Девојки да прашам, бебчето ми е 4 недели од пред 3 дена е на АД 60мл пред спиење накај 7/8 му го давам а преку ден и вечерта си цица. Не ми е какан 2 дена а претходно си какаше по 4/5 пати во денот. Дали му е од АД? Што да правам да сменам фирма?
Не менувај. Нормално е како што растат така да менуваат. И да не ти дојде чудно ќе ја смени и какушката може да биде и погуста.
Здраво имам прашање дали е нормално од адаптирано млеко некогаш не го допива целото 90 или 120 па ми бара поосле 2 часа и така му се фака на ден да испие усте едно шише плус треба 8 знам дали има тука некаков проблем ако има некој вакво искуство нрка пише.
И кај мене е според кутија 5 оброка на нејзе и се фаќаат 6 ама еден оброк пола го пие само. И и се фаќа после тој оброк да пие на 3 часа наместо на 4.
Јас треба 8 пати да му давам бидејки не дојам ама него му се фака 9 пати, оти некогаш не го допива некое шише до крај, и ми е страв да не го здебелам така
Здраво едно прашање за вие што користите новалак 1 и новалак IT. Дали цуцлите од шишињата ви се како замастени? Ставив нови цуцли на шишињата, а сега почнавме со новалак, се направија масни, замаглени катастрофа. Ги сварив 3-4 пати, пак исто. Ги сварив и со сода и сјај, пак исто. На некој вака му се дешава?
Ние ац го користиме и цуцли од Филипс натурал се замастуваат од млекото ама се мијат со сјај фрош за цуцли и шишиња и пожешка вода
Мораш да ги миеш со сјај. Инаку вака цело време ќе ти бидат замастени. Земи фрош сјај го имаш во ДМ И Веро.
Го користам, од сам почеток. Додека беше на Аптамил, немав ваков проблем. Сега една недела цуцлите се. прават така, со новото млеко
Само млеко од новалак е такво. И кај нас се мрсни ама чи истам сега со обичен фрош сјај и жешка вода.
Да да убаво се мијат. Имам земено и мала четкичка за внатрешниот тенкит дел од цуцлата, ставм внатре сјај малце и со четката чиатам. Конкретно го имам зелен фрош со мирис на лимун.
Од локо кроко на кика бу 200 и нешто денари голема со сунѓер на врвот и мала се во пакување ама големата ми се скрши одма и ја фрлив, а за шишињата од томи типи идеше тогаш со пумпата за молзење и уште ја користам нема смрт.
Девојки, утре правиме 6м сме на АД на бебилан 1 , дали треба да преминеме на 2 од кога ке наполни 6м или ? Пие по 120 мл на 2 часа ама изгледа не го држи малку му е а и немаме воведено оброк уште само овошна каша , незнам што да правам ноќе знае и шо 2/3 пати да ми се буди за млеко. Дајте некое искуство дали да му накачам млеко