Да ти кажам, гледам и прематуров има исто доста д3, и к1 д3 плус, ми пишаа и бејбивит од хелтаид и тој има... Само се расфрлаат да ти кажам докторкиве со додатоци, и сируп еден ми пишаа не го зедов, добро железо хемохлобин еве ми бика б12 и незз што во него малку имунитет читам и тој д3 ајде и ова е премногу. Јас планирам да сменам друг пробиотик од пријателка фирмата имаат со д3, како сега биогајата ама друга пробиотска бактерија е. И нема да давам дополнително д3. Освен ако нешто ортопедот не ми каже. Утрово стана кај 4 да јаде и све си испи, и му ја дадов на мм да ја подржи за да ждригне и да заспие. И сум заспала некако мн уморно се осеќав. И кај 8 ме буди он за на раб да иде вика еве ќеркати исповрати до 6 не заспа и вика пробав ајде 30 мл направив дане е гладна и само што пивнала исповратила све и од 4 тоа што пиела и заспала. Во втор скок влеговме тешка е некако.
Како ги сметате скоковите по дата на раѓање или од дата на последен термин? Незнам дали е од млекото, после секое пиење повраќа, плаче се вие.. Ждригнува повеќе пати и ја оставам да спие после некое време почнува да прети и пак повраќа ја кревам и пак ждригнува и плаче... Преку ден ја оставам на стомаче да спие и сврза скоро 2часа денес со нозете стуткани незнам колку е добро тоа, пие Аптамил Пронатура.. незнам дали да пробам со Хип органик да не е до млекото .. меѓутоа и ја дојам но потоа веднаш си бара уште..
8 недели денес, и давам саб симпех, пробав денес со Хип Комбиоик да видам како ке биде, можеби ке и се смири и повраќањето ама ете испи само 45мл.. нели е многу малку..
Повраќа обилно во млазови или бљуцка? Пред да смените млеко подобро прво со педијатар консултирајте се. Можеби не била многу гладна затоа толку испила. И ние имавме малку проблем со бљуцкање ама многу лакомо јадеше и заспиваше често веднаш после јадење. Да не примавте вакцина?
Majki dali bebuski vi jadat isto sega vo ovoj period? Nie sme dva meseca i na AD, dva dena ne jade isto kako porano. Zapisuvav i po saati. Porano znaese da zdrigne na 60ml i si produzuvase so jadenje, sega dobiva nagon za povrakanje..
Нормално е малку да намали апетит и од топло, може скок, било што може да е. Иста бев со табеливе и јас, до минута запишано, ти посакувам да се отарасиш што побрзо од тоа
Of mnogu sakam, ama epten sum zagrizena. Samo sto mu doprime sise mu se gadi, ne go saka mlekoto.. kazam na pedijatar vcera, da sme pocekale uste eden den ama mene ni sekunda ne mi se ceka vekje, i moze ke mu dala sirup za da go razjadi malce…
Не гледаш да се поминати 3 часа од еден до друг оброк? Моето е 40 дена и у систина докторката кажа 6 шишиња да има по 90мл на 4 часа. Ама мојава на 3 уште бара, само ноќе се успива па некогаш тогаш и се фаќа на 4 саати. Кое млеко го пие бебе?
Gledam, i jadese porano na 3 casa, no sega pocna na 4, pa ete od nokeska i na 5 casa.. imase momenti orethodnite denovi koga mu davav i porano samo za da vnese nesto.. toj treba veke 100-120ml da pie.. momentalno sme na Holle A2 kravjo.
Мајка, ајде да те утешам. Син ми откако е роден не пие како што пишува на млеката, па си напредува за машала, буце е. 4 месеци е и денски некогаш пие по 100мл, некогаш по 120мл зависи. Некогаш па и 80/90мл знае да испие, а неговата воздраст пишува дека треба по 150мл да пие. Не се тие роботи програмирани за да пијат секогаш исто. На сите нас не ни се јаде секогаш исто. Ако си напредува добро, не се грижи.
Fala ti mnogu, stvarno mi znaci nekoj da me smiri.. no toj si jadese super po 100-120ml, otkako go vakciniraa pred dve nedeli se poremeti. Na kolku casa ti jade tebe? Koe mleko go koristite? Ne znam zosto dobiva nagoni za gadenje, prvo pomisliv nem da ne mi se sviga mlekoto, no gledam koga e gladen bez problem si go prifakja siseto i si go pie.. inace napreduvame no na min celo vreme, no dr kaza bitno e da e vo granica ne e vazno sto e na min. Utesitelno za mene
Ќе се средите, од вакцината е секако. И нагоните може да му се од вакцината. Ама не е лошо да се консултираш со педијатар за мислење. На 3-3.5ч јаде, користиме Хип од раѓање. Не се грижи и не оди толку по ,,правила” , дека уште толку повеќе ќе се грижиш. Води се како што сака бебе и немаш утка.
Еве и јас да се пријавам со помалку јадење деновиве, не знам дали се заби или е од жешкото но намали на млекото. 6 месеци сме ние
I jas toa mislev ama pa mi kazaa 3-5 dena reakcija ova e mn veke dve nedeli da prepisuvam na vakcina .. ti go budis ili sam stanuva na 3-3.5h? I kolku ml piese koga bese 2m? Nokeska stanuva za jadenje?