https://www.babycenter.mk/avent-scf35800-grejac-greac-za-sisinja-934942.html Го користиме повеќе од 10 месеци веќе и сум презадоволна, и кашички загревам во него и млеко.
Мајки земав хип комбиотик 3ка ама гледам да се дава од чаша макс 2 пати по 135мл вода Мора од чаша? Бебе 1год направи од цицање го префрлив на ад ноќе 1 2 млека пие сакам да го откажам и од тоа ама за некоја недела сакав и сега гледам формулава не се дава повеќе од 2 пати. Што да правам? Да земам 2ка или?
Немаш потреба и на 2ката аптамил стои 2 пати па јас давав порано по 3-4 дури кога му растеа заби. Смееш да даваш повеќе и од 2 пати слободно
Zdravo majki, bebeto mi e staro 3ipol nedeli i denovive mu go isfrliv adaptiranoto mleko i poleka pocna samo da cica. Megjutoa mn go boli meseto samo kinka/place i na pampersot gledam kakata mu e zeleno temna boja, kako parcinja suvi, i vo mala kolicina. Dali e normalno vaka, si vikam da mu davam pak i adaptirano mleko od nego kakasd zolto retko so parcinja kako susamki. Deneska ke zvonam na pedijatar sekakk no sakam da slusnam i vase iskustvo. Pozdrav
Можно е да е гладен ако после доење сеуште плаче зелената столица може а и не мора да значи дека е гладен но штом после адаптирано имал жолта најверојатно е гладен. Пробај измози се води колку вадиш и ќе знаеш на што си.
Zdravo na site nie sme mesec ipol sin mi piese po 90 ml Ad formula Hipp Combiotic ama mu bese malku pokacivme na 120ml nekogas ne moze da go ispie prasanjeto mi e dali mozam i 120 ml da davam na 3 h dokolku ima potreba (na kutijata pisuva 5 obroci dnevno) Spored formulata TT/0.7x100 izleguva 600 ml dnevno i dali moze jas da gi kombiniram militrite primer nautro 120 po 4 casa 90 itn Roden e 2650 gr a sega e 4200 za 2 nedeli prave 2 meseci
Можеш да му правиш, тоа на кутијата што пишува се препораки ама ако сака повеќе нема гладно да го оставиш.
Видете прво како напредува. Мајчиното млеко е побрзо сварливо и ако убаво и мн количински цица може да се вари брзо и да има брз трансфер и затоа каката да е зеленка. Моето бебе мн какаше зеленко првиот месец, беше само на доење скроз од 3ти ден.. а качи 1500г. Обавезно мерење, па ќе знаете дали е од глад или не..
Мајки кое млеко би ми го препорачале за почеток? Се работи за новороденче 1 недела...Таа цица али не и е доволно тоа млеко, мора ад... Ваши искуства?
Хип Комбиотик 1. Лесно млекце, супер напредуваше синко откако се префрливме на него од Бејби лав од кое какаше зелено
Мајки ние сме на комбинирано ад и доење. Со доењето премногу се измачивме, не бива и не. Секогаш плаче и бара уште, не му е доволно. Прво му нудам мајчино цица обавезно 20 мин па проценувам колку да му дадам според тоа одприлика колку цицал иако никогаш нема да знаеме колку цицало. Некогаш плаче додека цица, се мачиме, се трга ... Бебе има два месеца... по колку мл давате ад во текот на денот?
Koga 60 koga 90 koga 30 mojata e 1m isto na kombinirana davav samo navecer ad sega pocnav i preku den 1 2 sisenca isto e nenajadena pa moram da dodadam ad zborot mi e vodi se po bebe sekoe bebe e razl i ima razlicna potreba na primer 180 sig nema da ti ispie sega ama od 30 do 90 gledaj po nego bitno e na 2ipol 3h da davas da razlika da ne davas pred toa za da moze da svari bebe inaku vodi se po nego nema da go prejades bidejkji oni samite koga se najdat se trgaat i ne sakaat golemoto go porasnav samo so ad taka da od iskustvo zboruvam
Да, гледам на саат. Јас навечер почнав по 120 затоа што така читав и толку бара, па си викам многу да не е, ама лакомо е. и затоа се прашувам сега ако толку му давам, понатака повеќе би барал и не знам како и колку е правилно. Пробував со мајчино само, се трудев и на крај и бебе и јас нервозни и оно гладно. Од околината имам притисок, доволно му било, сум имала млеко, ама со мм го гледаме бебе дека плаче и отвара уста, си бара уште. Сите другарки дојат и јас се осеќам како да не сум направила се. Буквално навивав аларми да цица на два саата, пијам капсули за млеко, овесно млеко, чаеви, вода, ама толку е. Се гледа бебе кога цица во празно и се нервира.
Ич да не се нервираш. Јас исто така со големата упорна бев да не давам ад, па бебе вриштеше секоја ноќ, па кога ми рекоа на 4 мес дај ад, не прифаќаше, и на година дена едвај 7 ипол кила имаше. Следи си бебе, најубаво си осеќа мајка. Сега за синко до 2 мес само на доење беше, па комбинирано, па сам си се одби од доење. Еве го 7 ипол мес е жив, здрав, одлично напредува за разлика од сестра му.