@marrisa @BellaBibi Мојот е лаком, а мрзелив спанко. Откако е роден се успива по 5 мин на шишето. И можеби затоа немам забележано за протокот
Баш го читав упатството на новото авент шише што го нарачав пред некој ден и пишуваше дека за некои бебиња ако не влечат убаво да се земе цуцла со поголем проток. Секое бебенце различно
1 e od ragja je do kaj šesti mrsec, 2 e od šesti mesec do godina, posle sleduva 3 od godina. Ova kaj site ad e taka Ima nekoi se i PRE obeležani, važi kako za 1
Тоа знам ама што е разликата поточно? Нешто во составот покалорично е 2 па повеќе ги држи сити или? Негде како да имам прочитано дека од 2 смее да пие 3 шишиња дневно ама не сум сигурна
2ка има обично поголем процент на железо и поголем процент на други витамини за разлика од 1, бидејќи потребите се зголемуваат и залихите на железо кај бебињата почнуваат да се намалуваат. Нема ограничување во поглед на бројот на шишиња во ниеден случај.
Prilagodeni se na vozrasta vo smisol na kalorii, sostav, gustina, jačina. Deka od šesti mesec pijat pogolema količina odednaš a vekje imaat i obroci na lažička. Mene prvoto mi beše samo na ad, i četvrti mesec počna so oriz, pčenka, banana, jabolko, tikva, do peti mesec vekje imaše cel obrok ovošen za doruček, pa mleko 180 ml, pa pak mleko 180 ml, pa obrok žitarica, pa pak mleko 180 ml i mnogu retko i četvrto mleko, ama ima čakče pa voda... Nemoj da davaš 2 ka pred šesti mesec, ako ne e sito daj povekje od 1 vo količina mililitri pr namesto 120 davaj 140, 160...
Моето има 6ипол и има еден оброк и 4 шишиња од 180 мл. Сега ќе воведам и 2 оброк и не знам дали треба да давам 2ка наместо 1
Nie na 60 bevme do skoro 3 meseci,nesakase da jade poveke a gladna bese.Isto celo vreme povrakase.Smenivme na antireflux i vednas si sakase poveke.
Јас само да пријавам дека конечно после два ипол месеци користење на Нестле Беба пре, сменивме на Дм Био пре од петокот вечерта. И конечно после ротата каката е почеста и нормализирана, немаме веќе пролив и потемна боја. Што ти значи погрешно млеко, уплашена бев дека после ротата се дешаваше ова скоро месец, ама конечно се среди. Бебе го прифати, си пие од прва. Е сега, повраќа уште, додуша повраќа многу зошто во фазата јадење раце сме на секое. И многу го трга шишето, како да неќе, ама после секунда-две бара уште. Мое мислење е дека му е погусто од претходното, веројатно поинаку го осеќа. Баш сеа ќе пробам да растворам од двете и да пробам. Ќе видиме како ќе оди, се надевам задоволни ќе бидеме.
Може јас погрешно те разбрав, но ако не е така не растварај и мешај две различни млека. Тоа може да му биде уште полошо. Види дали со доза - вода - прав ставаш правилно. Инаку млекото и моето одма го прифати и еве го 8 месеци го пие веќе.
Мислев да растворам, јас да пробам, не него да му дадам. Чисто да се уверам дали навистина соодносот е погуст. Правилно ставам, како што сфатив и ова е дозерка со 30 мл. вода. Сега пак ќе прочитам за секој случај, да не сум испуштила нешто. да се редактирам: Во право сум била за проценката. Ги тестирав и двете, Дм био пре е каде-каде погусто од Нестле беба пре. Има густина и жолтеникава боја, многу е покремасто на изглед и самиот прав е погуст уште при ставање. Нестле беба пре има преодвратен вкус, леле ќе повратев, што ли ми пиело бепче месециве. Дм био пре стварно има подносителен вкус, да не речам дури и убав. Ако бепче ми прави уште така на шише, ќе видам може ќе додадам 5-10 мл плус вода на вкупна милилитража ако не го пие одеднаш.
За шишето и моето си игра со него. Ги држи двете раце на шише и ќе го тргне, па го гледа со љубов и пробува пак цуцлата да ја стави во уста . Јас веќе се научив да си кинам нерви и преку ден јадењата да траат подолго. Прееска пиеше млеко 30 минути, така дека се врти, се го интересира, го вади шишето од уста, па пак го бара . Една членка пиша дека нејзиното е 5 месеци и сеуште е борба така за пиење млеко
Јас користам уште 2ка, синко е 3 и пол месеци. Одма го пие, за нецели 5 минути и секогаш го пие цело до крај.
Кое АД е најслично на мајчино? Бејбилав не ми го прифаќа прикрај е таман па да сменам. Да пробам новалак? Ептен мал пиеше аптамил ама до кај 2 3 месеци комбинирано, не знам дали ќе памти па да купам такво пак