Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.791
    Допаѓања:
    11.102
    Малку не се разбираш со точкиве и на латиница дека ама на 3 саати или на 6 последно даде да јаде? Дека ако е на 6 плаче од што е гладно, премногу е тоа да седи гладно. Најверојатно грчеви и почнале.

2. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    332
    Deka ja drzam I pisuvam.....izvinete....jas si prodolziv na 3....posto ne izdrzuva no kako gi staviv kapkite colief...posto na tri dena kaka..po ednas.....beba pocna naglo da se vitka I da place do sega me prestana so saati.....dobrata rabota e sto se olesni.......Sega neznam dali moze od niv vakva reakcija???.

3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.791
    Допаѓања:
    11.102
    Може не и одговараат, ама може и да има и грчеви. На почеток е нормално да не какат и до 1 недела. Пробај не и давај еден ден од капките, ќе знаеш дали е од нив така.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    332
    Denes pocnav...kao tie se za polesno da I bide...da vo pravo si moze pocnuvaat grcevite.....mislev deka pokasno pocnuvaat....ke probam taka.....na momenti....tolki se osekam lost....ama verojatno trwba vreme I golemo trpenie

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.791
    Допаѓања:
    11.102
    Нормално е вака хаотично да се осеќаш на почеток, ќе пројде се. Ќе се уходаш за брзо, не си сама.

6. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    332
    Da
    Da zatoa u pisav.....da mi znaci poddrska

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    3.428
    Колиеф. не би требало да прават проблем, тие може да олеснат, само нека одстојат 20 мин во млекото па дади и го. Може сега грчевите и се појачуваат, моето не плачело ама нозете во вис, да стенка дури кила и се појавија на попачето. Земи после млекото подржи ја исправена и како ќе почне да се грчи јас ставав термофорче, и помагаше. Еве сега нема проблеми више сме 2 месеци и една недела. Ќе поминат најтешки се тие недели, почнува да јаде повеќе количински а цревата не се разработени. Еспумисан ставај, и пробиотик. Како се осеќаш така прави за доењето не си прави притисок. Треба да се осеќаш убаво и да си одморена. Бебе секако ќе е најадено.

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    3.428
    Бум дека не била какана, затоа се виткала ете се олеснила. Не и ги прекинувај капките колиеф, ќе и помогнат да го свари млекото полесно.

9. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    332
    .

Jas od strav I gi prekinav...neznam dali da.probam utre pak....nemam.pamet.na momenti ...tie se.stavaat vo mlako adaptirwno mleko I taka.se davaat?...se se preispituvam....da.ne pravam nesro pogresno

10. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    332
    Znaci treba da otstojat vo adaptiranoto mleko....posto mene.mi rekoa adaptiranoto stom.se podgotvi odma da se dade na beba da ne stoi poveke od 5.min....

11. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    332
    Isto I mene.ki.spomnaa za.kila.na papoceto.lejdi....opasno e toa ..ke.se.povlece?