Момам да потврдам и јас барајки спас од грчеви сненив на Новалак Ац и се спасив. Претходно што се не пробавме и џабе
Ние сме веќе 1.5недели и со дохрана хип комбиотик. Последниве 2/3 дена мн го боли меше и од денес почнав да му додавам капки Анти колик. Негде прочитав да не му се менува млекото мн често и да не е пред две недели.
Во тој период имаа стомачен вирус и не качуваа најдобро. На последниот преглед ми рекоа дека се одлични ама педијатарот ми рече да почнам со новалак 1 за да се навикнуваат на лактоза и сега мешам. На следна контрола ќе провериме колку качуваат. Едното бебе не сака очигледно млеко, не е само грчеви (и кога имав за доење не сакаше) зошто сменив на холе (знам дека не чини да менувам често ама друго чаре не гледам) и пак плука и на сила се раниме. Инаку за колиеф капките не знам дали знаеш ама треба да одстојат 30 мин во млекото за да се активираат. Колипреф и колактазе мене ми беа попрактични.
Да се убацам во муабет, моето качуваше по 1 кг месечно на новалак Ац, го користевме до 4 месеци, после се префрливме на ДмБио пре
Да знам дека се чека, меѓутоа кога има мака кога нема не знам веќе. Која е разликата од обичното пре?
Моето прво дете преплака од тоа млеко затоа сменив од дм почнав да го давам на своја рака и се просветлив тогаш
Ако мислиш на бејбилав и дм био пре нема некоја разлика само дм био поубаво ми се раствараше од бејбилав знаеше грутки да останат
Во мојот град нема ДМ,а педијатарот ми рече пробај да не му менуваш,а тоа и дење и ноќе пишти го боли
Pred dva dena smeniv aptamil so novalak I kako drugo bebe da imam. Prethodno bevme kako na brza lenta, jade povrakja place, vristi pak jade, I epten koga kje se izmori spie, se vo race... ne mozev ni da pretpostavam deka I e od mlekoto, edno cudo kapki kupivme, sto se ne I stavivme vo usta... nisto ne pomogna. Sega nisto ne I davam, sledam samo kakoto I ako e dobro ostanuvame na novalak, ... ako ne drugo mleko kje baram... moze aptamil e, bil dobar na pocetok, ubavo poona da napreduva, po 10 pati (okolu) kakase, no potoa nesto se smeni I ne I odgovaral...
И јас приметувам од аптамилот дека има мака ако повеќе пати и дадам во денот. Дали ова го користиш новалак ац?
Pa moze trebase toj, obicniot go zemav, Sega ne znam koga kje go potrosime dali toj da go zemam, od aptamilot po 10 pati kakase po malku od ovoj 1 do dvapati, ama poobemno.pa si velam moze od promenata, a moze pak I ovoj da ne I e dobar. Kje vidam denovive
Ајде баш види и сподели искуство. И мојава од аптамилот 100 пати на ден кака и пред да се искака и од сон се буди дури од што ја боли стомак.
Ne znam nemase mnogu naprednato od aptamilot poslednata nedela,deka povrakjase I grcevite, ova Sega rano e da se kaze, 3 dena e na nego
Јас неколку пати имам пишано, од аптамил 1 имам кошмар. Мали какаше уште додека го пиеше, плачеше вриштеше 24/7, кажував на педијатрите викаа остави го ќе го навикне млекото, дека пред тоа користевме прематур, ама откако преминавме на аптамил 1, он почна да кака нон стоп и воопшто не напредуваше, дури и ослабна вториот месец. На своја рака читнав, се консултирав со аптекарка и сменив на новалак, детето живна, еве го 10+ е, крупно, силно, жилаво бебе, константно напредува и повеќе од нормално, ама не е буцко, повеќе расте во должина. Така што, нас Новалак не спаси, за двеве бебиња. Додека имаа грчеви, користевме комбинирамо новалак 1 и AC, еден период додека другово близначе многу повраќаше земав AR, ама тоа тешко се раствараше, па после си теравме со обичното 1, па од 6 месеци 2ка. Сигурно на многу бебиња им одговара Аптамилот, ете нас Аптамил прематур ни беше ок, ама Аптамил 1 беше ужас, кај едното бебе дијареа, кај другото правеше запек, тоа плачеше за да се искака, од крајност во крајност. Споделувам за да внимавате, ако се мачи бебе, преземајте нешто одма, не чекајте толку долго.
Во последно време доста се жалат од аптамил, додека од новалак се фалат мислам дека аптамилот на времето беше океј сега веќе не. Новалак ац дали го користеше константно или прекина после одреден период? Некој искуство со Modilac млекото?
Каката му е златна боја но малце му е потврда, а не повраќат. Дали им давате млеко како што пишува на кутиите, Оти мојов и повеќе си сака. Сега сме полни две недели ама и немаме некој ред на сат да речам со млекото.
Се сеќавам дека некаде околу третиот месец го користев константно за едното бебе затоа што имаше страшни грчеви. Сите ми викаа до 40 дена ќе поминат, кај неа најјаки беа во третиот месец. После матичната ме советуваше и да го комбинирам со Новалак 1, пример ако имаа 7 оброци, 3 да се со AC, останатите со Новалак 1 и како ќе се намалуваат грчевите така да го намалуваме и AC. Така правев и супер напредуваа, со редовна столица и се по ред. И јас забележав дека во последно сите се жалат од Аптамил, барем единицата, дали ја смениле формулата или не знам, а педијатриве освен Аптамил и Хип друго никогаш не препорачуваат, барем од мое лично и на блиски искуство.
Од кој термос сте задоволни да држи вруќа вода барем 4 часа ама баш вруќа вода? Имав еден од карес ама не беше нешто баш нај нај.