I jas po preporaka na alisija go barav Bebelanot, no ne go najdov tuka . Kjuti zavrsivme golema rabota i so Nanot Tukuuuu.... Koe mleko e poskapo od Aptamilot ?
Немав поим, затоа што за првото користев Новалак, а сега ова не сака никакво, а купив и Бебелан, и Хип, и Новалак...и баталив, ене мачето ги пие
Си цица, што друго. Јас сакав да пробам да го навикнувам да пие ад млеко уште пред да почнам на работа... а и да фати шише со цуцла, за полесно... ама ни тоа, ни тоа не се случи... па сега ќе видиме, може ќе пропие од чаша некое друго ад млеко, кој да знае.
А педијатриве што викаат? Од чашка даваш да пие? На пример јас имам со клунче ама некапечка и не знае што да прави па му давам од обична понекогаш колку да се навикнува. Си пробала мешавина мајчино сп ад па да намалуваш на мајчиното?
Не можам да измолзам мое млеко. Пробав и со рачна и со електрична пумпа (позајмив). Не излегува доволно, дури чудно ми е зошто така, а бебево фала му на Бога супер си напредува. Инаку од обична чашка пие вода веќе месец дена.
Мајки за една недела почнувам на работа до сега е синко на ексклузивно доење и сакам да воведам ад млеко па ве молам за совети кое е најдобро млеко по колку мл да давам за 8ипол месеци
Od Bebelan sum najzadovolna. A kolku da davas ke si procenis sama site bebinja razlicno pijat mleko. Moeto pie po 210 voda so 7 merici mleko
Zavisi koe ke ti go prifati bebeto. Steta sto nema pomali kolicini za proba da zemis. Jas davam aptamil comfort, skapo e okolu 600 i nesto denari za 400 grama, ama za meseto e ubav.Okolu dozata napraj mu poveke 210-240 ml da vidis kolku ke ispie. Ako e uste gladen daj mu uste, ne se vodi po tabelite mnogu
Comfortot e poslabo a e za mali bebinja koi imaat problem so stolica (obicno aptamilot obicen sto ja pravi) i za bebinja sto seuste imaat grcevi. Za tollavo bebe nema potreba od toa
Pretpostavuvav deka ne bi trebalo da ima dvojka od ova mleko oti pogolemite bebinja nemaat grcevi, ama ne znaev pa si rekov da ne lupam Inace mojava stvarno nemase grcevi, mozebi i pomogna. A posmrdeno nesto od toa mleko nema Sega go prima 1-2 dnevno, pa ne mi se isplaka da zemam bebelan 800 grama mi e mnogu ke treba da frlam, inace bi probala site go falat...
Јас моментално користам вакво Еве го хангри А овие се за подоцна најверојатно Ги има ги нема кај нас? Да знам со време кога ќе одам дали да си земам од тука или не..
Da vkus e mnogu slicno i mislam ke go profati bez problem. Bebelan nema golwmi kutii pa odat po 400gr
Zemav hipp combiotic vreska samo sto ke go pomirisa go ponudiv najprvo vo sise od chicco pa od tie sto gi koristime za caj pa od fildzan i od shpric nesaka i nesaka dali e do mlekoto ke vidime ke zemam sledno aptamil se nerviram mnogu mislam popusto ke e ne go dava ciceto, se izvinuvam za latinicata od mob sum
Најчесто е така кај оние кои се на ексклузивно доење, не прифаќаат никакво адаптирано млеко ако им понудиш после шестиот месец, ама и порано. Може да прифатат ако евентуално дадеш порано, во првите три месеци, после тоа оди тешко. И мојов не прифати никакво млеко, па се надевам дека ќе јаде јогурт или кисело млеко, ама и тоа не знам како ќе биде.
Мајки вчера за бебе земав аптамил 1 но дома видов дека пишува на него aptamil pronutra+ дали тоа е некое специјално млеко или тоа си е стандард пакување кое сите го користите и какво да земам ако тоа е некое специјално. Еве го какво е