Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    363
    Ете исто и за тебе, тука сме скрос со возраста. Незнам зошто сеуште и даваш ноќта?? Јас не давам нокта од 2 месеци полни. До 2 месеци имаа точно на 3 часа во редослед 00-03-06-09-12-15-18-21. По навршени 2 месеци и дозвола секако од педијатар тој подој во 3 сабајле го укинавме и останаа на тој во 00:00. Од пред недела дена го скратив и тој во 00:00 и последен им е некаде 22:00 до 22:30 за девојчето. Спијат без прекин до 06:00 кога ги будам и им давам прв оброк за денот. Јадат пак на 3 до 3 ипол часа, во вкупно 6 подои. Млеко давам според килажа, мерам 150 мл на килограм тежина помножено со број на оброци, ама и тоа не го давам скрос по книга, туку им ги гледам реалните потреби и се ориентирам по тие две ставки.
    Девојчето секако ми нема сила ни желба за фазла од 120-130 мл , машкото ептен е лакомо треба да јаде по 170 ама јас му давам 130 преку ден и прв и последен оброк по 150 , зошто премногу почна да напредува. За него ми кажаа дека можам да сметам и 120 мл на килограм тежина, така да со овој внес мислам дека сме таман.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    386
    Ние почнавме враце со шетање да ја раниме, па на рефлукс перница, ако испие 50 легната другите се со шетање во раце, имам пробано во тишина,затемнета просторија, шишиња цуцли со поголем проток џабе исто си пие, еве ноќеска испи во 00:30 100мл, цела ноќ спиеше сабајле се разбуди во 07 часот испи само 60 мл, како може по толку часа да не е гладна и само 60 да испие, све имам пробано и погладна да е и на повеќе саати пак ќе си испие малку, ако испие 100мл за нас е тоа успех радости дома

3. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    363
    Ако ти прима цуцла лажливка, пробај со тоа како што ти опишав, ако е пред заспивање може поуспешно да биде.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.