Мамички дали некоја има искуство Да сте на Аптамил 2 и сте преминале на друго адаптирано млеко ? Пример хип 2 Од кои сте биле позадоволни Бебе има од почеток нередовна столица неколку млека сменивме и ниту едно не пиеше (прифати) освен Аптамил Сега сме на Аптамил 2,но има запек и дека сме со цврста храна неможи да се покака секој ден давам круши сливи тиквички да се регулира но пак има запек најверојатно станува збор за млекото Па сакам да ја пробам со хип
Ocajna sum i mi e potrebno sovet ili preporaka od majka koja pominala niz istovo ili slicno. Bebe 8 skoro meseci, uredna kilaza, od pocetok odbiva mleko i pie sise samo vo son.Vneseni obroci, mlecni zelencukovi i ovoshji, meso. Polazuva interes za jadenje na kasi, ke kasne 5-6 lazicki pocnuva da place. Se somnevame na tivok reflux i averzija kon jadenje. Bevme kaj Dr Aco Kostovsko, ne sum zadovolna. Ne me ostavi nit celosno da ja objasnam za na kraj da ne mi dade nikakov pogolem sobet za sto ponatamu. Ve molam dajte mi preporaka za doktor od koj ste zadovolni. Fala ❤️
Јас минатата недела правев рентген и земав Аптамил pronutra 1 бидејќи не смеев да дојам 24ч после рентгенот на гради - отворено е пред една недела искористени 4-5 дози. Ако некоја мајка го користи би и го дала - живеам во Ѓорче, а може и од кај маж ми од работа од Тафталиџе. Серијата не е од оние кои се повлечени и во Зегин се јавив ми рекоа дека немаат забелешки за таа серија и уште се продава. https://zegin.com.mk/mk/aptamil-1-pronutra-800-g
Ние користиме Аптамил ар 1 ама поради информациите дека е контаминирана 2ка ме фати шубе и сакам да сменам. Ја земав Holle bio 1 a2 по препорака од фармацевт дека има бебе благ рефлукс . Дали некој има искуство со оваа формула ? Да напоменам дека сме на комбинирано, ама почесто е на шише.
Треба Ахв да објави, и да отповика. А тоа нигде го нема, само медиумиве пишуваат. И затоа незнам колку е и точно за во Македонија. Јас давам безлактозно и искрено не размислувам да менувам одлично и е.
Знам ама ете да ти направат шубе. Дадов денеска од оваа на Холе ја поврати.аптамилот баш ни беше погодена. Оваа кутија што ја имам неоптворена е и рокот на траење се поклопува со рокот на таа што е контактаминирана. Може нема врска ама ете уште толку повише ми е шубе сега да ја давам таа формула. Ќе мењам да видам други како ќе прифати..
Па земи АР од друг производител, има хип и новалак како што читам. Иначе холе а2 е само со некој кравји протеин што е полесен за стомаците бебешки во смисла тегоби, грчеви итн. Ми нема логика дека за рефлукс е тоа, физиолошка работа е рефлуксот, за тоа ти треба погуста формула, не а2 кравји протеин
Да во право си, тоа и јас го размислив ама више ја купив ќе барам ар од хип или евентуално другово. Ваљда нема да е проблем што ќе му сменам толку формули во краток период. Еве сега пред спиење му дадов пак од оваа на Холе и не поврати. Друго ме чуди на пакување пишува за негова возраст 180 дури и 210 мл АД он пие по 120 одвај , не ни добива.. и да не е цицан претходно и коа е цицан. Бара на 2:30 , 3 саати порано нема шанси. Со аптамилот се мислев дека е густа го заситува повише ама еве од оваа што дадов денеска пак истата количина ја пие.
Од почеток па се до ден денес е на холе, и за млеко и за кашички се молиме да јаде, пробавме и млеко да мениме од хип поврати од нан запек и пак се вративме на холе, да не е за подрек ќе испие некогаш 210 други ден помалку сега ми намали на две шишиња во денот едноставно такво си е бебето
Јас сум задоволна од Бебелан 1 имаат и АР формула. Исто и моево едвај 120 пие, она го пие бидејќи е лакома, но потоа го блуцка. Пишува дека за 5 месечно бебе треба да пие од 700-900мл во текот на денот, а моево околу 600 пие, се мислам да и зголемам наутро и навечер по 150мл.
5++ , последно пред еден месец беше 6750 . Ама и цица плус и никако неможам да му го фатам редот. Ама има денови кога претежно е на шише и пак на 3 саати пие максимум 120 мл. Мнооогу ретко 150 . Јаде доручек последнава недела почна да каснува солидно. Роден е 2950. Од 3ти до 4ти имаше качено само 200 грама за тоа и воведов АД. Последниот месец имаше качено 450 грама. Вака весел е и мирно бебе. Не заплакува ни за јадење плаче само ако не е во раце инаку е бајче
Мојава 5++ пиела по 210 ка и тоа 5 пати и негде околу литро и нешто млеко и се фаќало. ( од апликација гледам) Млеко ноќно исфрли од 3месеци кога почна да спие и само преку ден имаше 5 оброци. Ама сега кај тебе дека цица па незнаеш колку од таму зема. Ама сигурно и е доволно. Ние до 7 ми месец може беше качуваше по 700-800 г после намали со запчињата... сега пак качила 600г. 10кг заокруживме. на 9++ месеци сме. Сега со 3 јадења, пие од 200-350мл млеко, го скрати скроз.
Браво машала. Твоето знам прематурче беше. Женска голема сега Многу зависи и генетика. Ние сите сме ситни. Јас сум 45 кг. Маж ми 70 дали има нз. Ќерка ми 3 години 11.700 никако 12ка да стигнеме. Па и ова нема да биде големо бебе сигурно. Битно живи и здрави да се. Ама ете мајка коа правиш споредби вака со други па све се секирам
Да има разлика голема, јас еве тука читам имаат по 9 кила во 3-4 месец. Мојата 2040 ја родив, знаеш прематурче во 32ра. Ама добра е ние двајцата со мм сме биле големи бебиња, и високи сме двајцата така да она е 75 цм и 10 кг сега. Без грижи најважно е здраво дете, независно од килажа.
Мамички дај кажете од кое млеко сте позадоволни сакам да сменам Аптамил 2 Или холе или хип Бебе има запек неможи да се покака Е сега читам ова холе не содржи пробиотици ве молам за помош