Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Да ти кажам ептен се секиравме ама фала богу е се како што треба, затоа што знам како беше со првото дете ненапредување нејадење, потење при пиење млеко и толку ми требаше да помислам дека е срцето, првиот месец напредна 1250,а сега е само 600 грама напредната

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Дали сте во скок?

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    По она што прочитав на интернет бидена е во скок па се тешам дека е од тоа, ама веќе треба да и е поминат, цека ноќ спиеше сабајле испи само 40, толку саати гладна и пак малку испи,ама после тоа повеќе пиеше 80 па следно 100 се надевам дека ќе се среди, е сега можеби дека помалку пиет на два часа бара млеко така и давам, а докторката скопје ми рече на три часа да и давам

4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Заборавив да ве прашам докторката ми рече вода да и давам дека била на ад млеко, и јас пробав да и дадам ќе го повратеше за малку и тоа млеко што го испи, не знам дали да и понудам пак или нема потреба од вода додека е само на млеко што мислите?

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    На 2 месеци бебе вода да даваш? Што е со педијатриве… никако. Вода се дава кога ќе почнеш со вкусови, вака никако.

На Noemi и Aledarkali им се допаѓа ова.
  6. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Јас пробав да и дадам ќе повратеше и не и давам повеќе, првото дете до година ми беше на доење на 6 месеци почнав со кашички и тогаш почнав до вода, дали е можно дека и го сменив млекото да имат течна столица баш како пролив?

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Можно е, не давај вода. Ние сме на доење па ад давам само со кашички, од хип комбиотик запек имаше, сменив на холе супер е сега.

8. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    921
    Лејди и ние одлучивме да птеминеме на Бебелан 1.
    Ми треба твој совет: како преминавте од аптамил на бебелан?
    Читам дека формулите не треба да се мешаат. Ние имаме по 8 подои па се мислам првите два дена дљ бидеме апамил 5 бебелан 3 наредните два дена бебелан 5 аптамил 3 и петиот ден сите подои бебелан. Дали вака е правилно? Заборавив да го прашам докторот како да преминеме во друго млеко
    Фала :l:

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    35.018
    Еве и кај мене син ми е на адаптирано уште од самиот почеток па ниеден педијатар не ми рекол да дадам вода толку рано. Чајче давав да, ама намената му беше за да му го смири мешето и грчевите. Му беше многу подобро од чајчето и за месец дена му го прекинав.
    И мајчиното и адаптираното млеко си има доволно вода за бебе и не треба ништо плус. Водичка се дава кога ќе почниш со вкусови, мада и тогаш голем дел од бебињата не ја сакаат баш.
    Давај само млеко на бебе и не се замарај.

10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Бебчето е од прв ден со холе добро го прифати, сега дека вака испадна што не пиеше, докторот ми рече да го сменам,средата и го менив червртокот течна столица и денес пак течна столица, не сакам да и менувам млеко пак, ама вака ако продолжи со течни столици ќе морам

11. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Само млеко и давав и понекогаш бекутан чајче ќе испиеше 30 мл, ама сега сум загрижена со течнава столица што ја имат кај непие доволно па уште и пролив ми фалит да имат

12. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    82
    Ако напредува до килажа не се секирај за млекото. Моето од 120 мл никогаш повеќе немаше испиено. Дури сега на година ипол пие 180 пред спиење. Инаку и на 6 месеци по 90мл пиеше. И исто како што кажуваш ти по 40 после станување од спиење. Се скренав од нервоза за џабе. Едноставно такво си е бебето.

13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    3.858
    Бејби директно сменивме, толку и немаше никаков проблем, чував недела дена лименки од аптамил и фрлив више.

14. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Дали можам да се вратам на старото млеко што го пиеше холе да пробам пак дали че го пиет, од ова пак еве денес течна столица два пати, гладна е и не го допиват, дали можам сега да и понудам холе а пиеше 40 мл пред пола час нан

15. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    Само 600 грама беше овај месец напредната ама пак со нан млеково ем малку пие ем течна столица ќе ослабет наместо да качи на килажа

16. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    921
    Браво за вас.
    Јас така направив со Хип незнаејќи дека треба постепено и имавме многу грчеви се плашам и сега да не се повтори истото.Мада Хип била многу тешка формула па може и затоа. Ќе пробам постепено и така имам уште една лименка од аптамилот.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Смени го млекото, врати се на Холе ако и одговарало.

18. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    82
    Ако не одговара новото млеко може да се вратиш. Не знам колку месеци е бебето, но мислам после 5 месеци е нормално по 600гр да качува.

На Aledarkali и Ladyme им се допаѓа ова.
  19. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    385
    На 29 јули 3 месеци, утре сме на вакцина и таму ќе го мерат,старото млеко го вратив пак си пие 60 некогаш 90 на сабајле дури и по 40 повеќе не сакат, ама барем какањето и е нормално од другото пролив имаше

На Coldheart му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    921
    Лејди јас те замарам ама најрелевантна си ми па да си прашам :)
    Пробав со бебелан 3 подоја бебелан и невидени гасови. Од 3 саат утрово се истега, стега:sweat:И кај вас ли беше така? Докторот вика може да е преодна фаза кон бебелан. Се мислам да земам комфорт