Малку не се разбираш со точкиве и на латиница дека ама на 3 саати или на 6 последно даде да јаде? Дека ако е на 6 плаче од што е гладно, премногу е тоа да седи гладно. Најверојатно грчеви и почнале.
Deka ja drzam I pisuvam.....izvinete....jas si prodolziv na 3....posto ne izdrzuva no kako gi staviv kapkite colief...posto na tri dena kaka..po ednas.....beba pocna naglo da se vitka I da place do sega me prestana so saati.....dobrata rabota e sto se olesni.......Sega neznam dali moze od niv vakva reakcija???.
Може не и одговараат, ама може и да има и грчеви. На почеток е нормално да не какат и до 1 недела. Пробај не и давај еден ден од капките, ќе знаеш дали е од нив така.
Denes pocnav...kao tie se za polesno da I bide...da vo pravo si moze pocnuvaat grcevite.....mislev deka pokasno pocnuvaat....ke probam taka.....na momenti....tolki se osekam lost....ama verojatno trwba vreme I golemo trpenie
Колиеф. не би требало да прават проблем, тие може да олеснат, само нека одстојат 20 мин во млекото па дади и го. Може сега грчевите и се појачуваат, моето не плачело ама нозете во вис, да стенка дури кила и се појавија на попачето. Земи после млекото подржи ја исправена и како ќе почне да се грчи јас ставав термофорче, и помагаше. Еве сега нема проблеми више сме 2 месеци и една недела. Ќе поминат најтешки се тие недели, почнува да јаде повеќе количински а цревата не се разработени. Еспумисан ставај, и пробиотик. Како се осеќаш така прави за доењето не си прави притисок. Треба да се осеќаш убаво и да си одморена. Бебе секако ќе е најадено.
Бум дека не била какана, затоа се виткала ете се олеснила. Не и ги прекинувај капките колиеф, ќе и помогнат да го свари млекото полесно.
. Jas od strav I gi prekinav...neznam dali da.probam utre pak....nemam.pamet.na momenti ...tie se.stavaat vo mlako adaptirwno mleko I taka.se davaat?...se se preispituvam....da.ne pravam nesro pogresno
Znaci treba da otstojat vo adaptiranoto mleko....posto mene.mi rekoa adaptiranoto stom.se podgotvi odma da se dade na beba da ne stoi poveke od 5.min....