Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    7.660
    Што знам, јас добри искуства знам. Ќе видиме, ако е гладна ќе плаче таа. Или ако не напреднува како што треба.

На Secret-Angel7, Bonnie Top и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    647
    Искрено премногу се олеснува целиот процес на припремање храна. За 8 секунди имаш готово шише.
    Јас можам да дадам само топла препорака. :)

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    34.009
    Кое млеко е тука заменско за ова млеко не сум зела доволно залихи 8) Screenshot_20241222_174131_Mein dm.jpg

4. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    647
    Во Мк на нестле е Нан. Прашајте во аптека дали одговара.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    34.009
    Знам за Нан туку дали има вакво слично пре ха.

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    8.655
    Знае ли некој зошто го нема Хип Комбиотик 2ка големото паковање во Зегин и дали ќе го има?

7. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    160
    Мајки, ние сме само на ад. Колку дена бебе можи да не е какано? Вчера ми какаше три пати а денес не е какано.

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.158
    По 2-3 дена се случувало.

На Karande му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    1.658
    Тоа е така, но докажаа дека е од корисници кои не знаеле да ја сетираат машината. За секој вид на млеко (и различна бројка од истото) има разчични сетирања. Ништо не е научна фантастика, ама очигледно за Американците е. Инаку ако за нешто се каам што го немам купено за бебе од прв ден тоа е Брезата! Ми стигна од Америка кога веќе бевме на 2 млека во ден и само 3м ја користев. Најтопла препорака мајки! Вреди секој денар

На Bonnie Top и Tea SK им се допаѓа ова.
  10. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    677
    За почеток каква прихрана да земам?
    Не сум породена не ни знаам дали ќе цица или не ама да имам дома за секој случај.

Најприфатлива е онаа од ДМ ама не знаам дали е добра за почеток

11. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    160
    Јас чекав да се породам за да видам какво ад ќе му дадат на бебе во болница за дома да продолжам со истото. На Аптимил сме ние, досега е ок.

12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    7.660
    Во болница ќе ти кажат тоа, не брзај.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.091
    Мајки во дилема сум со адаптираново млеко. Се уште никако да прифати на града а и од што не ми стимулира доволно јас и со пумпа не сум извадила повеќе од 30 мл и 80% пак сме со шишето и адаптирано млеко. Прашањето ми е знам ова млеко се дава на 3 часа но што кога ќе се разбуди порано и ќе бара да јаде. Како правите вие?
    Исто бебче многу споро го пие млекцето а нели треба да се испие во рок од половина час до час. Ново правите или? И за крај по колку мл пиеа вашите бебчиња на 3 недели? Ние кога како некогаш ќе испие 60 мл, некогаш едвај 30 мл, ми заспива и никако не сака а јас во паники да не не напредува. Знам дека секое бебче е различно, а она и со помалечка килажа се роди па верувам и тоа влијае зошто има и помалку сила да влече претпоставувам иако па некогаш знае и баш лакомо да пие и никако не си што да мислиш. Исто дали ги будите? Мене ми рекоа на 3часа и мора 8 подои да има кога излегував од болница ама она дега еве и сама се буди некогаш па и порано од 3 часа

14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.922
    Допаѓања:
    1.662
    Давав јас по 90, бебе бараше самиот. Некогаш на 3 некогаш и порано. Ако оставеше повеќе ќе стоплев шише под жешка вода покасно и грејач земав. Ама на почетокот знаев и ново да спремам.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    160
    И ние сме три недели, на почеток се молзев и едвај 30мл имав и не беше доволно бебе не напредување а јас немав повеќе млеко и на града не влечеше и не беше сит. Сега сме само на ад и пија по 60мл на скоро 3 саати но почнува преку ден и повеќе да бара, последниве денови има еден оброк од 90мл и пија се. За будење навечер максимално го оставам само 4ри саати и се буди скоро сам. Кажано ми е дека уште е мал да спија цела вечер.

16. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    115
    Holle 1 na bebe staro 4 dena po kolku ml davavte na 60 bara uste

17. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    115
    Za tie sto kombinirate majcino i ad jas go hranam bebe preku cel den na grada ama navecer 00:8-9 na ad e sega prasanje mi e dali ima nesto negativno voa toa kombinirano hranenje bebe bese na holle od bolnica do denes denes planiram da i smenam na babylove od ova nekako nenajadena mi e a i poso i samo za navecer mozam da probam

18. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.172
    Нема ништо лошо. Моето беше така месец ипол, повеќе на формула, после целосно преминавме на ад.
    Можеш да пробаш на ДМ Био, јас тоа му го давав. Беше на Бебелан, во Органџиски тоа почнаа, ама после почна да му смета, а и многу зелена столица имаше.

На farahfarah му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.922
    Допаѓања:
    1.662
    Pa cim ti e na grada denje obidi se i noke. Nemam iskustvo so doenje ama obidi se poveke na grada ke stimuliras taka pa poleka isfrli ad.

20. Raaqueen

Raaqueen Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Јас бев во слична ситуација се роди со 3 кила ама во болница не сакаше ни да цица ни ор шише да јаде па изгуби премногу килажа со сонда ја хранеа.. на почеток имав многу млеко се измолзував и давав со шише, никако нејкеше да цица. И поради тоа што сама не бараше да јаде не се будеше не плачеше јас ја будев на секои 3 саати. После млекото ми се намали за помалку од месец дена и тоа ептен многу се намали и престанав да се измолзувам па продолжив само со ад. Уште ми е криво што не ја дојам многу сакав ама секое бебе е различно она едноставно не сакаше што и да пробав. Сега сум среќна што убаво напредува со ад. Се буди на 3 саати или 4 а навечер на 6 саати или 7 после полноќ само еднаш така и после пак исто на 3 или 4.. и да не заборавам да напоменам сеуште споро јаде а на почетокот по саат два јадеше од шише така пополека и со паузи, ја исправував. сега малку побрзо ама сеуште е спора. Не го топлам повторно млекото и не го идтурам единствено ако не испие по 2 саати е тогаш го истурам. Така ми кажаа во болница дека подолго време бевме..