Мајки, дали за сите адаптирани важи тоа да се користи 3 недели од отварањето ? Ние од раѓање користиме Хип , па кога давав дохрана на секои 3 часа ми беше океј , ама веќе давам само навечер пред спиење ( некогаш воопшто и не давам ) и скоро пола од пакетчето испаѓа да го фрлам. Има ли некое со помала грамажа , немам ништо разгледано по аптекиве, па ајде кажувајте од кои сте задоволни . Инаку сме 7+ недели .
Исто и јас му сменив млеко на 2,5 недели. Користевме хипп сега новалак АЦ. Столицата му е супер и грчевите многу пократко му траат. Како друго бебенце е.
Da da ima promeni, samo mi e krivo deka skoro 4 pati I menuvav mleko dodeka da i pogodam, prvo Aptamil cezar, pa obicen, pa novalak 1, pa novalak ac, znae li nekoja dali mozebi I steti tolku pati menuvanje ad mleko? Na pocetok imav I mleko I ja doev malku pa ad mleko dohrana. 5 mleka piese a denes pravi 6 nedeli
Најдобро е млеко да не се менува често, барем 2 недели да има од млеко до млеко. Јас бебуш кога имаше 2 недели му сменив од хипп на новалак ац и сега сме само со тоа, секако и му одговара како друго бебенце да имам. Ако ви одговара новалак Ац нека си го пие и не менувај и после недела, две можеш да воведеш обично новалак по еден оброк ама постепено. Последно на кое млеко сте
Sega sme na Novalak AC, I super e I odgovara, ne i menuvam vekje, no dosega dodeka da dojdam do ova i menuvav
Мајки, дали вие што давате Новалац АС плус и ги доите бебињата? Сакам да го сменам Аптамилот бидејќи има грчеви но го прочитав ова за Новалац: Novalac AC млечната формула е прилагодена за доенчиња со грчеви од раѓање до 12 месеци ако мајките не ги дојат. Ние сме на комбинирано АД со доење па ова ми падна во очи кога читав за млекото.
Ги менувате млеката на своја рака или да се консултирам со педијатар? Од страв не сум сменила сама затоа и прашувам
Сакам да купам бејбилов за кашички, кое да го земам, дали има шанси да ми го прифати? 11 месеци има, уште цица. И цена знаете ли?
Сама и сменив и за првото и за ова исто. Само на педијатар го однесов да ја измерат дали напредува. 370 денари е 500гр пробај ќе видиш дали ќе ти прифати.
Мене воопшто не ми се раствара бар таа една кутија што ја зедовме за проба. Бебка не сакаше да го пие и така мислам повеќе од пола го исфрлив. Ние зедовме Бејбилов 2ка. Обично, не био. Ако има некоја разлика. Немам Дм во мојот град и немам опција за често пазарење и проби. Измеѓу пробав и Новалак 2ка. И во него останаа грутчиња, не којзнае колку. За нијанса повеќе и се допадна на бебка споредено со Бејбилов. Инаку користиме Бебелан. Инаку ние немаме причина за промена и супер си напредува. Онака пробувам опции повремено. Еднаш на неколку месеци.
За 100мл оброк вака го растварам: Врела вода 50мл 3 дозерки и тресам силно и после додавам 40мл ладна вода и спремно е за пиење одма. грутки ми остануваа ако не го тресев силно шишето.
Мајки ај хелп, неможам реално да барам коментари многу се. Хипп 1 и 2 океј исто се пиеа. Е сеа, а Хипп 3..на кутиа пишува за 1 оброк 150мл вода 2 прав. Нешо ја несвакам..а за млеко пиење исто ли е ко 1 и 2 дозирање??
Има врска флаширана вода ако се менува ? Во аптека ми рекоа со каква сум почнала со таква да продолжам малку ми е нелогично , вода си е вода ...