Користиме Хипп комбиотик и Јана бејби или обична Јана затоа што има ниско ниво на натриум и калциум. Инаку штотуку отворена флаша до два дена не превривам,така ми кажаа дека бактериолошки е безбедна во тој период... Инаку еднаш приготвена формула не смее да се подгрева,а лично сметам дека би требало да се користи топла вода како што е наведено за да убаво се разложи прашокот и се што содржи внатре...
Јас во термос си носев вода провриена, и од џамбо земав едно како дозерка за ад млеко, има три отвори и си ја ставаш точната доза и после само раствараш. Моево пиеше млеко на 2 саати, па никаде неможевме да мрднеме без млеко.
Prevriena i oladena do stepen pogoden za pienje i ja stavam vo termos. Vi siseto stavam prethodno ad kolku sto mi treba.
Јас превривам вода, ладам колку што е потребно и ја ставам во лимен термос. Термосот ја држи до 8 саати водата па така немам мака околу тоа. Држам па пак варам и се така. Млекото го пие топло а претходно проверувам на рака. Аптамилот стои 1 месец. Така барем на мене ми кажаа.
Jas go frlam posle 2 nedeli od otvaranje. A davam maksimum 2 pati dnevno, taka da mnogu mi odi za badijala
Tocno e. 3 nedeli pisuva proveriv. Ne znam od kade mi se uvrtelo 2. inace kupuvam konzerva, mislam nema pomala. Prethodno zemav aptamil vo karton onoj obicniot. 2500 denari. E toa stvarno koga morav da go frlam tesko mi beseVprocem od ova bebe se frlam, caj ke napravam ne go saka pa frlam, nekogas i mlekoto ne mi go saka pa frlam...Mozno li e uste da ne prepoznavam koga e gladna ne znam. 2 meseci sme, jas tesko red fakam.
Да не не му е погодено ад млеко, смени види другите дали ќе ги јади... А каков чај му имаш даено? И моево е 2месеци, му давам хумана 150мл на точно 4часа некогаш и повеке и никогаш немам фрлено.... можеби и да не ја сака храната или мн често да му даваш а тоа да не е гладно.
Треба да плаче у смисла крај на свет е тогаш е гладна. У принцип на ад на 3 часа. А чајче дај бекутан ако не сака друг
Не е гладна штом одбива ад млеко, а не плаче. Значи твоето млеко и е доволно, не форсирај адаптирано.
Me buni toa sto kratko cica, okolu.10 minuti. Obavezno gi nudam dvete gradi po 2 pati. Koga ke pusti i veke ne saka da cica jas mislev deka e gladna i pravev ad. Vo posledno vreme se poveke go pluka ne go saka. Dodatno mi stvara zabuna sto gradive mi se postojano meki, osven nautro ako beba ja prespie cela nok, togas mi se potvrdi.
Се најадува. Нема постојано да ти се тврди градите, со тек на време се регулира понуда-побарувачка, па ќе се создава млеко со ритамот во кој цица бебето. Градите ќе ти бидат помеки, а сепак ќе имаш доволно млеко за нејзините потреби. Верувај ми, куќата ќе ја крене ако е гладна.
Fala ti @Annath znam deka imas pogolemo iskustvo so doenje. A sto mislis, toa sto kenka pred spienje, a sepak posle mirno si prespiva, ne e placenje od glad? Sum.probala i togas da dadam sise, ili pak na grada, no ne saka. Jas mislam deka togas si place onaka. Veke se ohrabruvam.da ne davam ad. Od 5-6 obroci ad dnevno, recisi stignav do ekskluzivno doenje, ne mi se veruva. Mozda zatoa i proveruvam da ne e gladna. Skapo ja plativ mojata neinformiranost i toa sto ostaviv na sekoe placenje vo bolnica da ja hranat so aptamil, no ete, izgleda ke uspeeme. I na edna dohrana da sme jas ke bidam zadovolna sto postignav.