Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. cassiopeia999

cassiopeia999 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23
    Леле, како читам повеќе мислам дека им е период. Моево бебе уште ја нема примено втората доза вакцина, има 4 месеци ама од 160-170ml се вративме на едвај 110.
    Читав по форуми доста и изгледа е фаза што е честа на 4 месеци. Повеќето совети се да се обрати внимание на однесувањето, број на мокри пелени и слично, наводно си знаат да си регулираат колку им треба.
    Често се спомнуваат и забчиња како причина за намален апетит и пиење помали количини - се објаснува со фактот што кога шмукаат ги болат непцињата. Јас можам да забележам бело на непцињата особено на долната вилица, ама тешко ми оди пошо не дозволува да видам :lol:

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    395
    Искрено да ти кажам јас веќе психички западнав од тоа што слабо пие млеко и не напредуват само по 300 грама месечно, сега пак во должина е напредната 64см, со тоа малку се тешам што барем во должина е напредната, не знам веќе ни што да мислам, 4 месеци направи и една недела абе од 90 мл 100 не знам повеќе да испила, и тие со молење ги пие де во затемнета соба во тишина па ајде со враце носење да пиет, со цртани па сега ја вклучивме и поголемата ќерка таа да пее за да ја гледат и така да испиет до кај 100 мл, денеска докторот ни рече да почнеме со кашички и сокчиња

3. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    14
    ич не и се секирај.. моето на 17 прави 5м и уште ди пие по 90.. па згора на се и повраќа и што останува за неа незнам :( сега последните 3 вечери почна навечер на 2 саати да ми станува..

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    395
    Мене пак ми е чудно што цела ноќ ја спиет, а пред спиење имат таква навика само 60 да испиет, јас се чудам како не е гладна, и сабајле ко ке стане плаче толку силно ти се чини аха сега 180 ќе испиет едвај 100 и тоа со молби, ако веруваш секое спремање млеко ми е со мисли колку ќе испиет

5. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    14
    исто, и незнам колку да и направам и секогаш фрлам..

6. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    1.359
    Дали ви се случило формулата да е малку пожолта од обично? Купувам во ДМ најчесто пошо ми е најблиску. Еве ова новово паковање самата формула е пожолта. Не е нешто са си речеш богзнае што ама пожолта од претходно. Да ја фрлам да земам нова? Вака на вкус и мирис исто ми делува.

7. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    86
    Мајки, какво млеко ви даваат за дохрана што сте породени во Ремедика со царски? Мене ми дадоа хипп органско

8. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    1.359
    Индивидуално е од бебе до бебе

9. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    4.956
    Дали почнаа да носат бејбилав во ДМ ? Последно пред 2 недели немаше, ако знае некој кога ќе почнат да носат нека пише.

10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.902
    Мамички малку смотано прашање , ама со каков термометар проверувате која е температурата на водата? И колку треба да е ?

11. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    471
    Имав земено од дм една желка термометар кај бебешките работи ги има, ја држев под туш додека не стане меѓу 33-38 степени мислам стоеше на него, пишува кога е идеална за дете

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.604
    Јас со дигитален од microlife

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.873
    Допаѓања:
    24.660
    Истурав на рака малце и после веќе точно знаев колку време , треба на водата за да е топла.

14. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Zdravo decki, imam bebe od 27 dena jademe kombinirano hip so moe mleko bidejki ne faka grada se molzam i nemam dovolno mleko moram da i kombinjram. Na posledniov pregled ni rekoa 3h rastojanie megu obroci i tie da se max 80ml ama bebevo mi se budi i pocesto na 2.20m 2h i 40min i vristi za jadenje nemozam da ja dodrzam nekogas epten ako se uspie sto e poretko. Dali moze soveti tie sto davaat dohrana i pocesto da davam ? na primer posle 2h /2.30m

15. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    357
    Нормално дека ќе дадеш кога плаче бебе за млеко, не можи по книга точно да се водиш, туку по потребите на твоето дете.

16. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    i nie toa si vikame so maz mi ,bozem ni rekoa mn kacuvala kilaza i plus prethodnoto mleko ne bilo svareno pa da ne se mesale, zatoa ni bese strav da ne i napraime gasovi .Zatoa barav iskustvo od nekoj sto hrani so adaptirano da mi potvrdi deka e ok i porano da i davam bidejki okolu mene sve dojat i nemozat da spodelat nemaat iskustvo. Fala

17. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    357
    Качува сега, потоа ќе пие уште повеќе млеко но нема да става толку многу на тежина. Млекото треба да е правилно припремано за да се свари убаво.
    Грчеви имаат и доени бебиња, а може да се и на АД па да се со минимални грчеви, тоа е индивидуално.

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    3.283
    Јас ако сум дала мое млеко, да цица или молзено, и побара после 2 часа пак, давам. А ако сум дала ад гледам бар 2 ипол, 3 часа да поминат.

19. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Kolkavi ste? i dali i pocesto od 2h moze da pobara majcino? bidejki ja slusav Jasna zboruvase deka majcino pobrzo se varelo od Ad

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    4.769
    Моето бара и почесто.