Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    8.677
    Доста ми се 3 шишиња за почеток? Во план ми е да комбинирам доење и ад.

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rovena

Rovena Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    40
    Доволно се.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.754
    Да, едни од најдобрите шишиња се: Philips avent, tommee tippee, bibs

4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.754
    Некоја мајка да го користи Дм био пре?
    и кое адаптирано би го препорачале за 2 месечно бебе? Беше на аптамил прематуре ама му направи запек. Последниве неколку недели го земав од дм био пре па некоја што го користела би ми значело да сподели мислење околу млекото, дали е во ред, дали беба напредува и како сте задоволни

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    8.677
    Tommee tippee нарачав, 3х150ml.
    Ќерка ми беше на доење до 1 година ама до ден денес, 2 ипол години е си пие по едно шише млеко Tommee tippee, па викам да не експериментирам со други сега за бебе.
    Четка ќе купам, стерилизатор ќе ми дадат. Постои нешто грејач за вода да ми грее до температурата која треба за млеко или сл, да не греам на рингла?

6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.754
    Имаш пакети од tommee tippee внатре 5 шишиња се што ти следат со четка, во секоја аптека ги има или во било која детска продавница.
    Греачи имам видено во локо кроко и бебе центар

7. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Полесно е да си згрееш вода и во термос, јас ја греам до зовривање и кога треба да правам млеко ставам од термос и дотурам ладна. Имам и греач ама син ми не дочекува да ја згрее водата греачот вришти и ова со термосов ми е полесна варијанта :)

8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.055
    Допаѓања:
    21.438
    Термос срц, и ќе мешаш топла и ладна. Тоа наједноставно ми се има видено, мада ќерка ми топло млеко нема пиено никогаш.

9. Rovena

Rovena Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    40
    Или, вода зовриена, па изладена до соодветниот степен и си стои во термос таква дирекно спремна за пиење без потреба од мешање топла и ладна.

10. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    611
    На колку саати давате 150мл? Прво ми пиеше па имаше денови кога не го допиваше.. сега го оспи но по 3 саати малку поврати…

11. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    167
    Дали имате забележано дека Novalac има поинтензивен мирис од Aptamil? Шишево користено еден месец со Aptamil не засмрде толку колку еднаш со Novalac.

12. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.291
    Роса ја превривате ли или само ја стоплувате за правење ад?

И колку мл ви пијат во 24ч на 5 месеци возраст?

13. weky

weky Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво,
    Дали знаете каде во МК има адаптирано млеко но во тетрапак, а не во прав?

14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.758
    Допаѓања:
    8.846
    Nema

15. OctoberG

OctoberG Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Јас ја чувам водата во електричен бокал, па пред да давам ја загревам кратко, до темп соодветна за пиење и така го правам млекото.

16. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Здраво мајки, среќен празник и на нас што сме на породилно :rofl: сепак сме најголеми работници нели!!
    Јас имам прашање ако некој имал искуство би ми било ептен од помош.

Имав потреба да и дадам пред некој ден оброк формула наместо млеко од мене, оти наедмаш се "намали" и не и е доволно, беше оброкот последен за тој ден, пред спиење. Ноќта мнооогу жи повтрати и другиот ден пак уште еднаш ама ептен обилно, па претпоставувам од формулата. Е сега и дадов Аптамил анти рефлукс и кога си дојдовме од болница Бебелан (оти тоа го пиеше во болница) ама и тоа тогаш го поврати, затоа и сеха земав Аптамил за во случај да не притреба да не бидр Бебелан оти не реагираше добро на него ама еве сега и од ова мноогу повраќаше иако после тоа продолживме со мое млеко.
    Ми треба совет доколку пак имам потреба да и дадам формула дали пал дс и дадам од Аптамилот АР, или да земам друго и кое да биде? многу ме мачи ова па ако може совет

17. Mama seki

Mama seki Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo majkiii. Taze sum vo grupava i taze majka pa nemam bas iskustvo zato bi sakala da ve prasam dali imate iskustvo so mlekoto Holle. Moevo zavcera napolna 2 meseci i e na adaptirano mleko uste od pocetok, retko cica od mene, no nekako premnogu pie dali ne go zasitva mlekovo ne znam, strav mi e da go smenam dan ne mu odgovara drugo nekoe mleko pa da napram po loso. Na bolnica piese Holle zato i za doma mi go preporacaja istoto.

18. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    7.220
    Колкаво е бебе?
    Може да е од кравји протеин. Не му давај антирефлукс, може не е рефлукс.
    Како кака? Меше подуено или е меко?
    Ако си скоро породена форсирај доење те молам. По цел ден бебе на града. Пумпај пиј чај, оти од мајчино нема по погодено.

Консултирај се со педијатар. Може многу испило млеко.

И знам колку ти е тешко вака, верувај пеколот го видов со моето, додека му погодив формулата што му одговара.
    Повраќање со крвави конци. Зелени лигави каки, крв во кака, меше надуено. Со месеци не знаевме дали е од кравји протеин.
    Сега кога ќе ми текне воопшто не ми недостасуваат повраќањата по сто пати на ден.
    Нам ни се погоди холе козјо. Со тоа млеко се препороди дете. Се смири меше и престана да плаче од болки. Пак повраќаше ама не беше исто како со другите формули. Постепено и се смири.

19. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Три месеци сме, џабе е форсирањето.. млекото се повеќе и повеќе се намалува за жал..
    Мешето си е меко, нормално како и што и било до сега. Реакција имаше само со повраќањето. Мислиш да сум упорна со ова Аптамил дека ќе се смири повраќањето?

20. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    478
    Здраво мајки, ми треба совет и помош кое адаптирано млеко да го земам за денови кога го оставам на чување. Ми се ближи свадба и девојачко и ќе морам на подолго да го оставам тие денови, а веќе немам толку млеко за измолзување и мачно ми стана. 7 месеци е. И дали лесно прифатиле вашите адаптирано вака поголемки?