Jas so prvoto počnav i so hrana, bezglutenski žitarici, ovošje i zelenluk. Ako ti e ok i tebe, počnete barem eden konkreten obrok kje ima. I sega so vtorovo taka kje pravam, mi odobri pedijatarot
Тоа дека одбивало да јаде? Матичната ми напомена да не почнувам со ништо во 4ти месец. Со нејзе се гледаме на 2 месеци, ама баш стриктно тоа го кажа. Може дека беше 5,9 кг во трет месец и ја дуплираше родилната.
Па и здосади млекото изгледа тогаш и да сме мирни така правев. Мојава докторка вика од 4 месец слободно до 5 веќе цел оброк да има, во 5 еден и пол оброк, а шести два, до шести безглутенски житарици, овошје и зеленчук, разно на три дена, па после комбинација, а седми веќе и месо, па да има два оброка, еден месо и зеленчук, друг овошје и житарици, а од осми три оброка, исти овие плус вечера млечна каша со житарки или сл. Било домашно било купечко Др Драгана Емел Марковска ми е педијатарот Иначе и мојата беше дуплирала на 4 месеци родилна
Zdravo koristime Aptamil po 90 ml ama bebeto non stop e gladno i saka da pie na dva casa. Momentalno sme eden mesec i imame 5.300 grama ne znam dali e mnogu i koga zgolemuvate ml Vi Blagodaram
Направи 120 ка. Може 100 или 110 мл ќе му биде доволно. Има 5300, ама колку се родило бебе? Ако се родило над 3500, ок е килажата. И помалце да е, си расте бебе, нема нешто што не е нормално. Пробај 120 ка , не се грижи. Може еднаш да испие 120 ка, па после следно пиење млекце да испие 80. Ќе си пие колку сака. Се што е вишок ќе бљуцне.
4500 se porodiv sekako ke probam so 120ml na 3 casa, ne sakam sa go prejaduvam ama ne sakam i da e gladen. Sekako ke se konsultiram so pedijatar. Vi blagodaram
Нема најдобро, секое бебе му одговара различно. А кое млеко ќе треба тоа најдобро педијатар ќе ви каже
Bevme na nutribien mn povrakja i hrci smenivme na hipp isto sega ni kazuvaat pedijatar na apartmil zatoa prasav