Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. cassiopeia999

cassiopeia999 Активен член

Леле, како читам повеќе мислам дека им е период. Моево бебе уште ја нема примено втората доза вакцина, има 4 месеци ама од 160-170ml се вративме на едвај 110.
    Читав по форуми доста и изгледа е фаза што е честа на 4 месеци. Повеќето совети се да се обрати внимание на однесувањето, број на мокри пелени и слично, наводно си знаат да си регулираат колку им треба.
    Често се спомнуваат и забчиња како причина за намален апетит и пиење помали количини - се објаснува со фактот што кога шмукаат ги болат непцињата. Јас можам да забележам бело на непцињата особено на долната вилица, ама тешко ми оди пошо не дозволува да видам :lol:

Aledarkali likes this.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Искрено да ти кажам јас веќе психички западнав од тоа што слабо пие млеко и не напредуват само по 300 грама месечно, сега пак во должина е напредната 64см, со тоа малку се тешам што барем во должина е напредната, не знам веќе ни што да мислам, 4 месеци направи и една недела абе од 90 мл 100 не знам повеќе да испила, и тие со молење ги пие де во затемнета соба во тишина па ајде со враце носење да пиет, со цртани па сега ја вклучивме и поголемата ќерка таа да пее за да ја гледат и така да испиет до кај 100 мл, денеска докторот ни рече да почнеме со кашички и сокчиња

3. milicka12

milicka12 Истакнат член

ич не и се секирај.. моето на 17 прави 5м и уште ди пие по 90.. па згора на се и повраќа и што останува за неа незнам :( сега последните 3 вечери почна навечер на 2 саати да ми станува..

Aledarkali likes this.
  4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Мене пак ми е чудно што цела ноќ ја спиет, а пред спиење имат таква навика само 60 да испиет, јас се чудам како не е гладна, и сабајле ко ке стане плаче толку силно ти се чини аха сега 180 ќе испиет едвај 100 и тоа со молби, ако веруваш секое спремање млеко ми е со мисли колку ќе испиет

5. milicka12

milicka12 Истакнат член

исто, и незнам колку да и направам и секогаш фрлам..

6. cocopuff

cocopuff Популарен член

Дали ви се случило формулата да е малку пожолта од обично? Купувам во ДМ најчесто пошо ми е најблиску. Еве ова новово паковање самата формула е пожолта. Не е нешто са си речеш богзнае што ама пожолта од претходно. Да ја фрлам да земам нова? Вака на вкус и мирис исто ми делува.

7. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Мајки, какво млеко ви даваат за дохрана што сте породени во Ремедика со царски? Мене ми дадоа хипп органско

8. cocopuff

cocopuff Популарен член

Индивидуално е од бебе до бебе

9. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Дали почнаа да носат бејбилав во ДМ ? Последно пред 2 недели немаше, ако знае некој кога ќе почнат да носат нека пише.

10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Мамички малку смотано прашање , ама со каков термометар проверувате која е температурата на водата? И колку треба да е ?

11. LeL15

LeL15 Истакнат член

Имав земено од дм една желка термометар кај бебешките работи ги има, ја држев под туш додека не стане меѓу 33-38 степени мислам стоеше на него, пишува кога е идеална за дете

Peperutce6 likes this.
  12. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Јас со дигитален од microlife

Peperutce6 likes this.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Истурав на рака малце и после веќе точно знаев колку време , треба на водата за да е топла.

Peperutce6 likes this.
  14. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Zdravo decki, imam bebe od 27 dena jademe kombinirano hip so moe mleko bidejki ne faka grada se molzam i nemam dovolno mleko moram da i kombinjram. Na posledniov pregled ni rekoa 3h rastojanie megu obroci i tie da se max 80ml ama bebevo mi se budi i pocesto na 2.20m 2h i 40min i vristi za jadenje nemozam da ja dodrzam nekogas epten ako se uspie sto e poretko. Dali moze soveti tie sto davaat dohrana i pocesto da davam ? na primer posle 2h /2.30m

15. jungle

jungle Популарен член

Нормално дека ќе дадеш кога плаче бебе за млеко, не можи по книга точно да се водиш, туку по потребите на твоето дете.

16. itltlitl

itltlitl Истакнат член

i nie toa si vikame so maz mi ,bozem ni rekoa mn kacuvala kilaza i plus prethodnoto mleko ne bilo svareno pa da ne se mesale, zatoa ni bese strav da ne i napraime gasovi .Zatoa barav iskustvo od nekoj sto hrani so adaptirano da mi potvrdi deka e ok i porano da i davam bidejki okolu mene sve dojat i nemozat da spodelat nemaat iskustvo. Fala

17. jungle

jungle Популарен член

Качува сега, потоа ќе пие уште повеќе млеко но нема да става толку многу на тежина. Млекото треба да е правилно припремано за да се свари убаво.
    Грчеви имаат и доени бебиња, а може да се и на АД па да се со минимални грчеви, тоа е индивидуално.

itltlitl likes this.
  18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Јас ако сум дала мое млеко, да цица или молзено, и побара после 2 часа пак, давам. А ако сум дала ад гледам бар 2 ипол, 3 часа да поминат.

itltlitl likes this.
  19. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Kolkavi ste? i dali i pocesto od 2h moze da pobara majcino? bidejki ja slusav Jasna zboruvase deka majcino pobrzo se varelo od Ad

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Моето бара и почесто.

itltlitl likes this.