Моја констатција е дека немам баш многу млеко, едно што цица од една града само, друго некогаш се нервира ја тегни градата како да не му иди ич млеко, затоа што цица многу често, ја празни и нареден пат нема доволно, така си правам филм, оти имам приметено дека кога сме излезени на прошетка кога нема цицано 2/3 часа тогаш од устето дури му излива млеко. Мој заклучок е дека за негови побарувања немам доволно. Е сега, откако ќе го нацицам задоволен е ама не му држи долго. Плус овие два месеци слабо става на килажа, сите педијатри ми викаат супер си е мене ми се зацрта во глава дека е гладен и то е Еве го вечерва три сати спие, стана само за цице и си презаспа
Мојата е родена 3850, уште од почеток е со шише. Користевме Philips Avent 2ка подоцна и 3ка цуцла, и Nuk 0+ од Philips откако сменивме на 3ка беше добро некое време, но еден ден 100мл млеко испи за неверојатни 1-2мин и престанавме со 3ка ( Јас па и 4ка имав купено спремно да биди) и се вративме пак на 2ка, сега сме 4+ месеци. Од Nuk бетер беше многу брзо пиеше и после тоа и беше многу тешко и плус многу се засркнуваше од што имаше многу млеко што не можи да го голтни наеднаш. Мој совет пробај со помало дупче на шишето да видиш разлика.