Малку не се разбираш со точкиве и на латиница дека ама на 3 саати или на 6 последно даде да јаде? Дека ако е на 6 плаче од што е гладно, премногу е тоа да седи гладно. Најверојатно грчеви и почнале.
Deka ja drzam I pisuvam.....izvinete....jas si prodolziv na 3....posto ne izdrzuva no kako gi staviv kapkite colief...posto na tri dena kaka..po ednas.....beba pocna naglo da se vitka I da place do sega me prestana so saati.....dobrata rabota e sto se olesni.......Sega neznam dali moze od niv vakva reakcija???.
Може не и одговараат, ама може и да има и грчеви. На почеток е нормално да не какат и до 1 недела. Пробај не и давај еден ден од капките, ќе знаеш дали е од нив така.
Denes pocnav...kao tie se za polesno da I bide...da vo pravo si moze pocnuvaat grcevite.....mislev deka pokasno pocnuvaat....ke probam taka.....na momenti....tolki se osekam lost....ama verojatno trwba vreme I golemo trpenie
Колиеф. не би требало да прават проблем, тие може да олеснат, само нека одстојат 20 мин во млекото па дади и го. Може сега грчевите и се појачуваат, моето не плачело ама нозете во вис, да стенка дури кила и се појавија на попачето. Земи после млекото подржи ја исправена и како ќе почне да се грчи јас ставав термофорче, и помагаше. Еве сега нема проблеми више сме 2 месеци и една недела. Ќе поминат најтешки се тие недели, почнува да јаде повеќе количински а цревата не се разработени. Еспумисан ставај, и пробиотик. Како се осеќаш така прави за доењето не си прави притисок. Треба да се осеќаш убаво и да си одморена. Бебе секако ќе е најадено.
Бум дека не била какана, затоа се виткала ете се олеснила. Не и ги прекинувај капките колиеф, ќе и помогнат да го свари млекото полесно.
. Jas od strav I gi prekinav...neznam dali da.probam utre pak....nemam.pamet.na momenti ...tie se.stavaat vo mlako adaptirwno mleko I taka.se davaat?...se se preispituvam....da.ne pravam nesro pogresno
Znaci treba da otstojat vo adaptiranoto mleko....posto mene.mi rekoa adaptiranoto stom.se podgotvi odma da se dade na beba da ne stoi poveke od 5.min....
Може да стои еден саат ако не е пробано од бебето или пола саат ако веќе е пиено. Ако даваш колиеф остави ги да отстојат барем 15тина минути да се раствори ензимот лактаза во млекото. Не би требало од нив да има проблем, тие ја разредуваат лактозата и го прават млекцето полесно за пиење и варење. Кај вас изгледа почнати се грчевите. Паралелно со колиеф можеш да даваш капки на база симетикон за полесно да ги исфрли гасовите како еспумисан, инфакол, саб симплекс.
Sega ke.probam...taka..neznam dali se pocnati grcevite....rekoa vcera deka e.posla so gasovi...I znma samo.dekamotkoga I gi staviv kapkite se vitkase..mnogu nukogas taka nema praveno....ama ne pocekav 20 min..sega ke.probam taka ako.pak se vitka.i place so saati.znaci ne I odgovaraat defin...cela vecer bez niv si pospa malku....
Пробај без да даваш да видиш реакција и обратно. Ама од искуство, кога ќе почнат грчевите што и да правиш мора да го издржиш тој период додека пројдат, може само да ублажуваш со капки.
Дали може да се меша Аптамил пронутра и Аптамил комфорт ?пиевме Аптамил прематур но го сменивме на Аптамил пронутра но не го сака да го пие .по цел саат се молиме.сега се мислам да земам од комфорт и да ги мешам или да и го сменам само комфорт да и давам
Ние го пиеме комфорт и се покажа добро, секој ден си плачеше во ист период кај 7 вечер од грчеви, еве сега да не ја преречам супер е го немаме тој проблем од денот )