Здраво мамички, бебе во последен период не пие редовно иста количина млеко, и правам по 120 се случува да испие само 50 или 90 некој оброк, да напоменам и дека цица. И остатокот од млекото го враќам во фрижидер. Потоа кога ќе огладне, пак го загревам и ѝ го давам. Што мислите дали е океј тоа, или млекото е веќе расипано?
Ако веќе пиело од шишето, во рок од 1 час треба да го допие или истураш. Може не се случило ништо досега ама јас не сум давала стоено млеко. Знам можеше да раствориш и да чуваш во фрижидер, па да притоплиш ама да нема дете пиено веќе од шишето. И оваа опција не сум ја пробала.
Подобро измолзено да имаш во фрижидер па тоа да го допие наместо адаптирано во фрижидер па да го допие. Ако добро разбрав, адаптирано пие и ако не го допие го ставаш во фрижидер и потоа го затоплуваш?
Најдобро во затоплувач на вода секогаш да имаш шише со вода и само да го раствориш млекото кога ќе сака бебето така нема да чека повеќе од неколку минути. И ние сме на адаптирано и секогаш имам две шишиња со вода во затоплувачот и кога ќе треба само ставам од млекото .јас го имам овој
Супер, фала многу. Ќе прекинам веќе да и го затоплувам повеќе пати. Приметив последнава недела дена какаше зелено и со многу гаден мирис и исто имаше како бљуцкано и тоа многу лошо мирисаше.