Не знам како може ако бебе плаче за јадење да не му дадеш. Не се разбирам многу од килаживе, ама мислам дека си е сосема нормална килажата за таа возраст. Башка буквално ништо не значи ако бебето е напредно првите неколку месеци, повеќето напредуваат тогаш многу, па после 4 стагнираат малку, што е нормално.
Ист коментар добивав секогаш кога и да го носев на контрола. Докторката еднаш ми кажа дека бил во групата на дебелките. На 7м имал мерки како за 9м. Ама еве сега на 10.5м е премногу активен и не качуваат веќе толку. Не им се замарај.
Јас ставам вода 90мл па три дозерки прав и го мешам со кружни движења така не ми прави меурчиња. Дополнително ставам и еспумисан капки и воопшто нема меурчиња, а и дозата ми е точно 90мл.
Zdravo devojki , prodavam edno aptamil comfort 1 i edno aptamil AR 1, gi davam po 500 denari parce , imaat rok i dvete ne se otvoreni. Poradi reflux gi pievme nedela dena no ne se podobruvase kaj moeto bebe ne mu odgovaraa , koj e zainteresiran moze da gi zeme od zeleznicka tuka sum blisku
По колку ми пие ? Моето 2 ипол месеци пие по 90 мл и почнав да давам на 2 ипол саати. Поголема количина ја бљуцка и затоа помалку но на помалце време .
Исто пие по 90 ама не секогаш го допива и мн често бљуцка па по 2 ипол саати пак бара и не може да издржи, а навечер пие по 60 најчесто не сака повеќе..
Го подарувам млекото, ниту еднаш не е користено, не е ниту отворено, го купив мислејќи дека ќе ми треба.
Pozdrav majki . Ve molam vase mislenje kerkami ima 6 meseci do sega ja doev i sme na probuvanje na vkusovi , no primetiv deka mlekoto mi se namaluva vo ednata grada ic nemam sto mozam od ad mleko da i dadam ?
Моето бебе е 2ипол месеци на аптамил пронутра 1 од раѓање,пие по 90 мл ама никако не ја држи сита некогаш и после 1 час плаче едвај издржува 2 часа. Пробав да и дадам 120мл ама не издржува повеќе од 2 ипол часа. Има 5 кг и не знам што да правам дали да го сменам млекото?
Бебе 8 месеци, со 3 оброци и една ужина и цицање преку ден(не е голем јадач),колку мл е таман да давам АД пред спиење, саат време после вечера?
Ја давав 120 мислам беше (му правев по толку), колку испие толку не го силев до крај, сепак нели и оброци има. Бејбилав му давав 3 саати нигде го немаше спиеше, а и со тоа млеко и столицата му се подобри ма да педијатрите не го препорачувале така ми викаа
Од кое адаптирано млеко сте позадоволни? Аптамил или Хипп комбиотик? Знам дека е до бебето моето ги има пробано и двете но читав дека едното правело грчеви. Ми треба за кашички не за пиење.
Јас дохрана хип давам, супер е. Немаше грчеви бебе секако, сменив од Холе зошто ми повраќаше. И сега кака секој ден со Хипот и не бљуцка. Аптамил некако ми беше шубе кога менував да земам да не има мака со стомакот или со какањето, од што читав повеќе имаат проблем со тоа од ова млеко.
Мајки со 7 месечни бебиња, на колку саати му давате ад и по колку мл? Ние немаме оброк се уште, деновиве ќе воведам, а му давам млеко на секои 4 саати (навечер прави една поголема пауза од 6 саати често). И дали ви се будат ноќе за млеко?