Дечкото што ни ја монтираше чешмата со филтри ни кажа вака. Флаширана вода е добра само онаа кој ја нема во балоните од по 5 литри и нагоре како Горска и другите. Не дека другите се лоши али најдобри се тие до 1.5 што имаат шишиња.
Флашираната вода само се затоплува не да преврие бар јас така и давав на малата ко беше бебе прашај си во аптека мојата беше на HIPP.
Колку милилитри Аптамил се дава на бебе од 20 дена? Ми рекоа 3 пати дневно + доење. Но не ми е јасно дали 30мл или 60мл три пати?
Зависи колку млеко имаш, толку мало бебе би требало да пие по 60 мл, но ако го доиш +прихрана веројатно 30 би му биле доволни. Види по самото хранење ако бара уште значи нема доволно млеко, ако одбива да јаде после цицање значи имаш доволно млеко.
Dali ima nekoja mama Sto koristi AD mleko NAN optipro 1,SE podaruva od 400 grama neotvoreno so rok na traenje 03.2025. Skopje
Бебелан 2 од кога почнавте, дали веднаш со 6 месеци или после 6 месеци, аптекарката му рекла на маж со 7 мес, ме стави во дилема на кутијата е од 6месеци.
Не бебелан, ние друго користиме. Ама и јас уште не сменив. Наводно во следната формула што е, има повеќе скроб и е наменета за помалку оброци на ден, на пример само 3 шишиња. Е арно ама, моето уште пие 5 пати на ден млеко, оброк се обидувам да и воведам. Еве два три дена да кажам јаде еден. Ја најадува уште оваа форумула и ќе терам вака се додека не и воведам два оброка или додека ја најадува доволно. Од прилика да, до кај 7 месец ќе фати сигурно. Сега е 6+.
Од 6 месеци. Фактички од 6 месеци и некој ден бидејќи имавме залиха на 1ци. Прво тие ги трошевме, па преминавме на 2ка.
Дали постои помала кутија Аптамил 1 за да не се фрла после 1 месец големата? И зошто не смее да се користи после тој месец истата?
Како почнавте со 2ка Формула? Бебе за 5 дена полни 6 месеци, сакам да се префрлам на 2ка, но пишува за 2 до 3 оброци на ден на кутијата. А моево пие сега по 5. Не е уште до немлечен оброк стасана. Се плашам да не и е малку, тоа прво. А второ прашање дали наеднаш се префрла на 2ка или има некаков период на адаптација?
Зашо 2-3 оброци? Кое млеко го користите? Јас по кутијата никогаш не сум се водела, гледав бебе шо сака и колку Имаше некој начин, почнуваш со едно шише двојка, па постепено сите оброци ги менуваш. Така нешто мислам, ама не памтам убаво. Одамна беше. Јас имав малку од 1 и купив 2, и дадов 2 да проба - го бендиса. Го дотрошив кецот и продолживме на 2ка. Ама не знам колку е правилно тоа