Бејби, кај мене мн и беше полесно дека со прематур имаше мн мака. Гасови нема, можеби помина и периодот на грчеви па сега полесно прифати промена. Јас користам ко лактаза плус. Ти ставаш нешто?
Колиев во секој подој и саб симплекс 4x10 и ваја со д Кај нас сега ептен гасови. Ќе видам со комфорт ако некако помогне
За грчевите ставајте 25 капки еспумисан во шишето со млеко со секој подој. Еспумисан е безбеден и ефикасен за грчеви
Mi rekoa deka sab simplex imalo isto dejstvo kako espumisan pa zaradi toa prodolzhiv so sab simplex. Nekako site gi falat deka se dobri.
Da Sab simplex I Espumisan e isto. Davajte vo kontinuitet tolku kapki kolku sto pisuva vo upatstvoto za da ima efekt.
Систина ми кажаа до 2 години а на кутијата од новалак пишува од 1 до 3 години така да ваљда кој како ке одлучи
Јас ќе попуштам кај да е психички ова више не е нормално, секое пиење млеко е со молење, дали да пробам да земам аптамил што ме советувате па и на крај и слабокрвна испадна
Ја мерија кај вакцините за две недели е само 50 грама поправена тоа е малку, ептен сум насекирана, а весела си е тоа ми е чудно да е гладна че плаче, какањето и е супер жолта боја како златна без слуз, немам памет повеќе што да правам, во понеделник ми рекоа пак да ја однесам на мерење да виделе дали напредуват, не знам што да видиме со 500 мл млеко на ден
Јас на тие праисториски ваги со тегови не верувам. Еднаш кога бев ја мерат 8400, а претходниот ден на педијатар беше 8600, кај отидоа 200 грама за нецел ден. Така да не верувај воопшто.
Заради нив скренав и купив вага, исто отидов и мн малце имаше според тоа качено (сеа не памтам бројки). И тоа дури и ми направи муабет аха, толку и толку, ќе ставиме минус уште 150 заради бодите и пелената. И бев као Што? и попладнето купив вага и се беше океј.
Дигитална вага имаат кај вакцините, и матичниот има таква, ќе одам утре кај матичниот мора да се бара чаре вака не го бива
Кај вакцините со се боди, пелена ја мерија замисли без нив ќе беше ослабена ни 50 плус немаше да имат
Ја видоа јазичето какво и е дане има со тоа мака што викаат подврзан јазик? Дане има скриен рефлукс, нешто ја мачи, чудно е да нема апетит толку време. Да видиш ако не еден упат на детска клиника, целосна крвна слика тоа да се испита подетално.
На јазичето првиот месец имаше бело јас го чистев со газичка и превриена вода, сега немат ништо, а за подврзано јазиче не знам за тоа никој нема спомнато ниту пак прегледано, ќе му спомнам утре на матичниот, крвна слика правевме од прсте, испадна хемоглобинот на граница
Здраво, ќерка ми е 20 месеци и пред спиење и еднаш во ноќта кога ќе се разбуди пие адаптирано млеко Hipp Junior 3. Да ми препорачате какво млеко пијат вашите малечки на таа возраст бидејќи во последно време многу често се буди... мислам дека не и е доволно тоа млеко...дали да пробам со друго АД...
Бевме денес кај матичниот не успеа баш да и го витит јазичето многу плачеше,ни рече дека вака не се сомневат дека е од јазичето, јас му кажав она што јас го приметив вчера, дека нагоре не го креват јазичето,ама не ми даде одговор на тоа, ми рече земете хип комбиотик можеби тоа млеко ќе го сакат и ќе пиет повеќе, за десет дена е само 100 грама а кај вакцините само 50 грама напредната што е малку,па бев зедов хип млеко, ама кога прочитав нан и хип биле слични по состав, и не знам дали да го давам дека од нан имаше пролив, зедов и друго шише цула, сите ми се пробани ми остана уште да земам медела и повече не знам што да правам
Побарај ја на инстаграм или фејсбук Јасна Апостолски Николов, едукатор е за доење но и за вакви проблеми како што кажуваш. Објасни и сигурно ќе ти помогне што да правиш.