Беше прееска Јасна. Мојава рефлекс за цицање нема. Ќе вежбаме и ќе успееме. Цврсто решена сум да пробам се да дојам, па ако не успееме, постои ад.
Градите не полни, преполни. Баш и Јасна кажа супер колку вадам. Од шише сака, ама да влече брадавица незнае. Ама трпение и ќе успееме.
Devojki, bebe e 5kg i ima 40 dena, generalno sme na AD, davam 90ml nanjadenje no nekako bara poveke, pedijatar vika ne dovokno e toa, no ne znam sto da pravam vristi pisti pred 3h da pominat za sledno jadenje cica prsti dava znaci deka e gladna, dali ima nekoja so slicno iskustvo ?
Zdravo zenski,bebeto e 3ipol meseci i imavme stomacen virus koj pomina,megutoa nesakase da pie mleko (cajce i vodicka da).Oseka vkus na mleko i odma se trga,place i preta so nozinjata .Grcevite ni pominaa po 40 dena so sirup harvey,no so virusot pak se pojavija.Sega go zemav pak po preporaka na pedijatar no ne pomaga.Neznam veke kako da ja nateram da jade i zosto e placenjeto..Vi blagodaram odnapred.
Јас не се водев по табели и педијатар. Според него се водев како бара. Син ми немаше шанси да издржи 3 саата. Еве и сега според табелата треба да пие по 120мл на 3.5саата. Нема шанси да издржи. Му правам на пократко по 90мл. Може ноќе да испие 120мл, ама оти повеќе спие, еве сега направив 120, ама пиеше последно во 10 и дури сега се буди. А денски толкаво растојание, не. Комбинирај си ти, битно вкупната количина да си ја испие. Јас гледам тоа и барем 2 саата да има поминато. Може е брзо, ама не можам да го оставам да вриште. Кога му се јаде што да правам? И нашата докторка знае нешто да каже, ама книгите и реалност не е исто. Нека роде па да виде како се чува.
Моето е 5100 и пие 110мл. Давај му колку си бара, се додека не го повраќа. Од сите педијатри каде што бевме на преглед ни беше посочено да не даваме на помалце од 3 часа бидејќи на адаптираното млеко му требаат 2,5 часа да се свари и ми го оптеретуваме желудникот. Ние му ја качивме дозата и без проблем издржува 3 саати.
До која возраст може да се дава адаптирано? Ние сме 2 години и 3 месеци и сме на бејбилов 3, за друго млеко несакаат да слушнат.
A оти млеко ако не сакаат? Ќерка околу 2 години престана да пие АД и не пие никакво друго. Јогурт, кашкавал, општо млечно си јаде и пие доволно
Ke i dades kolku i se jade nema gladno da drzis bebe. Ja slusav pedijatar prvite 2m i se cudev zasto vristi bebe se mislev grcevi ima a ono gladno nemozese da zaspie ,sea veke mu davam kolku saka ama poveke od 150 ml nesaka da pie po obrok a e 9 m
Незнам кога и да пробам да дадам тетрапак не пијат, млечни производи слабо јадат едното скоро па ич не јаде ни јогурт ни сирење ни кашкавал.... незнам очигледно разгале ни се, па ми се лигават мене, но и во градинка несакале...
Имате ли приметено некое млеко да е похранливо, да ги најадува повеќе? Ова моево да може цел ден ќе влече од шишето.
Овошен јогурт, грчки јогурт, лепче и павлака? Ништо од тоа? Крај краеви, каши со кравјо прај им. Мешај разни комбинации. Ќе им најдеш крајот. Еве мојава на скоро 3 години сирење пројаде. Кашкавал со тост и пица само.
Бебеланот не ја најадуваше толку и не напредуваше Од бејбилавот почна да качува килажа и да не бара на секои пола саат Знам и хипп дека пиеше едно време, ама ич не памтам шо беше фрката со тоа, го сменив набрзина. Може по џебот ме удараше
Мојава не е на ад, само на доење. Ама да може, цел ден би била на цицка За 25 дена, стави 1500г Може не е до млекото сакам да кажам, до децата си е. Некои едноставно си се погладни
Второто ми беше на аптамил, супер напредуваше, а не е некој пијач на млеко. На сила беше хранењето, заспиваше после 10мл и 30мл ги пиеше цел саат ама пак најадено секогаш. Ова е на хип хипоалергено, пие максимална доза и стално е гладно, на 2 саати бара, а и денеска на контрола паднал 20гр. Докторката вика може е стагнација, не значи тоа ништо, да му дадеме време. Ќе почекам уште една контрола, ако оди вака го префрлам на аптамил. Леле како моето прво Ден и ноќ цицаше, на цицка спиеше и качуваше исто многу. Ама ова со ад зезнато е што морам на саат да гледам. Си мислам до млекото е. Он вака се заситува од 60мл, си заспива ама за два саати рацете ќе ги изеде, плаче, се нервира.