^Колку сака и кога сака. Пред се, нкако количински како што е наведено во упатството. П.С.Зборам од лично искуство.И ние бевме на аптамил.
И јас му давам ад колку сака кога сака на 3 ч најчесто но и на 2 му се јаде и не го будам никогаш само си стане тогаш му дадам.но и цица и затоа сега пие по 90 120 инаку ако е само на ад бебе од 2-3 мес според табелата треба да пие по 150-180 мл ад.и давајте кога сака и колку сака вишокот го повраќа значи најадено е, за еден месец мојто накачило 1280 гр лаком е.
Мнoгу е 90мл, 120 пa ептен. Мoетo нa пoчетoк пиеше пo 30мл кoгa немaше ни месец, пoсле згoлемувaвме 120 пиеше кoгa беше негде 4 месеци.
Не мoжaм дa редaктирaм..aд не се дaвa нa пoмaлку oд 3 чaсa, вo бoлницa некoлку пaти ми гo нaпoменaa тoa, цицaње мoже кoлку и кoгa сaкa, нo зa aд си имa некoи прaвилa.
30 мл е сосема малку. Икс жени прашав сите давале по 90 на таа возраст. Е сега дали зависи од дете до дете не знам. А пред 3 часа не давам секако.
Сметам дека е тоа на почеток кога желудничето уште е многу мало инаку мислам дека не треба да се гледа до минута ако плаче за јадење му давам и пола саат порано и самиот Сајковски има кажано дека дете не е машина па на минути да гледаме ако е гладно давај башка нели викаат аптамилот е најблиску до мајчиното млеко а тоа го даваат кога сакаат. Исто и за количината не треба да се води стрикно по упатство ќе си го пратите детето 30мл стварно не менува многу ако му е многу ќе си го бљуцне и ќе биде сито. А особено ако редовно секој ден си кака тогаш ич не му ја мислете. Барем ја со моето немам проблем.
Убаво кажано. Моето пиеше 2 дена по 30 додека се нормализиравме. Лека полека накачував по малку и еве сме на 90. Од 3 та недела пишува 120 на 4 часа ти така се раководеше или? Колку пиеше твоето?
ne e malku 30ml voda plus edna dozerka formula ispaga 40ml, tolku i vo bolnica gi ranea bebinjata i tolku i mene mi kazaa da prodolzam. vie ste epten mali za 90. tabelata koja ja ima na aptamilot e dobra za orientacija, i spored nea ako dobro pametam posto veke ne sme na aptamil , 30 ml bese za bebe na vasa vozrast pa se do kaj mesec ipol...e sega bidejki ti ne zivees vo mk ne znam tamu kakvo e i dali e isto pakuvanjeto na aptamilot.
za site mleka istoto go vikaat deka e blizu do majcinoto ) vo sistina go forsiraat aptamil bidejki im e sponzor.
Abe ostaj ti zeni sto ti vikaat, vidi vo upatstvoto sto pisuva i konsultacija so pedijatar. Ne davaj drasticno poveke od propisanoto i ne pocesto od dva i pol casa. Toa mleko se vari vo zeludnik vo rok od tri casa. Kolku saka i koga saka se odnesiva na majcino.
Упстството вели. 90 мл на 3 часа. Прва и втора недела. Трета и четврта недела 120 мл на 4 часа. Моето бебе пие баш ко на табелата што пишува. И мислам дека е ок. Исто и докторката ми кажа. За сите жени што кажаа по 30 мл можеби во македонија е различно млекото па се дава 30 не знам овде вака си пишува и јас така давам. @slobodka можеби затоа се буниме.
Незнам дали е точно и дали и вие сте приметиле ама моево имаше периоди кога си бараше поише млекце и периоди коа му беше доволно колку што мудавав, тоа го поврзувам со периодот кога расте поинтезивно во долж или килажа. Затоа и не му го скратував бидејки првите месеци е нормално повеќе што напредуваат и растат а потоа полека паѓа интензитетот.Незнам може грешам ама моево некако го осекамкога е гладно а кога плаче или е кенкав за друго.
sosema drugo e i pakuvanjeto i gledam pisuva od 0-12 meseci, kaj nas e od 0-6, a potoa od 6-12 meseci na brojki e i definitivno tabelata so upatstvo ne e ista.
Купи си чај бекутан во кутија што е и си правиш по потреба. А јас највеќе до вечер го оставам во шише, дури и тогаш губи мирис. Да се дава само тазе направен чај и тазе направено млеко. И ад млекото кога ќе стои повеќе од два часа појако мириса. Хуманата имаше многу јак мирис, Нан е подобар. И чајот од Бекутан е подобар од тој на Хумана според мене. Не за џабе на кутиите од АД млеко имате упатство на количина по месеци, не давајте повеќе. И бидете сконцетрирани кога ги броите лажичките прашок. Јас завршив со тоа, во шести месец сме и сега сме на тазе кравјо млеко и повкусно им е, само што на почетокот, на премин од ад кон кравјо, имаат запек, не знам кога ќе се регулира тоа.
Abe kakvi 30ml. Od start pocnav so 60ml sekako so preporaka iako bese kombinirano mn kratko. (Skoro i da nemav mleko ama aj ke receme kombinirano)
Па пологично ми беше да ги хранам со кравјо млеко, исклучиво тазе домашно, отколку да ги хранам со млеко во прав. А за алергии ако има ќе има и помало и поголемо. Сега за сега добро го прифатија, кој има можност за тазе кравјо млеко, му го препорачувам. Плус и финансиски ќе ви помогне, ако имаме во предвид дека една кутија нан е 630 денари, месечно има разлика, плус кога купуваш за две. Тоа е грабеж. Финансиски можев да си дозволам ад млеко, но едвај чекав вештачкиот прашок да им го заменам со природно млеко.