фала ви,купив Бебелан го пие мака немаа за формули имаме многу избор. Каката ни е нормалнаа бојаа.зљ една недела ќе го носам на мерење да видам дали качил
Здраво, да ве прашам, бебето ми е 1 месец на АД млеко аптамил. Многу сака да јаде плаче за јадење, вришти, ми се чини дека загрздавува од плачење. Колку мл сте давале на таа возраст и на колку време, ? Педијатарот вели на мин два саати, друг без време по барање на бебето. Таа пие, повраќа пак бара.. тешко ставам ред на 3 часа
Можи да има грчеви, адаптирано млеко 2 и пол сати, на 1 месец пиеше 60мл ако се сеќавам добро, точно на 3 часа а пиеше доста бавно околу 30 мин, ја држев исправена додека ждригни. Штом повраќа можи и да и даваш многу на брзо. Или не и одговара млеко..
Ти благодарам за одговорот. Тоа не знам дали е гладна или има грчеви. Ако и направам нова доза она јаде, па ми е страв да не ја прејадам, ми викаат ако бара дај и. После повраќа и пак од ново се додека не се премори...да знам дека се грчеви ќе идадам од тоа лекокот за грчеви, ми го препрачаа sir nurse harveys. ама не знам. Ако е гладна да и правам повеќе, 60 мл и правам ама не ги пие ако заспие, или ги пие до крај па ако не заспие плаче.. Прво дете ми е, немам искуство
Користев од цуцлите Dr Browns антиколик со цевче се со многу бавен проток. И така си пиеше бавно. Пиеше со паузи така сама бараше. мислам дека ви се почнати грчевите , јас ставав и топла тетра пелена, и масажа на меше давај од сирупот… И не давај додека не поминат барем 2 и пол часа .. а Плачењето е постојано или во одредено време?
Nie pocnavme od 4meseci i dve nedeli. Veke pola mesec si pravime probi a od utrr veke sme 5meseci i doktorkata rece mozeme obrok da zamenime so kasicka od mesavina na dve ili tri sostojki
Ми се случувало да давам и 60 и 90 на таа возраст. Ако бара мораш да даваш за жал некогаш бебињата и кога се најадени ако ги боли мешето тие пак сакаат да пијат зошто мислат дека така ќе им помине. Тие единствено што знаат на таа возраст е да јадат и спијат. Јас сум се чудела некогаш колку многу ќе испие моето особено пред спиење многу сакаше да се прејадува. Земи си капки за грчеви обавезно colief ни помогнаа на нас и давај колку му се пие....
Во попладневните часови, обично. Денес од 2 до сега речиси 11 и пол. Во меѓувреме се смируваше кратко, ама не спиеше, доаѓаше време за хранење и пак исто. Сега се смири со цуцла лажливец и заспа. Не сакам да користам, а ма немам избор и капките Нурс мислам не помогнаа. Сага во 12 пак треба да јаде, нека поспие барем половина час, ако бара да јаде ќе и дадам ако стане, ако не ќе чекам да стане. Ќе купиме и од тие. Ми ги препорачаа овие на авент ама и најде некоја финта изгледа. Во почетокот пиеше бавно потоа пак почна брзо, и се инати не ждрига па во раце ми спие
Имам близнаци и на почетокот почнавме со аптамил. Едното јадеше по 60 а другото по 90 на 3 часа. По препорака од педијатар не дававме пред 3 часа бидејќи кога имаат грчеви бараат утеха во храната ама со прејадувањето уште повеќе им се прават грчеви(се приметува кога плачат за храна од глад, а кога од грчеви. Од грчеви цели се виткаа и препотуваа). До кај 2,5 месеци грчеви нон стоп навечер, самото еспумисан помагаше ама макс 2 саати. И тогаш го открив новалак ац. Читав доста и на своја рака им сменив. За една недела грчевите се намалија на мин, каката стана сенф боја и децава посреќни.
Авент има различни цуцли со различен проток, видете да не е до тоа. Види има бројче на секоја цуцла, само тешко се отиметува, мора под светло. На таа возраст јас користев 0 и анти колик цуцли 1. Се продаваат само силиконскиот дел и може лесно да ги смените.
Како качуваат на тежина со новалак ац? И јас давам аптамил како дохрана и цица ама од што и се меша млекото рика плаче да се поремети човек и се мислам да сменам адаптирано со колиеф капките некако и подобро и е што значи проблемот е во лактозата.
за бебе од 3 недели пишува на кутијата 100МЛ за оброк, но бебво го дојам и дохрана давам заш мах. 60мл излегува од мене (навечер кога се одмолзувам) Колку пати дневно давате храна за новороденчиња што се со комбинација на доење??
Исто ни се бебињата. Јас после цицање ако плаче правам 90мл т.е. 3 дозерки ама од тоа не пие многу некогаш 30 или 50 зависи колку цицала. Мислам дека на бејби лов пишуваше позади на кутијата дека со 3 дозерки испаѓа 100мл. Рачунај 30мл 1 дозерка и види колку ќе ти испадне.
Не, туку 30мл вода+ад= одприлика 35мл вкупно и затоа ти пишува 100мл оброк. А вода како вода на бебево не давам.
Mоже и кај мене да е од мешање на млекото, забележав дека кога не ја дојам, имам многу малку, нема грчеви. Кој да знае
Zdravo preminuvame na Hipp Combiotik 2 I dali ima nekoja sto znae da mi kaze kako treba da mu davam poso vo 2 ne pisuva so meseci kako treba da pie kako ma 1 samo na 150 ml 5 lazici na 180 ml 6 lazici I na 210 ml 7 lazici?