Исто и моето, веќе е 7ипол месеци и уште исто пие немирно. Јас дури и млекото го сменив. Цело време морам нешто да давам да држи во рацете. Исто е и за јадење кашички. Мака
Ista maka 9meseci veke.Od so mrda nesaka ni siseto da si go drzi ,trie vlece usi,pigamki,mene za raka se prave koga pie mleko
Dobro e majka. Ete vcera krvna slika pravevme super e. Iako mene posledno ne mi jade ic ete prege zaplakav. Vaka super e so kilaza se ama pa ne mozi be samo mleko. Prege east gate bevme pa sram mi padna iskreno ispi 360 ml vo rok od 2 saati. Pred toa ne jadese zarvora usta i gotovo. Ama mu rekov na mazot mi koga ke prestane so aptamil ima da zemam edna kutija i cela ke ja isturam vo cesma. Nekogas iskreno preku glava mi e. Placi korni za mleko.
Бебе пие Нестле Беба пре, од почеток беше супер, многу малку блуцкаше. Пред месец време прими рота, столицата хаос му се измести, пролив, ама не секој ден, да веќе месец дена кака максимум два пати неделно, а пак течно. Бојата на столицата се нормализира. Убеденa сум дека е од млекото, мада матичната ми вика почекај не го менувај одма, да не е настинат, што и тоа држи вода. Ќе почекам уште некое време, ама се мислам да сменам. Се двоумам меѓу Хип Комбиотик, Бејби Лов и ДМ Био. И која бројка? Пре или 1? Два ипол месеци сме. Искуства, ве молам.
Бевме на Бејбилов и поради грчеви, ни смени педијатар на Хип. Нејзин став е дека и Бејбилов е супер млеко. Уште една кутија Хип и ќе ја прашам да продолжиме со Бејбилов.
Од Хип комбиотик моето повраќаше, ич не му одговараше и ни една кутија не ја испи цела. Преминавме на бејбилав и супер си го прифати, нема никаков проблем со него.
Мојот пиеше Бејби Лав, какаше зелено. Му го сменив зашто го снема еден период на Хип Комбиотик. Кога го сменив почна да кака жолто како кога беше на доење. Зависи од бебето. Не знам што е разлика меѓу млекава ама Бејби лав повеќе пенеше и како погусто некако да беше од Хипов. Мене искрено ме јадеше што е толку евтино Бејби лав, дупло поевтино од сите други.
Јас го користев ДМ Био пре до 6 месеци, после тоа поминавме на 2ка. Пре млекото е најслично на мајчиното млеко. Од почетокот беше на Аптамил, но имаше запек, па на Хип но многу повраќаше од тоа и по препорака ми дадоа да го пробам бејби лав но го немаше тогаш во ДМ па го земав Дм Био. Одлично напредуваше, секогаш му беше жолта каката и многу лесно се раствараше. Затоа ако се мислиш имаш голема препорака од моја страна за ДМ Био Пре
Јас одеднаш му го сменив, така ми кажа педијатар, за да видам дали ќе има реакција и како ќе го прифати.