Кои сите? Педијатар ти кажува не давај ти чекаш на форум некој да ти каже давај и да дадеш? "Немаш млеко" пошо не ставаш бебе на града да стимулира, со еднаш дневно цицање нема никогаш да зголемиш количина. Ако се секираш од дехидратација подобро ставај го повеќе на града отколку вода да даваш на месец ипол бебе.
Прв пат слушам вакво нешто, ако не помага туку одмага секако е подобро да смените со некое друго млеко.
И нас ко ни рече докторот да го мениме млекото ни рече наеднаш да го мениме а не да мешаме,новото да се дава 7 дена додека да се навикне мешето,ако има запек или течни столици нормално дека нема да му даваш ќе земеш друго ќе пробаш
Јас мешав со прематуре и комфорт ама само неколку дена додека преминеме целосно на комфорт.Исто педијатарот ми кажа така 2 дозерки од прематуре па една комфорт ,па послем 2 дена обратно и сега сме целосно на комфорт.Имаше грчеви и гасови на почетокот ама со еспумисан , колиеф и два пати на ден пробиотик се смирија.Какаше ама малце потешко.Види со педијатарот да преминеш целосно на едно млеко да не мешаш
Да па исто додека го потрошам едното после само со едно да почнам или пронутра или само со комфорт ваше мислење кое е подобро еве ја сега редовно кака по 2-3 пати во денот Секако не и давам редовно само по 2-3 шишиња по 90 мл бидејќи цица само како дохрана оти почесто бара за цицање
Колку мл пијат вашите бебиња на 2ипол/ 3 месеци, колку оброци во 24 часа имаат и дали ги будите, им давате ноќе млеко на оваа возраст? Пример испило 120мл во 19.30ч кога следно би дале? Педијатар ми вика да не будам бебе ноќе воопшто да не и давам. Значи ако пиела во 19.30ч и се разбуди сабајле во 5 тогаш да дадам, некако мн часа ми се гледаат...
Не се многу, таман се. Бебе не седи гладно, ќе знаеш ако му се јаде. Нема си спие и уживај во периодот мајка.
Ние пиеме 120мл.Пиеме пред спиење 19:30ч следно будење ни е 3 или 4ч,а послем тоа 6:30 накај 7ч.Ако ти кажал педијатар да не го будиш не го буди.Истото и нас ни го кажа дека качувавме месечно над 1кг.Ние имаме 6 оброци во 24ч.
Ние го користиме од раѓање 6 месеци, презадоволни, но доколку има алергија консултација со педијатар!
Флаширана вода не се преврива, само се затоплува, има упатство како се припрема ад на паковањето од млекото.
majki dobar den dali na nekoja od vas i se ima slucuvano bebeto vednas posle jadenje da place na adaptirano sme....dali ima nekoj problem
pa ne veruvam 90ml pie isto e i cajce koga pie....citam nesto refluks da ne ima mi e strav....dali toa na gastro go otkrivaat kaj bebinja...zasto na eho koga go gledaa rekoa deka si e dobar samo ima mn gasovi vo crevca
Гладно е, се смирува кога ќе дадеш пак цуцла од шишето? Јас така гледам пие пример 150ка и плаче како на средина да си и зел шише и враќам цуцлата и тргнува на празно да шмука, вадам и правам уште 30 мл. Не плачат веднаш од рефлукс, освен ако има грчеви па целото мрда и се грчи па заплакува.
Денеска бевме на мерење бебето е напреднато само 300 грама јас навистина не знам повеќе што да направам,сите шишиња можни ги зедовме,пробавме и да мениме млеко и пак си пие по 80 некогаш 100, пак зедовме упат за крвна слика да видиме како и е, се си мислев период да не е ај ке пропиет ама цел месец помина исто си е
Да и провериш интолеранвија на лактоза. Незнам што друго може да има мака... а има нешто само тешко се наоѓа. Скопје беше на педијатар, или само за срцето тогаш кај кардиологот?
Само за срцето бевме Скопје, на почеток убаво си пиеше, првиот месец беше над кило поправена, весела е многу да е гладна ќе плаче,не знам веќе што да мислам ќе и направам и крвна слика па да видиме