Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    88
    Majki do koga davate ad mleko , bebe e detence 2 god skoro uste pie aptamil 3ka 2pati navecer

2. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.691
    Многу се трудам да цица бебето ама млеко не надоаѓа никако а како расте се повеќе бара. И давам АД, пробувам ете на 6 саати. Маката ми е, што давам аптамил пронутра и давам 60мл, ама бебе продолжува да си плаче, а дури и да се успие, пола саат, саат пак и сака да цица, значи не го држи сито. Бебето е 5 недели, таму пишува 90, ама зашто го форсирам да цица ми е страв па ич да не не сака. Друго, многу тешко и мачно ми кака, а денес еве и цел ден не ми се искака. Дали да зголемам доза или млеко да менувам, ајде помош :)

3. Pearl44

Pearl44 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Здраво ние го имаме истиот проблем. Пробавме и со менување на млекото но ситуацијата не е променета. Пробав во темно кога е успан имаше мало подобрување но сепак не го допива цело млеко. Ние сега сме на бебелан има 2 месеци и 3 недели. Дали најдовте некое решение?

4. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    5.132
    Пробиотик, пробај Пробаланс бејби ( ќе кака секој ден) давај до 6 месеци.
    Незнам моево така нервозно плачеше после пиење па и тешко спиеше. Демек по книга олку да пие онолку. И зголемив како бара давав и си фати ред. Така да ако ги испие добро ако повраќа ќе намалиш. пример еднаш направи, може нема 90 да испие ама може 70 ќе испие некогаш 10мл им фалат. За доење незнам совет, немав млеко го изгубив ту мач стрес. И незнам како да ти кажам ама ако ти плаче после јадење и е нервозно може да е не е сито.

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.024
    Допаѓања:
    8.336
    Мислам многу млеко е тоа за дете од две години. Ад давав пред спиење до 2,5. Ама ноќе не станува од кај 1,5 година некаде.
    Не сум правела тренинг, сама почна да ја преспива ноќта.
    Да не е малку јадење дење, па да се буди ноќе? Или веќе е навика.

6. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.691
    Јас трудејќи се да го добијам млекото еве од стрес почнав да го губам скроз. А инаку не знам зошто педијатарот, три пати прашав не ми даде пробиотик, вика не. Бебитол коли му давав ама мислам дека полошо му беше аѓа барем ќе се искакаше. Хаос направив со детето, не можам ред да фатам. А и да, тешко спие многу, како да се мачи во сом, да се напнува. Да додадам, давам еспумисан

7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    5.132
    Еве сестрами дава уште преку ден еднаш кај 12ч и еднаш пред легнување.Внукава е годинка и 9 месеци.
    Ама исфрли го вечерното млеко полека, да може подобро да спие да не се буди. Па и кога ќе почнеш со одвикнување пелени може да ти прават проблем мн течности.

8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    5.132
    Пробаланс има друга бактерија, тоа што го даваш е исто со биогаја, нас не ни делуваше баш биогајата имав од болница искористив едно шише и сменив со пробаланс бејби еве од тогаш кака секој ден, на ад сме и немам мака.
    Друго ние сме на аптамил сега безлактозно, има интолеранција на лактоза и на почетокот дека прематурче ај појако млеко па со колиев, колактаза и така хаос беше ама млеко давав количински колку бара. Така да сега ако мислиш дека премногу си под стрес и дете се мачи. Земи млеко ад дај му колку треба за месеците и нека пие, ослободи душа супер си дала и до сега. Јас така би постапила лично. И кога почнав да губам млеко, градиве ги исфорсирав, цели испукаа стискај пумпај стискај нема тоа е, кренав раце за два дена немав капка од града ако веруваш. Дете најадено почна да спие да не плаче дневни дремки долги вечер да спие. Тоа секако има нервози триста ама гладна да не е и нервозна.

9. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.691
    А со еспумисанот што го давам што постигнувам :D

10. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    5.132
    Па полесно ги исфрла гасовите, ама не делува на столицата. Јас уште ставам по една капка на млекото пената да се изгуби. |( мн ми е грдо кога ја гледам пената не ми личи ич на млеко, како да спремам макијато :rofl:

11. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.691
    Леле скроз хахахаха

12. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.691
    Абе гледам овие пробаланс имат витамин Д, а нели давама д и к1 веќе, да не дуплирам?

13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    5.132
    Јас почнав од два месеци ми рече и ортопедот плус д3 па од пробалансот тој го рачунав.

14. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    400
    Од 6ти месец по колку давате млеко? на кутијата холе писува 3 пати по 210мл,бебето не пие по толку мака мачиме од старт со млекото, дали смеам да дадам повеќе од 3 пати?

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.405
    Допаѓања:
    13.895
    Значи од 6 месеци почнуваат со цврста храна, значи почеток на еден оброк, како може 3 млека. Колку што има потреба бебето ќе дадеш.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    1.202
    Ние сме 4 и пол месеци и јас се уште му давам на 3, 3 и пол часа денски, навечер не го будам, некогаш спие 5 часа, некогаш 4.
    Се надевам не е погрешно што се уште му давам на 3/4 саати ама ми е страв дека ако намалам, ќе ми се намали и млекото бидејќи му давам и да цица

17. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    400
    Ние почнавме со пеобување на вкусови од 4 месеци, по препорака на педијатар, на сабајле јаде овошна каша,од денес почнуваме и со ручек

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.405
    Допаѓања:
    13.895
    Како внесуваш оброк, така кратиш подој. Не кратиш ништо пред време.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    400
    Фала ти на одговорот ❤️

20. SimV

SimV Активен член