1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Fala ti,mnogu sum voznemirena veke 10dena obilno povraka posle pienje
    Isto imam avent sisinja ke zemam so pogolem protok , dali posebno go spremate mlekoto ili kako i pronutrata normalno?
    Nesakam vecer da menuvam utre ke menuvam na ar, povraka kako fontana pa maticnata kaza ar mleko i da vidam dali treba da odam do gasto ili sto se ispituva koga se somnevat za refluks?

2. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    559
    Смени си тогаш, моево моментално е на 4ка цуцла. Тоа е за 3+ месеци.
    Млекото посилно мораш да го клацкап за да се раствори. Откако ке завшиш со мешањето, направив благи кругови долу со шишето да го снема меурчињата.

На моево му го гледаа желудничето на ехо во Систина. Бевме кај доктор Никчевска. Друго испитување не му правеа.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Samo so eho dijagnosticiraa?
    2m sme isto na 4ka cucla 3+, deka se nervirase so predhodnoto.
    Primer vaka ako ima kapacitet za 150ml da ispie i so ar spremas 150ml?ili deka e gust pomalku?

Koe ar koristite aptamil?

Последна измена: 11 декември 2024
  4. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    236
    Уште првите недели кога почна да ни бљуцка по повеќе пати и на пресоблакање одма и пишав на педијатарот дали да земам АР млеко и ми рече земи, од тогаш си пие такво. Ништо плус не ни рекоа да испитаме, знам дека е рефлукс дека и на почетокот пробувавме да цица и секој пат и моето го бљуцкаше, кога почна комбинирано АР и цицање после цицање само бљуцкаше. Земав и сирупи јас за згрутчување на мајчино ама и тоа не функционираше секогаш, и остана на ад. Сега јаде веќе и се дешава исто да бљуцне и од парчиња храна или од многу течни каши.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    559
    Кај моето беше очигледно, многу плачеше неколку секунди пред повраќање. Не спиеше пошто во рок од два саати повраќаше на интервали и пред секое повраќање плачеше премногу.
    Користиме Новалак Алернова АР. Ни дадоа без кравји протеин бидејќи беше нафрлен односно има атопична кожа.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    33.981
    Мајки моите бебиња пијат до сега Беба пре ха и имаат 8м е сега несакат во последно време ич да го пијат се со зор пијат повеќе го фрлам него што го пијат.
    Дали тоа значи дека треба да им ја сменам формулата Ад? Од кога може да се помине на кравјо/козјо млеко?

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Дали одма на 6 мес преминувате на млеко 2ка?
    Тек на крај на следна недела сме на педијатар, имам уште за 3 дена млеко 1, па да си нарачам сега 2ка се мислам.

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.577
    Jas odma so polni 6 meseci preminav, iako 2-3 dena davav i 1 i 2 taka mi kaza pedijatar da ne mu dojdi naednas.

На Aschenputtel и Tea SK им се допаѓа ова.
  9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Има ли некое бепче што пие Хип Ха (пре, или 1), или Хип козјо?

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Јас вчера си земав од ДМ неколку кутии 2, оти немаме тука.
    Имам 1 да го дотрошам до 25.
    А не ни мислев педијатар да прашам. Треба?
    Секако сме на контрола на 26, пред вакцината, па ќе спомнам.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    75
    Јас овој проблем го имам уште од 5 месеци кога беше. Го сменив млекото бидејќи не сакаше да го пие. Тоа не смени нешто многу. Пак повеќе фрлам отколку што пие, а веќе е скоро 10 месеци. Можно е и да намалуваат со млеко поради храната. На мои блиски детето откако проба кашички се откажа скроз од млеко, па без разлика што беше 5-6 месеци мораа да му даваат повеќе храна, па еве го веќе е 4 год капка млеко од тогаш не сака да проба. Едноставно можеби сами веќе го намалкуваат, јас престанав да му се замарам, некогаш и само по 80мл ми пие.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  12. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    388
    Мајки можеби ќе почнам за скоро на работа, бебе е 9 месеци на доење. Кое млеко би прифатило најмногу? Не сакам да го одбијам од доење ама ако работам две три смени нема да можам да го дојам често..
    Зедов на холе 2 кравјо, маж ми му дал вика се мршти дури како да ќе поврати. Пробав направив ново шише сега не знам каков вкус треба да има ама има некој чуден вкус откако ќе го испиеш. Има рок не е до тоа...
    Во кашата му ставив со овес банана и цимет ама малце и изеде..
    Дали може да измолзам пола мое пола ад?
    Секако ќе одам на педијатар ќе прашам..
    Инаку пие од шише вода, компот.

13. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    174
    Може треба да смените цицла на шишето, да земите со поголем проток..мојот кога беше бебе исто тој период почна да ми одбива млеко, количински пиеше многу малку..совет од педијатар ми беше вечер кога ќе стане да му направам повеќе дека во полусон повеќе ќе испие и така беше..ако преку ден едвај по 90мл пиеше, вечер ќе се разбудеше двапати пиеше и по 150мл..ете може да пробатр така, а може да пробате и со друго млекце..

14. Vera1002

Vera1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Dali koristite grejac za sisinja? Dali vi e prakticen? Bebe e 1++ i najverojatno ke bideme na AD pa razmisluvam da kupam

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.577
    Јас користев искрено дома ми беше од помош. Синко некогаш ќе оставеше па му го топлев. Ако мислиш на таков грејач:Dмене ми сметаше што за надвор немав дека мора на струја.

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Да, ептен е практичен, да си земеш. Ни да вриеш вода, ни да ладиш.

17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.275
    Да, многу е практичен! Да си земеш.
    Исто, имаш диспанзер за АД - Baby Brezza. Многу ми го фалат. Јас го нарачав, чекам да ми го донесат, немам уште лично искуство со него.

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Пази со Брезата, читав ривјус каде што викаат дека ја утнува дозата. Јас му се мислев пред 3 месеци ама ме предомислија искуствава.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    639
    Јас ја користам Бреза и со првото пред 5 год и сега за малата. Нам ни се покажа одлична, се сетира точно спрема формулата и до сега не сме имале утка. И со рака кога ставаш од мерицата нема секогаш точна грамажа да биде. Се шалиме со мм дека тоа ни е најдобра инвестиција за бебе.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Да вака стварно практично личи ама мене ме одврати кога прочитав дека има групна тужба со тврдење дека неухранети биле бебиња. Нејсе, 6 мес е синко веќе, не ми се исплати веќе :).

На Bonnie Top му/ѝ се допаѓа ова.