Здраво мајки сакам да го сменам бебеланот,малиот многу тешко кака и има многу грчеви. Има 7 недели. Кое млеко ќе ми го препорачате?
Ти благодарам, Се мислев помеѓу него и аптамил. Почна неколку дена зелено да кака и претежно кака со топломер а се тутка се вцрвува од болки.
Мојата има и алергија на кравјо и интолерантна на лактоза и сепак какаше нормално секој ден. Со аптамилот какаше 7 пати затоа и го сменив на бејби лов, а првото дете пиеше хип и имаше грчеви од него со бејбилов мака немаше и напредуваа нормално
Од кога ќе ги поминете сите вкусови за 4ти месец тогаш ќе воведуваш оброк. Сега со вкусовите ќе даваш исто млеко онолку колку што пие
@Brpbrp по која табела се водиш Доколку имаш некоја те молам сподели На нет мн различни најдов Ова како прво да ми е Пошто постариот пред 10 години и до 6 само на цицање беше и се ми е ново
Јаболко Круша Авокадо Банана Слива Морков Брокула Батат Обичен компир Карфиол Тиква Кајсија Праска(имаш на хип каша) Од житарки на хип пченка,ориз и семолина(гриз) и просо Јас давав по 1 ден вкус до сега само обичниот бебе гриз и направи мака и праска се исфрла друго се океј прифати. Комбинации имаш да правиш колку што ти душа сака. Јас гледам преку еден ден да давам и по 1 до 2 сушени сливи нормално варени и водичката и ја давам. Табелата ми е во глава останата од големиот Јас со 2те од 4м почнав и двете јадат солидно да не кажам одлично и со двете почнав прво со зеленчук.
Некој на аптамил комфорд? Месец ипол сме, бевме на прематуре но 4 дена тврдо какаше, па сменивме на комфорд од пред 2 дена. Вчера какаше потечно, но денес пак тврдо и зелено. Дали е рано можеби да се среди? И давам и пробиотик
Ние сме на аптамил цезар биотик ( дека сум царски породена ) , комфордот е за природно породени. Јас од коа сменив и пробиотик се среди каката
Ne sum vo mkd, treba da doagame naskoro, moze nekoj da mi kaze koja e cenata za hipp organic combiotik i za novalac 1? Blagodaram odnapred
https://viafarm.mk/p/3855/novalac-1-pochetna-mlechna-formula-za-doenchinja-od-0-6-meseci https://viafarm.mk/p/3866/hipp-organic-combiotic-1-pochetna-organska-formula-za-doenchinja-800g Вршат и достава или можиш да провериш на страната на било која аптека за цени.