас проблеми со математиката..Колку мл АД давате на 2+++ месеци или на тие што имаат веќе 7кг? Јас давав 150 гледам веќе не му стига бара пред да заспие пак. Му стигаше 150 до неќна одеднаш почна да бара повише, а изгледа е и во скок.
Јас давам бебелан ме буни тоа што за 3 месеца пишува 120 а од 4 150, додека на аптамилот затоа што тоа го претходно користев за 3 месеца е веќе 150 мл. И јас давам сега 150 мл 120 му беше малце има 6200килажа.
Моето повеќе јадеше кога беше 2 месеци отколку сега на 3. Така да може и ќе смени. Инаку прашував и јас да не случајно премногу јаде, оти е 7кг на три месеци, ама па и долго е. Тогаш докторката ми рече дека бебе смее да јаде колку сака и нема такво нешто како предебело бебе. Денес пак ја прашав, пак исто ми рече. И да без шала, препорака во Германија е да се почне со вкусови од 4 месеци веќе и со каши. Мене прерано ми се гледа некако .
зависи до бебето. моето е 4 ипол месеци па ретко кога пие по 120 мл,на комбинирано сме ние. следи го бебето колку сака не се води по кутија
И моето е долго ич не изгледа дебело туку онака целосно си е крупно бебе личи на повеќе месеци. Е така е не можеш да го оставиш да плаче нека си јаде колку сака
Сакам да сменам формула, на доење е бебето ама повремено му давам формула кога некој го чува, не молзам. Ама последните неколку пати ми повраќа од Аптемил, на таква е од раѓање, многу тешко мириса, а и како да ја нејќе, предходно со сласт пиеше цело шише сега со борби. Да земам Хип си велам, ама гледам има од 0-6 и над 6. Нели се менува од 1 на 2ка постепено ама ако давам само повремено и тоа едно шише макс две на ден, како да ја изведам промената?
Јас купив сега Хип комбиотик 2. Бебе е на доење и има 7+++ месеци. Млекото е за припрема на каши бидејќи ми завршува молзеното и сакам да пробам ако прифати еден оброк место доење за кога ќе тргнам на работа, со цевка или шише за вода. Првото дете пиеше аптамил, не бев задоволна и сменив на Хип комбиотик, супер го прифати и немавме мака ни со столица ни со повраќање.
Јас да земам Хип 1 за проба па натаму да преминам на 2. Да не му дојде нагло многу со Амптемил 1, а Хип 2. Фала
Зедов Бебелан 2, ми го повраќа ама аптемил 2 не ни пробав дека нели он до година е 1(мислам) Денес дадов Бебелан, му се допадна и не повраќаше, а и не мириса така тешко како Аптемил.
Здраво, да не има некој вишок ад млеко (Hipp Combiotic 1), да подари или може да се замениме со нешто?
Moeto e 7200 kg, na aptamil I doenje ama povekje mu e Kako cucla lazovka .. Mu davav 90 ml, od deneska 120 ml.. ama mislam se malku mu e na dva saati zamaluva od placenjen... Na kolku saati davate vie ? 2meseci I Edna nedela sme
Кое АД без лактоза би го препорачале? Почнати сме со вкусови, 7+++ е, ми треба за каши и едно до две шишиња на ден АД, ама излезе дека бебе е интолерантно на лактоза. Некој дали е поупатен што состојка е ова глукозен сируп во адаптираните млека што се без лактоза?