Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Доста ми се 3 шишиња за почеток? Во план ми е да комбинирам доење и ад.

TammiB5 likes this.
  2. Rovena

Rovena Активен член

Доволно се.

Tea SK likes this.
  3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Да, едни од најдобрите шишиња се: Philips avent, tommee tippee, bibs

Tea SK likes this.
  4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Некоја мајка да го користи Дм био пре?
    и кое адаптирано би го препорачале за 2 месечно бебе? Беше на аптамил прематуре ама му направи запек. Последниве неколку недели го земав од дм био пре па некоја што го користела би ми значело да сподели мислење околу млекото, дали е во ред, дали беба напредува и како сте задоволни

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Tommee tippee нарачав, 3х150ml.
    Ќерка ми беше на доење до 1 година ама до ден денес, 2 ипол години е си пие по едно шише млеко Tommee tippee, па викам да не експериментирам со други сега за бебе.
    Четка ќе купам, стерилизатор ќе ми дадат. Постои нешто грејач за вода да ми грее до температурата која треба за млеко или сл, да не греам на рингла?

6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Имаш пакети од tommee tippee внатре 5 шишиња се што ти следат со четка, во секоја аптека ги има или во било која детска продавница.
    Греачи имам видено во локо кроко и бебе центар

Tea SK likes this.
  7. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Полесно е да си згрееш вода и во термос, јас ја греам до зовривање и кога треба да правам млеко ставам од термос и дотурам ладна. Имам и греач ама син ми не дочекува да ја згрее водата греачот вришти и ова со термосов ми е полесна варијанта :)

Tea SK likes this.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Термос срц, и ќе мешаш топла и ладна. Тоа наједноставно ми се има видено, мада ќерка ми топло млеко нема пиено никогаш.

Tea SK likes this.
  9. Rovena

Rovena Активен член

Или, вода зовриена, па изладена до соодветниот степен и си стои во термос таква дирекно спремна за пиење без потреба од мешање топла и ладна.

10. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

На колку саати давате 150мл? Прво ми пиеше па имаше денови кога не го допиваше.. сега го оспи но по 3 саати малку поврати…

11. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Дали имате забележано дека Novalac има поинтензивен мирис од Aptamil? Шишево користено еден месец со Aptamil не засмрде толку колку еднаш со Novalac.

12. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Роса ја превривате ли или само ја стоплувате за правење ад?

И колку мл ви пијат во 24ч на 5 месеци возраст?

13. weky

weky Истакнат член

Здраво,
    Дали знаете каде во МК има адаптирано млеко но во тетрапак, а не во прав?

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Nema

15. OctoberG

OctoberG Активен член

Јас ја чувам водата во електричен бокал, па пред да давам ја загревам кратко, до темп соодветна за пиење и така го правам млекото.

Tea SK likes this.
  16. Stela123

Stela123 Истакнат член

Здраво мајки, среќен празник и на нас што сме на породилно :rofl: сепак сме најголеми работници нели!!
    Јас имам прашање ако некој имал искуство би ми било ептен од помош.

Имав потреба да и дадам пред некој ден оброк формула наместо млеко од мене, оти наедмаш се "намали" и не и е доволно, беше оброкот последен за тој ден, пред спиење. Ноќта мнооогу жи повтрати и другиот ден пак уште еднаш ама ептен обилно, па претпоставувам од формулата. Е сега и дадов Аптамил анти рефлукс и кога си дојдовме од болница Бебелан (оти тоа го пиеше во болница) ама и тоа тогаш го поврати, затоа и сеха земав Аптамил за во случај да не притреба да не бидр Бебелан оти не реагираше добро на него ама еве сега и од ова мноогу повраќаше иако после тоа продолживме со мое млеко.
    Ми треба совет доколку пак имам потреба да и дадам формула дали пал дс и дадам од Аптамилот АР, или да земам друго и кое да биде? многу ме мачи ова па ако може совет

17. Mama seki

Mama seki Нов член

Zdravo majkiii. Taze sum vo grupava i taze majka pa nemam bas iskustvo zato bi sakala da ve prasam dali imate iskustvo so mlekoto Holle. Moevo zavcera napolna 2 meseci i e na adaptirano mleko uste od pocetok, retko cica od mene, no nekako premnogu pie dali ne go zasitva mlekovo ne znam, strav mi e da go smenam dan ne mu odgovara drugo nekoe mleko pa da napram po loso. Na bolnica piese Holle zato i za doma mi go preporacaja istoto.

18. јolene

јolene Популарен член

Колкаво е бебе?
    Може да е од кравји протеин. Не му давај антирефлукс, може не е рефлукс.
    Како кака? Меше подуено или е меко?
    Ако си скоро породена форсирај доење те молам. По цел ден бебе на града. Пумпај пиј чај, оти од мајчино нема по погодено.

Консултирај се со педијатар. Може многу испило млеко.

И знам колку ти е тешко вака, верувај пеколот го видов со моето, додека му погодив формулата што му одговара.
    Повраќање со крвави конци. Зелени лигави каки, крв во кака, меше надуено. Со месеци не знаевме дали е од кравји протеин.
    Сега кога ќе ми текне воопшто не ми недостасуваат повраќањата по сто пати на ден.
    Нам ни се погоди холе козјо. Со тоа млеко се препороди дете. Се смири меше и престана да плаче од болки. Пак повраќаше ама не беше исто како со другите формули. Постепено и се смири.

19. Stela123

Stela123 Истакнат член

Три месеци сме, џабе е форсирањето.. млекото се повеќе и повеќе се намалува за жал..
    Мешето си е меко, нормално како и што и било до сега. Реакција имаше само со повраќањето. Мислиш да сум упорна со ова Аптамил дека ќе се смири повраќањето?

20. Larea

Larea Истакнат член

Здраво мајки, ми треба совет и помош кое адаптирано млеко да го земам за денови кога го оставам на чување. Ми се ближи свадба и девојачко и ќе морам на подолго да го оставам тие денови, а веќе немам толку млеко за измолзување и мачно ми стана. 7 месеци е. И дали лесно прифатиле вашите адаптирано вака поголемки?