Atrezija na tenkoto crevo poradi sto mu e otsecen pogolemiot del od tenkoto crevo i ima sindrom na kratko crevo nemoze da gi apsorbirA hranlivite materii od mlekoto i smetaat deka ke bide alergicen na poveke raboti.. Vo skopje na gastro Ni rekoa deka ke baraat mleko hidrolizat za posle 6tiot mesec bidejki ovaa pisuva deka se pie do 6tiot mesec Za napreduvanje ne napreduva kako sto treba zaradi problemot Se molime za gram sekoj den...
Др Јадранка од Ремедика и рече на сестрами да почне со вода уште првиот месец и чај и даваше со шприц. Цицаше ( два месеци само сестрами ич немаше млеко) и ад земаше напоредно ради мн мала килажа за да не падне во килажа. После продолжи само со аптамил лактоза фрее. Си пие водичка цело време, флаширана, еве сега има годинка и месец Знам многу педијатри препорачуваат од 6 месеци, мојата колеша исто со ад беше детето и вика одбиваше на 6 месеци вода и цело лето се мачевме во најжешкото се потеше, да не дехидрира само млеко ништо друго несакаше ни чај. Мислам дека скоро годинка фатија кога почна да пие вода и она ме посоветува да се почне мн порано. Еве со второто го доеше и вика и давав водичка од помала.
Citam na forumov ima mnogu bebinja koi posle vakcinite pomalku si pijat mleko.Mojava e 3 meseci I do vakcinite si piese po 750 ml dnevno .Sega edvaj davame po 600 ml dnevno.Pievme bebelan imase mnogu grcevi go smenivme na hip combiotik.Skoro dva meseca e so Hip,sto znaci ne e do mlekoto.Ni na kraj pamet ne mi panda deka moze od vakcinite Bebe pomalku da jade .Sega citam iskustva I vrtam tefterot (Posto si pisuvam sekoj den kolu na 3h ima ispieno),I bas posle vakcinite pocnaa problemite so slabo jadenje.Super si napreduvase ,na 2,5 meseci veke ja imase duplirano tezinata( carski e,so 2700 e rodena),ama bas bukvalno zivci iskinav so toa jadenje,edvaj po 60 ml,pa mese krkori,pa gasovi,mislam deka se skrenav od nervoza.Vaka citajki iskustva malku se podsmiriv .SE mi pomina niz glava,da ne e alergicna na kravjo mleko,da ne ima intolerancija na laktoza(Jas sum intolerantna na laktoza ),kaj da ja nosime da vidime da ne ima nekoj drug problem,se pobudalev doma od misli.
Здраво Ско може да ми пишеш што е рсзлика меѓу дм био и baby love? Д сега baby love go davam ,но сакам да сменам со дм био
Мајки бебе е 14 месеци,пие Аптамил 3,се мислам да премкнам на babylove 3 многу е поефтини.Има ли некој искуство дали ќе го прифати,незнам дали имат исти вкус.
Мајки на три ипол месечно бебе по колку мл ад давате и колку пати на ден? Јас го дојам и по потреба давам ад.
Ние утре ќе правиме три месеци и исторо веќе две недели се бориме со пиење млеко со сила. Повеќе од 450мл на ден не сака да јаде, (2800родилна тежина) моментално 5700гр) Значи напредува добро, а млеко не сака да пие колку што е потребно за оваа возраст..
Pa ova dm bio demek organsko e. A malku se razlikuvaat na izgled, baby love e positen prašak i bel, a bio e kako malku žolteniksv i pokrupen. A za topivost se isti ako e vodata kako treba. Mojava gi pieše i dvete, sega sme vekje na 2 bio
Mojata praveše isto, pa kaj malku pieše i povrakjaše, ama si teraše nagorna linija na kg. Sega pa jade tri obroka na nepolni sedum meseci i pak mlekceto go pie
Мене подобро ми беше ДМ био од бејби лав. Понекогаш знаеше на бејби лав да останат грутки во млекото а дм био никогаш не се десило. Во секој случај и двете се одлични, напредувал одлично а имаат и супер цена.
Ние сме само на ад, три ипол месеци е точно. Сега пие на три часа по 150 м, прво хранење и е околу 8 ипол кога станува, последно околу 11 ипол пред да спие, навечер не станува. Значи пие 6*150 мл (вкупно 900 мл). Кака три пати секако, некогаш и 4. Пелени тежат ептен многу.
Епа толку треба мислам дека без доење. Ние ноќе му даваме 90, а преку ден кога ќе осетам дека немам млеко давам по 30-60, некогаш ич
Тоа сакав и јас да прашам, веќе неколку месеци сме на бејби лов ама многу остануваат грутки и го мешам со сламка ама на крајот пак се направат дури забележувам и во каката грутки,се мислам дали да го менам од следниот месец ќе сме 6 месеци дали да преминам на некое друго 2