Во мисла сум да сменам млеко ве молам за совет дали да земам Babylove или Bio од Дм. До сега пиевме Holle некако малку наредува по 600 грама на месец, иако педијатар ми вика дека е супер ради висината. Исто приметив во последните каки како црно како влакна не знам дали е од млекото. Секој совет добредојден
Благодарам. Ќе земи после сопругот па да видиме како ќе биди. Му идеше скоро литар млеко во 24h, а то е премногу за толку мало бебе плус се роди и 2800 не е баш многу големо.
Моето Аптамил пие и океј , ама имаш некој што се задоволни и од Новалак не им одговара Аптамилот така да ќе си пробаш
Majki jas pak za elektricniov bokal, https://setec.mk/мали--апарати/кујнски-апарати/електрични-бокали/xiaomi-mi-smart-kettle-pro12402 Dali nekoja od vas go ima probano i e zadovolna? Na plan sum da go kupam, ama strav mi e da ne mi e uste edna propadnata investicija
Ние му даваме капки еспумисан и од капките веднаш се губат меурите. До месец ипол пиеше Аптамил (тогаш користевме Колиеф капки) и супер напредуваше, но имаше запек, грчеви, а и многу бљуцкаше и сменивме на Baby Love, но некако не ми напредуваше од него, но барем супер го поминавме периодот на грчеви. Се вративме сега на Аптамил повторно и сега е супер, нема ни запек, нити бљуцка, нити грчеви. Аптамил е најдобро и најхранливо млеко според мене. И без капките сега на 3 ипол месеци не му прави никаков проблем. Инаку водата само ја загревам во ѓезве.
Уште користите еспумосан за да нема меури? Ние сме уште малку 3 месеци.. си го пие млекото ама многу меури има од мучкање и има гасови… некој трик има?
Ное бевме на хип комбиотик и нас еднаш ни се појави како црн конец во каката, па сменивме на хипп ха и стана зелена каката и миросаше на расипано јајце, сега сме на аптамил..некој викаат дека од ѓелезото и протеините таква им била… сега ни е жолто златна каката
Да да се уште ги користиме, но полека ги намалуваме. Сакав да кажам дека и кога не сме ставиле немал грчеви, па затоа планираме да прекинеме и со нив. Случајно откривме дека меурите се губат од еспумисан. Ќе ставам капки, ќе мучкам вертикално 15 секунди и после вертикално и меурите исчезнуваат, а ако нема капки има пена едно 2 прста. Или ќе измучкаме убаво и отпосле ќе ставиме од капките и како ставаме капки, така се губат меурите. Пробајте со нив, нас супер ни се покажаа, од нив повеќе прди затоа што Еспумисанот прави полесно да ги извади гасовите од стомачето. За запек имам варено вода со 4-5 зрнца ким и со таа вода го имам правено млекото и многу му помагаше да се искака. Но сега супер си кака од Аптамилот.
Мајки кои витамини ги давате кога се на адаптирано? Бидејќи бевме на комбинирано доење и ад давав д3+к1 и плус омега. Сега е само на ад да ги прекинам некои или исто да давам? Бебе само што наполни 3 месеци.
Дали со секој оброк му даваш од капките, вчера пробав да и го дадам и меурите се узгубија… и дали давате и пробиотик?
Sto pomalku espumissan toa podobro. So sekoj obrok mislam deka e premnogu zasto nie vo najakite grcevi davavme 4 pati dnevno. Inaku izmuckaj go vertikalno pa posle horizontalno i mozes pod cesma sisenceto da go stavis i da muckas vo krug . Nema site da se izgubat ama del od penata ke se izgubi
Zdravo, dali nekoja majka ima vishok kutii ad mleko Babylove 2, pa gi podaruva ili gi prodava po popovolna cena?
Нели АД не е лошо? Еден дебил ми збореше како мајките ги труеле своите деца со АД пошто неќеле да дојдат (демек за изглед на градите), или пошто искачале навечер блабла.. Викам човече, некои жени НЕМААТ млеко. А и сигурно нема цел свет да дава АД ако не чини
Абеее гледам моево отруено дека порасна на АД Јас од петни жили вадев млеко и заебав. Ама кажи му на дебилот дека да, ние нејќеме да доиме оти цицката ни е побитна како ќе изгледа отколку да послужи да се најде за нешто ко на пример храна на тукушто роденото бебе