Колку вкупно пие во 24часа, вода + прав? Според тежината на бебето треба да внесува околу 630мл дневно. Вака од пишаното мислам дека сте ок со количината.
Ќе почне да јаде повеќе после 3 недели ќе си јаде цел оброк. Тоа што ти кажале дека мора и не мора баш. Таа нека почне од себе дали секој ден и се јаде нејзе на 3 саати иста количина.
Бебето само си кажува колку му се јаде. Ако го буташ со сила ќе повраќа. Кај мене па беше обратно ми велеа давај помалце, а тоа бараше повеќе. Пелените и расположението се показател за се. Некогаш педијатрите сакаат бебињата да ги третираат како програмирани кукли
Здраво мамички , ние сме денес точно 1 месец бевме кај сајковски на контрола одлична е со напредок , проблем е со ад он ми вика навечер не ја буди кога ке посака тогаш а иначе на 3 саати нуди ја и ало спие е сеа тука ми е збунка , јадеше во 14 , после во 17 и 15 и беше будна , сега заспа во 18 , во 20 ли да ја будам или во 21 h ? Три саати од оброкот или откако е успана пошто може до 22 да си спие она. фала
Na koj nacin si ja olesnuvate pripremata na adaptirano mleko? Tips and tricks za nova mama, vi blagodaram odnapred
Шишиња спремни, празни тоа. Еден термос со врела вода. Едно шише или термос со ладна вода. Млеко ставено во точни дози во дозер. Најпрво за ноќе ни беше ова. Буквално во терминот кога треба да пие, за 30 секунди спремно. Сега дозерот си го користиме редовно, дење, ноќе. За вода се научи да пие и млака и на собна температура, така да за кратко сме спремни.
Земи си 3-4 шишиња барем и нека ти бидат спремни па сабајле ќе ги миеш. Искрено јас не ги вријам после секое миење. Ппгоре членката ти пишала што треба да правиш истото и јас го правам млекото го мешам пример ако треба 90мл да пие 50мл врела вода ставам ад го мешам и после додавам уште 40мл ладна вода и спремно е за пиење одма Али гледај навечер да фатиш во фаза кога е пред будење кога мавта со раце и тогаш стани направи и одма дај за да продужи да спие. Навечер не ја станувам за да ждригне и пелена пример ставам во 10 навечер зависи кога заспива и после дури 2 оброка и менувам и се фаќа сабајлето дури.
Мајки, која вода ја користите кога припремате АД млеко? Ја користам Горска негазирана или да земам од хип.
Бебево што убаво си пиеше ад и плус мое измолзено а плус и го ставав на града да цица,сега веке 3 недели мака мачам со се,едвај 50-60мл испива со триста молења и временски долго време пие,2 месеци и 4 дена сме тоа му е многу малку да пие млеко Некоја мајка со ваква мака како мојата
На колку време го јаде оброкот и како му ги комбинираш оброците? Плус викаш и цица, ако цициа и пие 60мл доволни му се
Може треба да смениш цуцла, со поголем отвот или повеќе дупчиња, зависи каква цуцла користиш, мојот така кога правеше тоа ни беше знак да сменам цуцла на шишето.