Да ти кажам, гледам и прематуров има исто доста д3, и к1 д3 плус, ми пишаа и бејбивит од хелтаид и тој има... Само се расфрлаат да ти кажам докторкиве со додатоци, и сируп еден ми пишаа не го зедов, добро железо хемохлобин еве ми бика б12 и незз што во него малку имунитет читам и тој д3 ајде и ова е премногу. Јас планирам да сменам друг пробиотик од пријателка фирмата имаат со д3, како сега биогајата ама друга пробиотска бактерија е. И нема да давам дополнително д3. Освен ако нешто ортопедот не ми каже. Утрово стана кај 4 да јаде и све си испи, и му ја дадов на мм да ја подржи за да ждригне и да заспие. И сум заспала некако мн уморно се осеќав. И кај 8 ме буди он за на раб да иде вика еве ќеркати исповрати до 6 не заспа и вика пробав ајде 30 мл направив дане е гладна и само што пивнала исповратила све и од 4 тоа што пиела и заспала. Во втор скок влеговме тешка е некако.
Како ги сметате скоковите по дата на раѓање или од дата на последен термин? Незнам дали е од млекото, после секое пиење повраќа, плаче се вие.. Ждригнува повеќе пати и ја оставам да спие после некое време почнува да прети и пак повраќа ја кревам и пак ждригнува и плаче... Преку ден ја оставам на стомаче да спие и сврза скоро 2часа денес со нозете стуткани незнам колку е добро тоа, пие Аптамил Пронатура.. незнам дали да пробам со Хип органик да не е до млекото .. меѓутоа и ја дојам но потоа веднаш си бара уште..
8 недели денес, и давам саб симпех, пробав денес со Хип Комбиоик да видам како ке биде, можеби ке и се смири и повраќањето ама ете испи само 45мл.. нели е многу малку..
Повраќа обилно во млазови или бљуцка? Пред да смените млеко подобро прво со педијатар консултирајте се. Можеби не била многу гладна затоа толку испила. И ние имавме малку проблем со бљуцкање ама многу лакомо јадеше и заспиваше често веднаш после јадење. Да не примавте вакцина?