Jas so prvoto počnav i so hrana, bezglutenski žitarici, ovošje i zelenluk. Ako ti e ok i tebe, počnete barem eden konkreten obrok kje ima. I sega so vtorovo taka kje pravam, mi odobri pedijatarot
Тоа дека одбивало да јаде? Матичната ми напомена да не почнувам со ништо во 4ти месец. Со нејзе се гледаме на 2 месеци, ама баш стриктно тоа го кажа. Може дека беше 5,9 кг во трет месец и ја дуплираше родилната.
Па и здосади млекото изгледа тогаш и да сме мирни така правев. Мојава докторка вика од 4 месец слободно до 5 веќе цел оброк да има, во 5 еден и пол оброк, а шести два, до шести безглутенски житарици, овошје и зеленчук, разно на три дена, па после комбинација, а седми веќе и месо, па да има два оброка, еден месо и зеленчук, друг овошје и житарици, а од осми три оброка, исти овие плус вечера млечна каша со житарки или сл. Било домашно било купечко Др Драгана Емел Марковска ми е педијатарот Иначе и мојата беше дуплирала на 4 месеци родилна
Zdravo koristime Aptamil po 90 ml ama bebeto non stop e gladno i saka da pie na dva casa. Momentalno sme eden mesec i imame 5.300 grama ne znam dali e mnogu i koga zgolemuvate ml Vi Blagodaram
Направи 120 ка. Може 100 или 110 мл ќе му биде доволно. Има 5300, ама колку се родило бебе? Ако се родило над 3500, ок е килажата. И помалце да е, си расте бебе, нема нешто што не е нормално. Пробај 120 ка , не се грижи. Може еднаш да испие 120 ка, па после следно пиење млекце да испие 80. Ќе си пие колку сака. Се што е вишок ќе бљуцне.
4500 se porodiv sekako ke probam so 120ml na 3 casa, ne sakam sa go prejaduvam ama ne sakam i da e gladen. Sekako ke se konsultiram so pedijatar. Vi blagodaram
Нема најдобро, секое бебе му одговара различно. А кое млеко ќе треба тоа најдобро педијатар ќе ви каже
Bevme na nutribien mn povrakja i hrci smenivme na hipp isto sega ni kazuvaat pedijatar na apartmil zatoa prasav
Колку беше бебе ? По недели ние накачувавме мл. Е некогаш не ги испива, значи не е гладна толку. После трети месец табела вика дека можеме 150. Па после незз кој медец откако ќе се зголеми мл, на 4 ри саати ќе даваме. Ама па и секое дете е индивидуа за себе. А доеше ти или комбинирано си?
4кг бебе сеуште ми нема надојдено убаво млеко, од утре ќе се измолзувам со пумпица земав. Денес го подоив малку, па пиеше и хип и цицаше на едно јадење. Се надевам ќе ми успее деновиве и ќе почне да си цица цело време. Дали ги будите за млеко? Едвај го разбудив сега дека имаше поминато три саата, па сега тешко заспа.
Не буди бебе, ако си напредува. Ќе си стане кога ќе е гладно. Вака го будиш, па нервозно бебе. А тоа верувај не ти треба. Најдобра лактација ти се воспоставува, со бебе на града. Ако цицало, па од 60 мл испило само 30, значи си цицало и тие 30 мл му се таман.
Така ни кажаа во Ремедика да му даваме на три саата, а во право си после е вознемирено и се мачиме. Ама па ако го оставиме мислам ќе спие цела ноќ. Не го ставав на града на почеток поради тоа што имав последици од спиналната, вртоглавици, многу силни болки и не можев да ја наведнам главата ни да станам и тука се зезна целата работа.Ќе пробувам и да го ставам на гради сигурно тоа.
Dali nekoja majka uspeala da ukine obroci vo tekot na nokta (2 pati se budi da pie 150ml i ne se smiruva ni so cucla ni so voda, place za mleko), a pritoa bebe jade 3 obroci, 3 pati mlekce vo tekot na denot... bebe skoro 11m? Ako da, na koj nacin?
Со поголемата, навечер давав житна млечна кашичка накај 8, 9, а после три саати оброк само млеко ад, спиеше цела ноќ, со тек на време остана само со кашичката, секако што покасно давав