Тие што сте на АД, бебелан 1 е до 6м ,е сега денес наполниме 6 да преминам на 2ка или консултација со педијатар.
Консултација со педијатар.. Пример, кај нас педијатарот кажа прво да има целосен оброк со добра количина, па да смениме во 2ка. И тоа не нагло, туку преку еден оброк.. еднаш 1, па следен оброк 2.
Со оглед на тоа дека му даваше до вчера по 120мл остани си на ова сега па ќе смениш. Зошто со 2ка бебелан ќе треба помалце шишиња да пие а поголема количина.
Jas istiot problem go imav so bebelan,kakase zeleno i kakase ednas na 3dena,smenivme novalak 1 i od sledniot den odma i se sredi stolicata kaka senf boja i se namalija grcevite.
Здраво мајко, бебе 3 и пол месеци и е на комбинирана исхрана со аптамил цезар биотик меѓутоа има премногу гасови, веројатно болни бидејки се витка како кифла и кемка додека не ги испушти, во последно и сонот и е немирен па морам на среде ноќ да и правам вежби додека не и поминат гасовите па да презаспие. Сакам да пробам со друго млеко па сакав да ве прашам да ми препорачате некое доколку некоја имала слично искуство.
Јас од Бејбилов бев најзадоволна. И новалак не се лоши, само со сигурност аптамил и хип ни под разно.
Да од денес почнав сабајле дадов 150 и вечер 150 другите шо 120 наеднаш да не бидат, утре ке менам па со 3 шишиња по 150 и се така а за 2ка кога да менам ?
Здраво мајки Колку време треба да се користи Новалак Ит кога бебето има запек, нас педијатар ни го препиша оти од аптамил запек имаше сега е во ред си кака но дали може да штети да се навикни па потоа да не може да кака ако преминеме на друго млеко
Дали е добро што пие Новалак Ит содржи многу лактоза ве молам за совет Почнавме и со Новалак 1 по препорака на педијатар
Нан кристиме од 2 и пол месеца. Сакам да го сменам да ја префрлам на Бејбилов 2ка. Како да го правам тоа постепено? 7 и пол месеци сме.
Не. Наеднаш смени го. Ако нема интолеранција на лактоза може да се дава. Само не давај Аптамил со Новалак или било кои други фирми. Земаш од една фирма и со таа тераш.
Јас утре ке мешам од беебелан 1 на бебелан 2ка , треба ли некое време да мешам со 1 или директно можам да менам?
Кога почнавте да не ја превривате водата за АД млеко? Мојата е 3 и пол месеци и од вчера и купив Нера Критис од Зегин. Пишува дека е погодна за храна за доенчиња. Но, некако не сум сигурна дека е добра. Сакам веќе да ја научам на непревриена вода, досега и ја превривав, но дали да биде таа. Има pH 8 и пишува дека има ниско ниво на натриум. Лако што гледам треба помалку од 7, а оваа има 6,9. Од друга страна изворска има помалку, 4,1 ... па се збунив, зошто не изворска туку оваа.. не сакам да бидам изиграна од некој маркетиншки трик, а не се разбирам баш