Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. jessicaalba1234

jessicaalba1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Здраво,
    Бебе е 2 и пол месеци и пиеше 90мл на 4 часа Аптамил Cesar Biotic.
    Веќе една недела одбива да пие, едвај и со сила ги пие 60мл на 4 часа. Да напоменам дека пред 3 дена ги прими првите вакцини, кои може дополнително влијаат на тоа.
    За сега одлично напредува со килажата, но јас сум загрижена бидејќи педијатарот ни кажа дека треба и фо 120мл да пие на 4 часа за килажата која ја има.
    Ве молам за совет, дали на некој се случило истото

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.536
    Од коа примивме рота, заборави да цица.. одвај цицаше тој период… и еве уште војна водам со цицањево.. на секое доење ми ццкаше и воздух голташе… не сакаше на почеток да цица една недела така со борба. Ама тоа со цицањето и остана, ми ццка на секое доење и многу воздух ми голта.. три и нешто сме. Пред месец прими рота.

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.966
    Допаѓања:
    1.704
    Пробај смени цуцла или шише. Можно е и од вакцините. Мојот искрено тогаш пиеше дури и 150 некогаш.

4. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    395
    bebusot mi e 2 meseci i 5dena,tezok e 5kg...veke 3 nedeli sme na adaptirano mleko...pocnavme so 60ml i sega pie 90ml....koga treba da zgolemam na 120ml?

5. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    17.727
    Здраво
    Имам една ќеса од млеково (400г мислам)
    Ако некоја од Вас го користи нека ми пише порака да и го дадам. Скоро година ми стои, за некој месец ќе истече рокот, жал ми да го фрлам кога може некое бебе да го испие
    20250216_002026.jpg 20250216_002059.jpg

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.966
    Допаѓања:
    1.704
    Прати си го бебето, самото кажува. Ако плаче после тие 90 не е мирно ако нема грчеви бара уште. Ако заспива одма мирно е доволно му е.

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mamax2

Mamax2 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Консултирај се со педијатар и следи си го бебето. Моите се 2 месеци пијат по 120 мл на 3 часа и тоа знаат да се вознемирени и пред третиот час за млеко.

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jessicaalba1234

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Сменивме цуцла со поголем проток, и тоа не помогна..
    Почнав да нудам на почесто и помалку млеко, но и тоа не сака…

9. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    776
    Мене никој не ми верува ама моево после прва доза роза го изгуби апетитот и никогаш не му се врати. Од прелакомо бебе, премина на бебе со молење да пие млеко. Тоа беше буквално одеднаш 1 ден откако ја прими првата доза. Сеуште пие малку млеко.. среќа со кашичките малце мрднавме со килажата поубаво.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jessicaalba1234

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Истото и ние , од кога примивме рота пред недела дена одбива млеко и со сила пиеме колку да не е гладен.
    Од лакомо бебе, сега до сила де бориме да испиеме 60-90мл на 4 саати.
    Се надевам дека нема да потрае зошто до сега со килажата сме супер…
    многу сум загрижена…

11. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    78
    Моето така се откажа од Аптамил. Престана да го пие едноставно. Во консултација со педијатар сменив со Хип и си пиеше без проблем.

12. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    776
    Моево ми викаа по 1 и нешто кг дека качува на месец многу е, тоа пред рота вакцината. После нејзе по 400 грама качуваше дека не јадеше. Сега кога треба да качува помалце дека веќе е 7ми месец качува повеќе дека почна убаво да јаде од кашите. А е каде каде поактивен него на 3-4 месеци.

13. jessicaalba1234

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Ние веќе една недела се мачиме со пиење.. ви благодарам за споделеното искуство, утре сме на педијатар па ќе видиме кое млеко ќе ни предложат да го смениме да не менуваме на своја рака

На Coldheart му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    8.536
    Јас сум загрижена дека само 840 грама ми качи… а претходно по 1-1.2 педијтаров вика супер е.. јас си го гледам детево. Да мојава се издолжила премногу за месец, на татко и е цела.. ама пак не знам што да правам… ме фаќа паника. 3 месеци сме, на доење сме…

15. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    776
    Супер е 840. Моево по 400 од трет месец качуваше, тек сега во 7ми месец имаше качено 600. Мене ми викаа добра е килажата. Да јадеше тогаш немаше да се секирам, ама тој одвај 150 пиеше , почесто беа 120 и помалце. А сега не застанува детево и треба по некое правило помалце да качува. Среќа ги зајаде кашичките и мрднавме малце од место. Иако еве млекото слабо пак го пие. Моево ни вода нејќе, не можам да му го исфрлам млекото измеѓу оброци.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    299
    Ako e otvoreno frli go odma zasto posle dve nedeli od otvaranje ne se koristi veke .

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  17. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    17.727
    Не е отворено
    Во паковањето се две ќеси, едната ми остана не пипната

18. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    Majki molam sovet, na malata po greska, od nespienje mozokot ne mi funkcionira i staviv 30ml obicna voda a ne flasirana za bebinja vo mlekoto... Otkako go ispi posle 20 min go povrati celoto. Dali ima potreba od grizi, ve molam iskustva, preplasena sum

19. Laura02

Laura02 Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo majka
    Moeto bebe e so atrezija operirano e i ima sindrom na kratko crevo od start pieme aptamil pepti syneo hidrolizat za alergija na krajvo mleko e sega vekje ke pravi 6 meseca pa na koe da se prefrlime
    Sekako ke se sovetuvame so pedijatar
    Cisto onaka prasuvam bidejki citam deka imate iskustvo

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.841
    Допаѓања:
    8.995
    Neznam tocno od sto e operirano i kakva e sostojbata, no jas ako do sega mu odgovara toa mleko sto go pie i si napreduva ubavo ne bi menuvala. Sekako osven ako pedijatar ne preporaca poinaku. Inaku tie da recam specijalni ad mleka nemaat rok so vozrasta kako sto imaat obicnite 1,2 i 3. Ako toa me prasuvase. Edno mleko e nema brojki. Se davaat bezrazlika kolku meseci ima. Sekako pak ke recam pedijatarot sto ve vodi ke vi kaze.