Јас земав од маалса џиџимиџарница обичен пластичен термос, внатре каде што стои водата е стакло. Само тој ја држи вруќа водата и после 5саати. Иначе имам пет метални ни еден не држи толку вруќина.
Здраво мамички Да прашам дали кога користете Аптамил му давате на бебче и вода да пие по малку Една пријателка ми кажа дека кога детето било само на аптамил требало и малку вода да пие.Јас знам дека вода трева да пие кога се почнува со цврста храна . Искуства ?
Правилно мислиш. Вода се дава кога се почнува со цврста храна без разлика дали бебето е на мајчино или адаптирано млеко.
Само на Аптамил? А за друго АД не важи? Сакам да кажам, убаво си знаеш. Ко ќе почне со цврста храна, тогаш вода
Има во ДМ во три нијанси розева зелена и инокс околу 650 денари е водата едвај стине дури и кога е отворено капачето.
Новалак, бејби лов дм, модилак,хип,аптамил,холе,бебелан. Со првото бејбилов користев супер напредуваше и најисплатливо беше и немаше грчеви. Со хип и аптамил доста имаат проблеми со грчеви не ти ги препорачувам.
Se vratija grcevite, pak ima I od novalak ili koj znae od sto.sega preku Eden den kaka poobemno, drugo ne znam verojatno kje pomine
Ние користевме Хипп, грчеви премногу бебе не утешно плачеше по цел ден. Му сменив млеко Новалак АЦ и добро го прифати. Бебе се смири како да не е тој , но многу бара од млекото. Од хипп пиеше по препорака на кутија но од ова бара многу повеќе. Сега сме 2,5 недели а бара на 3 часа и си го пие по 100 мл. Со какање сме многу подобри и столицата му омекна, не е како со хипп. Првото го доев и немам искуство со адаптираниве
Давај на 3 часа тогаш и нормално е на 3 часа да јаде, на кутијата е препорака само толку да се даваат оброци.
Eve konecno se stabilizirase I grcevite pomalku traaat I kaka redovno, uste tvrdo se maci ama kaka. Paki smeniv mleko, Sega toa novalak ac I so nego e dobro. Ne znam I jas dali e pravilno sto tolku pati mu menuvav ad mleko ama Sega sto I da bide ne menuvam vekle,