Mnogu ti blagodaram, uste ova prasanje kupuvam voda hipp od zegin za aptamil pronutra dali vodada treba da se zovrie ili da se topli? I kako znaete tocno deka e 40stepeni so sto merite? Od kaj ke znam deka aptamilot mi e pogodeno?
Jas iskreno zovrivam pa stavam vo termus i taka cuvam. Polnam sise i stavam pod mlaz voda ladam. Proveruvam na rakata kapnuvam dali e toplo. Mojot sin odsekogas sakal potoplo da mu e mlekoto. Sekako deka sekogas ne moze da se pogodi istata temp.
So strav da ne se rasipe prasokot ako ne e tocno 40 stepeni zatoa neznaev kako da izmeram, ti blagodaram
Ic ne se sekiraj mislam nikogas nikoja ne pogodila tocno. I jas nekogas pozesko nekogas poladno go pravam. Ama so tek na vreme ke se naviknes.
Мајки на поголеми деца, до кога дававте ад? Бебе е 11м, давам Хип3ка, кравјо не сака да пие во комбинација со вода, ниту обично. Како престанавте со АД?
Ако планираш да остане на ад купи си грејач за шишиња, немаш потреба да вриеш флаширана вода. Таман грее до температура за растварање на млекото и за пиење. Ќе видиш дали ќе му одговара на бебе температурата, синко мој само ладно млеко сака. Јас правам па го ставам во фризз да се олади.
што е разликата меѓу аптамил пронутра и аптамил цезар биотик? по грешка сум купила цезар биотик, досега користевме пронутра, страв ми е да не не` му прија..
Здраво на сите , бебето ми е два месеци и сме на ад . Мах што јаде е 90 меѓутоа најмн по 60, пија 60 и турка на цуцлата пробувам повтпрно плачи несака, на 3 сати и давам по препорака од педијатар .. прво бевме на аптамил сега сменив хип мислев дека е до млекото но пак исто.. да напоменам јади 60 и не плачи после тоа како да е гладно , ама сум загрижена за 2 месеци треба мн повеќе да пија .. родена е 2600 а сега има 4500.. хелп
Не буткај на сила. Колку сака толку. Ако е гладно бебе, ќе си испие се. Пробај на 3 ипол саати да видиш дали ќе испие. Педијатри даваат совети, ама ти најдобро си знаеш бебе.
Јас имам бокал што ми покажува температура и ја одржува истата по цел ден на 40степени. Ја зовриваш до 100 и после подесуваш на колку сакаш степени 40,50... Со првото дете го купивме и го искористивме саглам, сега пак го активиравме со второто бебе.
Зависи колку вода има и зависи која опција. Мало шише 150мл загрева на 37 степени за 2 мин. После само ка одржава 37 температурата
Во Нептун го има ќе ти оставам слика подолу каков е. Малку е скап, редовна цена 4000, а со попуст гледам 3000. Ама вреди за парите искрено ако е само на формула. Стануваш ноќ и само сипуваш вода не чекаш ништо.