Здраво, 4 месеци сме и на ад млеко, до сега со хип вода го правам млекото. Гледам дека има и поевтини води. Со каква вода го правите млекото?
Zdravo, podaruvam Aptamil 1 cela kutija 3-4 dozerki imam potroseno, otvorena pred 2 nedeli, ako mu treba na nekoj,pisete vo poraka. Ne go koristime bidejki moeto cica, a,pocnav i da se odmolzuvam.
Zdravo majki, na doenje sme no ne znam kolku se najaduva samo od majcino mleko, kolku vreme moze AD da stoi na sobna temperatura?
Само еден саат смее да стои од кога ќе раствориш и во тој саат да се испие, после не. Не знам колкаво бебе имаш ама ако сте уште на почеток после цицање можеш да пробаш да му даваш ад по 30мл види дали ќе сака да го пие ако не е најадено ќе си го испие
Probav da mu dadam posle cicanje odbivase. A majcinoto kolku vreme smee na sobna? Pedijatarot mi spomna 4 casa na sobna temperatura a ovde nekade procitav samo 1 cas?
1 саат е само за адаптирано, и јас мислам мајчино може 3-4 саати на собна, или барем во фрижидер стај го позади и стопли пред да даваш во греач
Смееш да топлиш ако откако ги направиш веднаш го ставиш во фрижидер. Така може 24ч да стоии да го стоплиш пред пиење.
Здраво, од денеска почнав да користм бебелан дали има некоа искуство со подготовка на млекото? Јас зедов вода за подготовка на адаптирано млеко од зегин па дали таа треба да се зоврива па да се чека или само да ја стоплам до 37 степени
Ние сме со Бебелан уште од почеток. Препорачано од педијатар како најдобра вода за бебиња со најниска минерализација. Може да се користи 48 часа од отварање.