1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.021
    Podravka baby čokolino, ne običnoto, hipp multi grain, holle ne znam kako bea isto takvi nekoi, babylove od dm isto...razni..

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  2. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    660
    Fala mnogu, ke probam:inlove:
    a koga zaspiva?
    Moevo okolu 20h, pa bi morala kroz son da mu dadam okolu 23h AD

3. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.021
    Da pa taka i jas i davav, nakaj 9 zaspivaše, a nakaj12 i davav šišence

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    Ќе си се разбуди за јадење немај гајле. Мојава некогаш знае од 20ч да спие до 4:40 ч. Некогаш на 3 саати станува.
    Биди среќна што навечер сврзува и спие повеќе часа поврзано.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Здраво, давам ад само пред спиење а сега веќе и преку неколку дена само. На амбалажа пишува откако ќе се отвори за 3 недели да се искористи, па прашањето ми е дали некој го користи неколку дена плус? Јас до сеа го фрлав, но сега ми е повеќе од пола...

6. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Здраво мајки, ми треба совет, бебко пиеше нан и супер му одеше ке испие шишенце и ке го успиев на почетокот кога беше мал знаеше да не сака да пие млеко бараше цуцла само за да заспие но потоа се оправи . Бидејки го снема нан мораше да земам друго млеко па решив холе но во ист период почнав и кашички да му давам, е од тогаш пак почна да не сака млеко да пие му двам шишенце пред спиење вришти плаче не сак дај му чајче ќе пие и ке заспие, па после у спиење ке го испие млекото но со тешки маки, го сменив и земав хип но исто е будно млеко ичч не сака или ако е расположен мах 30мл а кога ке задпие и ако се нафати да пие млеко заспан пие по 150мл. Дали да сменам млеко или период му е инаку за недела ке полни 6м

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.577
    Rano e za zabi, kaj mojot sin zabi koga vadese taka mi odbivase ama kaj vas mislam rano e. Probaj sise smeni, probaj cucla smeni nez so kolku protoci koristis. Krsj kraeva povtorno mleko smeni, mora da pie.

На Elenka1994 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Синко извади прв заб на 4 ипол, втор на 5 мес, и мене ми плачеше така на шише, ми викаше мајка ми заби, ја и се смеев, зашто ќерката извади прв заб на 10 мес. Така да можно е да се заби.

На Besbes24 и Elenka1994 им се допаѓа ова.
  9. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Ке пробам прво да сменам пак млеко па ако не бива цуцла што сметам дека му е супер користи на др бровнс и у старт супер прифати а за протоци 4ка пошто 3ка кога имаше се мачеше и малку млеко пиеше кога ја сменив во 4ка од 3 дози одма рипна на 5. Инаку мн се лигави и се гриза агресивно

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aciroz22

Aciroz22 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo majki, mi treba sovet imame 4m i mn slabo pie mleko. Vo tekot na denot i se sobira 500-600ml da ispie. Nekogas pie 120ml, nekogas 90ml, nekogas 60ml. Prvo bese na Aptamil, sega sme na Hipp, probav i Novalac i Holle kozjo isto bese so site. Mesecno napreduva po 600gr. Dali imala nekoja majka slicno iskustvo, mn se nerviram sto ne pie kako sto treba i pedijatarot mi vika mn malku napreduva. Pravevme krvna slika pred prvata vakcina se bese dobro.

11. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    640
    Здраво мајка, еве не и нас со истиот проблем. Три и пол месеци е најмногу што има испиено во 24 ч се 600 мл. Незнам кок не прашав и што не презедов, но ете толку пие.
    Кај нас функционираше пиењето во спиење, пробај така. Смени цуцли земи со поголем проток можеби мал проток има… а може и доста и е толку млеко.
    Мојата првите месеци напредуваше супер по 1.200 гр па 900, па пак 900, ама сега настина и за две недели има качено само 200 гр страв ми е и да ја измерам :worried:
    Ако имаш некоја идеја и совет и ти те молам сподели.

На Aciroz22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    Смени проток на цуцла. Ние имаме и 3 ка и 4 ка. Ама госпожа моја сака се лесно да и е, па со 3 ката едвај влече. Ставам 4 ка, си го цуца млекото без проблем.

13. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    560
    И моето во 4ти месец само 600 грама имаше качено па ми рекоа дека не може да напредува како во првите месеци, а и килажата му е секако над просекот. Исто мене трет месец многу ми намали со пиење ама сега еве го се врати. Плус многу е поактивен, нонстоп прета, се врти, лежи на стомак многу почесто. Види ја темата за килажата на бебињата, ќе видиш кај повеќето е вака со килажата.
    Имаат таков период бебињата кога помалце млеко пијат.

14. Aciroz22

Aciroz22 Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Kaj mene dobra e so se akrivna e isto preta,vezbame da se kreva, na mese si lezi si igra so igracki. So spienjeto isto nemame problem na sekoj 2 saati si prespiva. Sega e 5,3kg se rodi 3,1kg ama mi padna na 2,8 imavme jaka zoltica koga se rodi mn i bese visok bilirubinot. Samo so mlekovo maka macime ona ne ni place da bara mleko kako da i e dosta toa sto ke go ispie

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aquanna95

Aquanna95 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво мајки, бебе е 6 недели и по препорака од педијатар поради грчеви се префрливме на Аптамил Комфорт во понеделникот. Бојата на изметот се промени во зелена и многу погуста/тврда од порано и малото како да има голем проблем да се искака бидејќи многу се стега. Дополнително што неделава е баш плачлива дури и вреска по цел ден. Дали некоја го користела ова млеко и колку е периодот на адаптација на новото млеко? Од кога можеме да очекуваме подобрување?

16. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    541
    Бебе има 22 дена. Му даваме на 4 часа по 75 мл ад и плус цица и на 2-3 саата доење. Е сега испи во 12 ч 75мл ад и околу 10м цицаше (секогаш по 20 ама сега брадавиците ме болеа па ставав ланолин) … и еве плаче, а бљуцна после јадење. Дали е прејадено или гладно? Со толкава количина на ад мислам не може да се гладно, според мене и многу е, ама толку ни кажа педијатар да даваме. Како да знам колку му е доста?

17. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.353
    Snow зашто ако си цица бебе на 2-3 часа му даваш и адаптирано? Имаш проблем со лактација или? Ако немаш проблем со лактација и на 2-3 часа градите ти се полни, не ти треба ад, само потешко му правиш на мешето..

18. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    541
    па немав доволно и со инфузии бев после царски не бев ич добра и не цицаше изгубивме денови. Овие три дена мислам ми надојде, барем по голтањето што го слушам, претходно се мачеше и плачеше, ама не се откажав. И ден и ноќ се мачиме само да навикне на града се молам. Задутре сме на педијатар и рече ако има качено килажа ќе не стави само два пати во денот на ад. Не знам искрено што е правилно и што да мислам, страв ми е после да не биде гладен кога ќе преминеме само на цицање. Грбот и се ме боли, само да има резултат на крај се надевам. Пијам и чај, пиво, сок од јаболко, со аларми и будење сум цело време за да цица и не знам веќе што да направам за да успее.

19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.353
    Остај го бебе нека си цица , ако треба давај му дење и на на 2часа не чекај 3, ад давај му пример пред спиење вечер чисто да не го мислиш, ама чим си цица нема гајле. Консултирај педијатар,ама јас мислам не ти треба ад ако си цица убаво. Ако е гладен ќе плаче , ако не му е доволно доењето ќе се мршти ќе кенка дур цица така ќе приметиш најубаво.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    541
    Па претежно на два саата цица, ептен ако само што заспал не го будам чекам на три. Па и јас мислам дека ако е гладен ќе плаче и сам ќе се разбуди, ама сепак педијатаров така кажа. Ќе видиме задутре. Фала :*