Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. cassiopeia999

cassiopeia999 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23
    Леле, како читам повеќе мислам дека им е период. Моево бебе уште ја нема примено втората доза вакцина, има 4 месеци ама од 160-170ml се вративме на едвај 110.
    Читав по форуми доста и изгледа е фаза што е честа на 4 месеци. Повеќето совети се да се обрати внимание на однесувањето, број на мокри пелени и слично, наводно си знаат да си регулираат колку им треба.
    Често се спомнуваат и забчиња како причина за намален апетит и пиење помали количини - се објаснува со фактот што кога шмукаат ги болат непцињата. Јас можам да забележам бело на непцињата особено на долната вилица, ама тешко ми оди пошо не дозволува да видам :lol:

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    389
    Искрено да ти кажам јас веќе психички западнав од тоа што слабо пие млеко и не напредуват само по 300 грама месечно, сега пак во должина е напредната 64см, со тоа малку се тешам што барем во должина е напредната, не знам веќе ни што да мислам, 4 месеци направи и една недела абе од 90 мл 100 не знам повеќе да испила, и тие со молење ги пие де во затемнета соба во тишина па ајде со враце носење да пиет, со цртани па сега ја вклучивме и поголемата ќерка таа да пее за да ја гледат и така да испиет до кај 100 мл, денеска докторот ни рече да почнеме со кашички и сокчиња