Dali nekoja dava od ova I dali ste zadovolni. Davav bebylove no vekje go nema pa mi rece maticnata so ova da menam
Моето е сега 15 месеци, но кога беше 10м пиеше толку. Инаку пиеше 3-4 млека, бидејќи имаше доручек, ручек, вечера. 1 пиеше во текот на ноќта (само еднаш стануваше околу 2-3 часот); едно накај 11 како ужина, ретко бараше накај 16ч (зависи како ручал и што ручал); и обавезно со 1 заспиваше околу 20ч.
Би благодарам многу. Ние кај 11ч пиеме, друго не сака преку ден само вода, навечер пред спиење и на кај 2-3ч исто, само по 180мл пие навечер а тоа во 11ч некогаш 120мл, некогаш 150мл и мислев малку пие...
Мила, веќе на 10 месеци, исхраната не е преку млекото туку преку доручек, ручек и вечера. Откако ќе му внесеш во иднина и ужинки можно е да намалите само на 1 млеко. Еве моето е 15 месеци, уште од 13м веќе не пие млеко. Знам понекогаш со доручек кога јаде мусли да му направам, но внесува млечни преку сирење, јогурт, грчки јогурт… Не се секирај, како што ќе расте така ќе го намалува млекото
Здраво мајки, дали на бебе кое се дои, а само еднаш пие АД пред спиење треба после 6-от месец да се даде формула 2 или да се продолжи со 1?
Малава има 29 дена. Пие хип комбиотик 1. До сега горе доле добро го пиеше и во килажа е ок според возраста. Пред 3 дена бевме на педијатар, докторката рече дека добро напредува и според нејзина килажа/возраст треба да пие 60-75мл на оброк. Она последниве ден, два едвај пие по 50мл а ноќе се случува и на 4,5 часа да се напие бидејќи ќе се заспие цврсто. Дали да ја будам? Значи ако треба да пие 580мл во 24ч она ќе испие максимум 450. Дали има простор за грижа, да се јавам кај докторката? Ми рекоа на 3 часа исклучиво да давам АД, вие како давате на колку, на бебиња стари еден месец?
АД млеко му даваше на 2, 2.5 часа? Смее така? Мене во ремедика исклучиво на 3 ми рекоа, а и мојава не издржува секогаш на 3, затоа прашувам...
Да, тоа знам, меѓутоа некаде прочитав дека доколку бебето е само на формула после 6-тиот месец се продолжувало со 2, а доколку основа му е доењето не се давало 2, па затоа реков да прашам за искуство.
Мојата е 2 години и јас уште некогаш и купувам 1. Апсолутно никаква потреба нема да се менува млекото, де 2 де 3, де 4. Сите се со исти состав, само колку поголема бројката се достава малку скроб за да е погусто и благо, демек да се најавува дете повеќе. И евентуално некои витамини. Не разбирам кај се трчи да се менува млеко на бебе од 5 месеци, како којзнае колку ќе се пропушти. Барем овие од аптека може да ве посветуваат малку.
Да не го има некаде млекото во дм, нивната марка било био било бејбилов плавото, го снема нешто демек ќе имале некоја потешкотија во снабдувањето, може и намерно е
Majki da prasam. Dali ima nekoja majka sto bebceto i ima refluks?Kako se spravuvate? Koe mleko go davate ima spas od toa? Ili toa e toa?
Đorto do šest meseci si bljuvkaše vo mlazovi ama baš posle sekoj obrok. Otkako počna so dohrana, magično prestana, t.e se dešava ama mnogu retko ako baš se prejade pošto lakomka si e. Ako napreduva vo kilaža nema gajle
Mozebi placi poradi polna pelena ili da mue toplo/ladno. I mene mie kazano pred 2 i pol do 3h da ne se dava ad mleko i od pedijatar i od patronazna sestra.Probajte so povejke ml za da go drzi povejke vreme sito.
На членката бебето е веќе 11 месеци, не го заситувало тогаш и давала порано, и порано почнала со цврста храна. Кажува искуство како и било. Некои бебиња едноставно се полакоми.
Istoto mi go preporaca i mene pedijatarot. Nie bevme kombinirano neli na pocetokot i adaptirano i cicase,pa do sega bevme samo na cicanje i naednas pocna da povrakja. A cicne povrati. Celi reki, i mi rece da mu davam refluks adaptirano da vidime dali ke se smiri. Eve denes dadov i ne povrakjase, pa ke vidime dali ke povarkja slednite denovi. Isto mi rece da dam pomalku ml na 2h. Po 90ml na 2h. A dokolku povrakja pak da se vovede postepeno hrana. Sepak e mal ama da izdrzi barem uste mesec ipol. Te poddrzuvam deka ne smee dete da bide gladno. I jas procitav deka ne smee na pokratko od 3h da se dava adaptirano no stom e odobreno od pedijatar sigurno znaat sto zborat.