А добро зашо уствари ад толку го прават пострашно од мајчино?! Некогаш кога читам помислувам како отров да е. Епа сега и тава и тава е млеко. Или како дискриминирани ми изгледат децата на ад. Мора да чекате 3 часа. Не давам јас ад од шо сакам. Морам! Ама сигурно нема детето да го оставам гладно ако на 2 саата му се прејаде. Некои мајки на 2 саата по помалку и дават , така си почнале. Или јас за моето дете да си кажам . Му давав баш како шо пишеше - дете и пред и по јадење не можам да го смирам плаче. Мислев грчеви се ама ни се вие ни црвенее. После пробав повеке му дадов друго дете се смири. Не значи дека ако сега јаде и после ке продолже . Додека си бара давај му подобро да поврати отколку да биде гладно. Првите 3 месеци се најважни. Поздрав
Мајки, молам за совет. Беба почна да бара цице на 1 час. Преку ден е вознемирена, слабо спие, се нервира. Млеко немам ко што имав до пред една недела. Како да знам дали е гладна? И дали да пробам со дохрана, еднаш дневно?
мајки ќе ве молам за совет... бебуш беше на хип комбиотик не го сакаше иимаше лоша столица, земавме аптамил после 5 дена грчевите се вратија не е подносливо... добив совет да сменам со хип органик вие штоби ми советувале имала ли некоја мајка ваков проблем?
Ке ја однесеш на педијатар, ако нема убав напредок тој ке ти каже дали е доволно твоето или треба дохрана
Мајка јас хип комбиотик давам. Ама имам многу слушано за бебелан млекото дека било многу добро , пивко и дека многу помагало за грчевите. Од повеќе мајки сум слушала.
i toa go pievme na pocetokot posle si piese od mene ama sea sum na antibiotik i maki macime so mlekava
Мајки јас давам хумана 1 сега за сега е добра нема грчеви претходно беше на хип комбиотик. Сакав да земам млеко против грчеви но ете нема потреба кога нема грчеви инаку бебе е 2 месеци. Млекото е хумана анти колик така се вика ако сакате пробајте
da za bebelan e super nie bevme na hipp pa na humana sega na bebelan eve 3 meseci sme super e od start prestanaa grcevite i napreduvame mnogu dobro za razlika od prethodno
Koj antibiotik go pies? Ti pies ili bebeto? Dozvoleni se nekolku antibiotici za vreme na doenje, jas kolku sum ispila oooo i uste dojam 15 meseci
ne e dozvoleno prvo klindamicin piev pa prodolziv so furolin duri i mlekoto ja smeni bojata od niv koga ke zavrsam posle 24 moze da cica ako ne se odbie...
Klindamicinot ti e low risk, a dodeka Furolin e Very Low Risk, sto znaci mozes da does bez problem dodeka gi pies. Prasav i vo grupa za doenje i mi odgoviri deka moze da se doi so Furolin
Majka maliot bese na hipp combiotik i koga prejdovme na dvojkata ne mi se rastvarase ubavo, dosta povrakase pa preminav na bebelan 2. Ubavo se rastvara, ne mi povraka i mnogu e pitko bas na mleko ima vkus.
Мајки едно прашање. Што правите кога бебе треба да јаде а не сте во можност да спремите АД млеко на лице место затоа што нема начин да се згрее водата? Еве на пример патување кое трае подолго од 3-4 часа. Дали згреана вода ставате во термос и растватате АД во флашичка...? Друга идеја немам...
Zdravo mamicki i nie od pocetok sme na ad mleko i go koristam nan1, no veke 3 dena maliot ima mnogu grcevi a baska i nemoze da se kaka da smenam hrana?
Koe mleko go davas? Ne e problem i na sobna temperatura. A ako e ladno moze da se podgree Ako kupuvas termos kupi od onie kako limeni zs torbickitr ne cuvaat toplo
Neli mora da se prevrie prvo?Jas ja prevrivam vodata svezo, pree da go dadam, citav svezo zovriena trebalo da bide. Inace Aptamil comfort davam. Em flasirana, em od stakleno sise kupuvam, em prevrivam. Zatoa go mrazam momentot.koga treba dohrana da davam, iako davam maksimum 2.pati na den.