од кое млеко сте позадоволни? Хип или аптамил Користиме хип, а амтамил гледам поевтино и другарка ми го пофали па се мислам
Јас кога му мењав на бебе, се мислев меѓу Аптамил и Хип, зборев со повеќе луѓе, вклучувајќи и двајца педијатри, сите беа на ист став, Аптамилот потешко се вари, Хип Комбиотик е полесно млеко. Ама па и од бебе зависи што ќе му прија.
Denes ke mu go smenam siseto na sinko, ako ne go saka mlekoto vo nego mozi odma da go prefrlam i da go dadam vo predhodnoto sise??? Deka i od stakleno na plasticno se prefrlam. Ili da spremam novo mleko?
Мајки колку ад млеко давате? Бебе е три недели/ 24дена ни даде педијатарот три пати на ден по 90мл и плус цицање. Нели е многу тоа?
Епа тука е проблемот што ме мачи, не знам колку цица и се плашам кога ќе не стават на две дохрани да не е гладно.
Колку често одиш на педијатар? Пробај така една недела додека одиш на педијатар, па ќе видат како напредува, ако не напредува многу или ако напредува премногу ќе ти смалат.
Да прашам и тука, Мајки на бебиња со рефлукс, ви правеа ли посебни испитувања за утврдување на рефлукс кај бебе? Или, ви сменија исхрана врз основа на симптоми?
АР како анти рефлуксно? Да во исто шише. Ако потешко влече бидејќи млекото е погусто, тогаш земи му цуцла со поголем проток.
Ако немаш можност да ја смениш само цуцлата, земи си шише од Babylove од DM. Таму можеш да ги менуваш и цуцлите, барем така сум читала. Јас користам авент и му ставив цуцла со поголем проток, дека почна споро да пие и да не го допива млекото.