Bravo majka mnogu se raduvam sto citam vakov post od tebe bidejki tocno znam kolku ubavo i ispolneto se cuvstvuvas koga si go dois bebceto
Сите бебиња кенкаат, на тој начин си комуницираат секако. Дефинитивно не е од глад штом одбива да цица или да пие млеко. Причини за кенкање може да има многу. Но ако мирно спие после тоа, јас не би се грижела.
@BirMelek jas se slozuvam so @Annath deka treba skroz da prekines so AD. Po ova sto go kazuvas beba ne e gladna, plus ako napreduva dobro i ako mokri peleni nema sto da se dvoumis. Znam kolku se izmaci so mlekoto na pocetok, kolku se nervirase i super e toa sto si go postignala dosega. Na dobar pat ste da postignete ekskluzivno doenje. Se slozuvam deka se e do neinfirmiranost kako i do losite soveti sto gi dobivame od nasite pedijatri. Namesto da sovetuvaat i da ne poducuvaat kako da doime recisi site preporacuvaat Ad. Jas imav sreka se povrzav preku FB so edna sovetnicka za doenje od Belgrad, koja mi dade prekrasni soveti i blagodarenie na koja ne posegnav po Ad. Moeto bebe na mesecot bese naprednalo samo 440g, pedijatarot sovetuvase dohrana, no zenava me ubedi deka na toj nacin samo ke go namalam mlekoto i da prodolzime samo so doenje pa ako treba i nonstop bebe da visi na grada. Sreka ja poslusav i sega sme super, mleko ima (gradite mi se meki i mene) bebus cica i eve vtoriot mesec super napreduva.
Dali ima i druga majka kako mene da se odmilzuva bidejki bebe ne fajka grada i plus ad mleko davam,i fo koga ste bile so valov rezim
jas se odmolzuvam i go pie samo moeto... 15 dena ne cicase od mene i sea ke fati ke pusti i plus lom mi se gradite i se odluciv so molzenje bitno da pie moe mleko
Zosto tolkava procedura? Flasirana staklena, prevriena. Nema potreba od tolku filozofija. Jas im vrijam cesmovaca. Drugo, razmisluvam da preminam na kravjo mleko razblazeno, mesec i 21 den imaat, citav po internet iskustva i soveti, mnogu zeni im davale odma vo pocetokot, ili rano posle 15 dena, ne cekale mnogu da pomine 3-4 meseca. Sto mislite vie?
@Offspring За водата е ок на почетокот му ја превривав флашираната вода, потоа исто како и ти обичната ја превривав. А за кравјото млеко е прерано и за разредено и за во било која форма да е дадено. Педијатрите препорачуваат после година, еве ајде нека биде 2-3 месеци порано.
Кравјо млеко може да предизвика тешка анемија кај толку мали бебиња... Ова сознание ми е од педијатар
Nikako! Jas do sega dva pati mu dadov a 5 meseci ima. Stetno e za bebinja ,duri posle godina se dava kravjo
Пред година никако. Прв пат длушам дека некој давал на толку мала возраст. Тогаш ад и доење бе би постоеле. Но сепак твоја е одлуката
Mamicki predlog za ad mleko?za sega sme na aptamil mo bas sega bese patronaznata vika skapo e mpzis i drugo da smenis neznam sto da pravam a iskustvo so ad mlekce
Море даваат и пред тоа, оди на тоа групине по ФБ што се за мајки што нема да се изначиташ. Уште ако зуцнеш дека нетреба лом ќе те направат. Се има по Македонијава
I mene a jas sum povrzana do edna od bosna. Isto prezadovolna. Ishodot od 5 ad na 1 ili.niedno. A kaj nas takvo nesto nema. Patronaznata pak bese minatata nedela i pak mi velese ako e gladna ad davaj, ili za da znaes kolku jadi izmolzuvaj se pa ad dodavaj
ista cena se site..hipp ti e 849 , aptamilot malce e poskap samo vo zegin e 870, eurofarm 897. bebelan ti doaga 920 ( konzerva od 400 grama e okolu 460) za ostanatite ne znam koja cena se ama gore dolu site se ista cena.
Da, Tereza e. Zenata e stvarno zakon. Tolku e posvetena da pomogne i toa ne odgovara radi reda tuku sekoja situacija posebno ja razgleduva, bara detali pa potoa sovetuva. Da ne bese taa koj znae dali ke se doevme denes uspesno. Mnogu mi pomogna i epten sum i blagodarna.
Ужас. Не ми се верува. Во македонија на тие стандарти народот го купува по сосема иста цена како и низ еу каде што платите се многу поголеми. Овде дури поефтино е ми се чини..
Humana 600gr. 490den. Germansko e i samo vo zegin go ima go davav na prvoto dete eve sega i za vtorovo
За +-100/200 ден разлика, јас не би ризикувала и менувала доколку Аптамилот му одговара. И синко мој е „аптамилско дете“, го пиевме до кај годинка и 3 месеци и често правев математики,ама не сменив. Најбитно ми беше неговото здравје,исхрана, па се останато...