Мислам дека водичката можно е да ја имам видено, ама млекото не. Во секој случај и да ја нема водата, можеш било која флаширана да ја искористиш за правење ад.
Ве молам објаснете ми зошто на двете цуцли од шишиња авент 0+ и 1+ е напишана бројка 2? Што означува таа бројка? Нели треба да бидат различни во протокот?
Devojki ve molam za pomos Detevo e tri meseci i deset dena Imavme grcevi se stabilizira dete Od pred nekolku dena den i nokj vreska Odnesen na lekar ispitan krv Se e vo red Navecer prdi mnogu i se budi Denski stanuva i pisti Neznam koj pat da go fatam Psihicki popystiv Bebme na aptamil Sea sme na hipp comiotik Kaka redovno
Па штом прди има уште грчеви и гасови, плус сте смениле млеко, може хипот не му одговара. Ако е од млекото, вратете се аптамил ако му одговара.
Како го чувате млекото-формулата и како знаете дека не е расипано? Во фрижидер не може а инаку и со клима дома пак е претопло. Прашувам затоа што ќерка ми 8++ е на адаптирано и имаше проблеми со стомачето, качи 39 тт и не знам да не и од млекото? И да го фрлам новото пак ќе е така не знам каде да го чувам
Има на Новалак АЦ формула против грчеви, ама и од тоа може нема да кака. Ќе треба пробиотик. Како и да е на секое млеко треба време да се навикне, барем неколку дена. Ако е од млекото, ако е од друго не знам.мојата беше на аптамил и многу какаше и имаше грчеви. Ја сменив со хип, па со новалак, престанаа грчевите. Ама па 1 до 2 пати во денот какаше од тоа. До 4 м престанаа грчевите и ја вратив на аптамил. Сега е 8++ веќе сме на аптамил 2
Девојки хелпппп! Сабајле во 6 и 30 му направив формула на моето 2 месечно бебе меѓутоа ништо ме испи, не сакаше. По два саати сопругот мислејќи дека сега сум го направила дека полно шишето му дал на син ми. Кога го видов ми се стемни, вели пет пати цуцнал. Што може да се деси од стоена формула 2 саати, има ли некоја искуство?
Зависи која и каде е стоена, да не е на жешко. Аптамилот може да стои 1 саат на собна ѕемпература, макс 23 степени. Ако не повраќа не се мачи најверојатно ништо не му е. Нека продолжи да јаде ново млеко и ќе видиш. Пробај го тоа млеко види дали личи на расипано. Ако пак повраќа на лекар одете или јави се консултирај си се со педијатарот.
За аптамил станува збор. Од тогаш два пати пиеше млеко по 90мл. Нема повратено. Три саати преспа, нема никаква реакција до сега. Температурата секако не беше 23, околу 25 држиме. Се надевам дека до сега штом не покажа ништо е се во ред.
Дали има некоја мајка да каже каква е Babylove АД ? Дали е квалитетна? Од искуство дали е добра за стомачето? Се размислувам од Аптамил да се префрлам има стварно голема разлика во цена...
Devojki ve molam za iskustvo Koj vi bea simptomite na intolerancija na laktoza? Dete neprikinato otkako e rodeno se grci Vekje sme tri i pol meseci Meseto e naduvano posle sekoj obrok Napraveno e eho nema anomaliia Dali e mozno intolerancija na laktoza da e?
Zemi mleko bez laktoza ili ako dois ne jadi mleko I mlecni raboti i kje vidis dali e podobro. Mojata ne bese, ama dodeka sledev kolku sto se sekjavam imaa isfrleno osip, proliv... ako se samo grcevi, jas bez dusa ostanav vo prvite 4 meseci od nejze, ama novalak ac mi pomogna I cucla so slab protok
@Brpbrp Te molam pishi mi za intolerancija. Kaj nas kakata se e normalno Nema osip Nema povrakanje Edino deteto ima grcevi strasno grcevi 3 i pol meseci Nadueno mese posle obrok Zbiva koga jade Praveno e eho nema druga anomalija Lisai znaat da se javat mnogu malku
Во ред ли е да сменам млеко додека бебето пробува вкусови? Се мачам по еден саат да го испие. Да сменам од аптамил комфорт во она обично аптамил 1.