Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    386
    Screenshot_20250719_113935_com.android.gallery3d.jpg дали е можно да е запче па затоа да не пие

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Не е запче, epstein pearl е. Рано е за заб на 2 месеци.

На naturally и Aledarkali им се допаѓа ова.
  3. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    414
    Кога растат заби нејќат да јадат ама цице/шише сакаат повеќе. Мало е за забче ова не е тоа.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.452
    Допаѓања:
    4.175
    Прво долу излегува единичето, за горе па ептен е рано.
    Ако не може матичниот да види, оди на стоматолог за јазичето.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    10
    Дали некој го користи млекото да ми лаже искуство, има црвенило по грпчето и раменцата и прееемногу повраќа па ни препорача педијатар да пробаме со ова? Фала во мн

Прикачени фајлови:

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TamDi

TamDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    54
    Мајкички, колку мл пијат вашите бебиња на 3.5м? На Холе А2 кравјо сме и од сам старт не сме некои јадачи, но таман пред две недели почна на 3 часа по 120мл, вече ете втора недела мака мачиме, ноќе врзува саати до сабајле и не бара млеко, денски почна да бара на 4 часа, но многу помалку, од 60-105мл.. секогаш бевме напреднати мн, минатиот месец само 540гр, сега се плашам и да го мерам.. Сменивме шише, проток.. наместо да бара повеќе тој јаде помалце, околу 500-550мл дневно.. ептен сум загрижена, а крвна слика одлична, хемоглобин 17. Исто да прашам колиеф до кога дававте?

7. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    345
    Здраво и тука девојчиња....дали некој има искуство како моето со млеко....јас давам сабајлечки мое млеко...после тоа сме на АД пошто немам доволно млеко...на три саати...сакав да прашам на колку време давате АД и навечер монрекпа најдолго бебе може да спие до 4 саати..јас навечер давам АД на 3...сама си се буди најчесто ..о дали давате вода на жешково ...БЕБА Е МЕСЕЦ ИПОЛ...ЌЕ МИ ЗНАЧИ ДА СПОДЕЛИТЕ ИСКУСТВО

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Не, вода не се дава на толку мало бебе. Млекото е вода. Кога ќе почнете со вкусови тогаш се нуди вода. На месец и пол бебе ако има добра килажа, немаш потреба од навечер будење за млеко. Нормално ако стане, ќе дадеш.

На Noemi, MiloMalo и Bum им се допаѓа ова.
  9. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    345
    Истото и јас зборев со педијатар...минрњче ако спие повеќе од 4 саати ќе дехидрира...а за вода прашав пошто е на АД ...ји мое млеко и давам ама немам доволно...и еаси жешково ми викаат сите да давам...водичка а педијатар не...сега у со окото...веќе паметна се нема...сите сакаме најдобро за нашите деца...ама некогаш од премногу информации се губам..незнам може јас така се осеќам...

10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Леле те молам смени го педијатаов, ад со вода го раствараш, мајчиното млеко е 85% вода… како ќе дехидрира. Остај бебе нека спие, леле аман со педијатриве. Бебе ако е гладно ќе знаеш. На 3 саати пие ад, така е правило. Немај гајле, вода никако не давај.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    345

12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Да се смириш прво. Не знам каде живееш. Јас бо Биотек кај Тања ја носам.

13. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    345
    Да тоа се трудам...ама...кога ќе слушнам различни мислења...тоа ми ствара нервоза...јас сум аеродром....

14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Не знам кај кој одиш, нека ти препорачаат членките од таму ако сакаш баш таму.

15. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    345
    Кај филев сум била двапати....и кај Марина ремедика...Кај Марина задоволна сум....ама е презафатена....и кажете некоја техника да не се паничам..ха ха..секоја вечер пијам пивце....izgleda слабо ми делува :D

16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    4.206
    Абе ок се приватниве ама треба матичен некој за упат рецепта ова она да го следи детето. Јас сум кај Филев, за сега сум задоволна идам од хром во лисиче на краја света хаха, порелакс е докторот тоа приметив ама истото Јадранка Ремедика што ми го збореше и он ми кажа.. заедно работеле на клиника. Тоа што мислам си барам, прашувам и така да ок е. Чекаме на секое идење обично со закажано 20-30 мин чекам, Веци ми рече да кажам е прематурче ама ај... надвор чекам, идам попладне обично. Ама зима како ќе биде ќе видиме.

17. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    345
    Да не е лош ама дека сум сама поголем дел мм бизнис си тера па затоа сакав нешто поблиските да не палам кола да он е смирен а гужви се кај него невидени...фала ти лејди

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    771
    За кај филев кога закажувам секад и викам на сеетрата пиши ме кога нема гужва.И до сега ако сум чекала 10 мин .Мене ми е блиску 10мин .За мене док е ок, достапен е и кога треба да прашам нешто.Јас го носам и на детска кај неонатолог и досега исто мислење задоволна сум од двата док.За вода филев ми кажа не може бекутан чај .Исто ако си има килажа да не се буди.Ние навечер врзуваме и по 8ч спиење.Они кога си се гладни или жедни ќе си станат и ќе си бараат така да не се секирај нема да дехидрира.

19. Kosara321

Kosara321 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    12
    Здраво мамички
    Некој да ми помогне за совет и искуство
    Бевме на Аптамил пронатура па сменивме Аптамил комфорт па откако го сменивме бебе има запек неможи да се покака преку една ден оди и плачи кога цица има гасови ама неможи да се покака
    Сега и го мешам Аптамил пронатура со Аптамил комфорт бебчето ми има 40 дена

20. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    414
    Не ги мешај подобро смени скроз млеко ама давај му само едно

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.