Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Има некој информација дали е спорна аптамил пронутра 2ка?

2. jungle

jungle Истакнат член

Не е, сосема во ред е.

3. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Мене сабајле братучетка што работи во аптека ми се јави да ми каже дека одредени серии од аптамил пронутра 1 и 2 доброволно ги повлекле од аптеките. Внуката од братми пие аптамил 2 и ми се јави да ме извести чисто да знаат они.. е сега што точно им значи тоа доброволно не знам ама им било кажано одма да ги тргнат од рафт

4. jungle

jungle Истакнат член

Да, вистина е дека се повлекуваат.
    До пред некој ден беа океј, така ми кажаа во аптека.

Screenshot_20260206_213829_Chrome.jpg

5. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Сестра ми работи во аптека ми се јави денеска само да проверам датумот.Ги повлекуваат 2026 год Аптамил 1 и 2 пронутра.

Ladyme likes this.
  6. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Lady*Bug likes this.
  7. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Многу е безобразно да повлекуваат со рок 2026 кога сите кутии што ги купивме последниов период се со рок 2027, значи спорниве се веќе испиени

8. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Незнам што да кажам се јавив кај педијатарот рече смени.Еве денеска на Новалак земав 2јка да видам дали ќе го пие.

Autumn05 likes this.
  9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Дали има врска што на бебе старо 6+2 месеци сеуште му давам Аптамил цезаре 1? Искрено од ситуацијата со Аптамил ми е шубе да му дадам Аптамил пронутра 2. Ја купив кутијата и еве до мене е. Лотот не е на на оние кои се повлекуваат. Наредната недела сме на педиатар па ќе прашам ама ако имате мислење и искуство добродојдено ми е.

10. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Користев аптамил пронутра 2, со оглед на ситуацијава планирам да го сменам со бебелан. Некој што користи бебелан 2ка да ми каже кое треба да го земам, ако може и слика.

11. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

По препорака на педијатар од пронутра 2 сменивме на хип, ми рече хип или бебелан па викам да пробаме со ова прво дали ќе го прифати. Пронутрата што ми е дома не е од повлечените па планирам да ја дотрошам па да продолжам со хип. Катастрофа со млекава, супер ми го прифати пронутра 2 (претходно бевме на 1 плус доење) и сега сум во грч како ќе го поднесе…

Dijana DM and Veci@123 like this.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Немам искуство со Хип да ти споредам. Од сам старт пиеше Бебелан и баш онака конзистенција и мирис на стандардно млеко ми имаше.
    Не и направи никаков проблем а го користевме 2+ години.
    За споредба зедовме и од Дм еднаш, ни убаво ми се раствораше, ни пак бебе сакаше да го пие. Со мака сме го потрошиле или ноќе да и подметнувам во спиење, а и така се бунеше. Или во млечни каши.

13. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

А баш го гледав и од дм ама матичната ми рече не, или хип или бебелан. Мислев не е толку страшно зашто бебо веќе има 3 оброци, не му е примарна формулата, ама изгледа доста е полошо од дм… баш ќе видам хип какво ќе биде, аптамил гадникаво ми беше мене, ама он си го пие без проблем, штета што испаднаа несигурни

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

На Хип сме од почеток. Еден период кога го менуваа составот и го снема, купував Аптамил Пронутра. Искрено воопшто не бев задоволна. Многу пенави и не ми се мати добро.
    Секоја препорака за Хип. Синко многу добро ми го прифати и сме немале проблем до сега. Скапичко е да ама веќе сме само на 1 млеко пред спиење. За брзо ќе преминеме и на Хип 3.

15. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Здраво. Дома имаме филтер за вода со реверзна осмоза. Продавачите ми рекоа дека слободно можеме да го приготвуваме адаптираното млеко и кашичките со филтрираната вода,наместо да купуваме. Ве молам за мислење??

Ladyme likes this.
  16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Јас имам филтер за вода и таква вода користам од дамна. За готвење , за млеко за све.

katerina.femina likes this.
  17. Kosara321

Kosara321 Активен член

Бебето на Аптамил пиеше по 180 мл без проблем, а сега откако сме на Хип, едвај испива 100–150 мл и воопшто не го прифаќа како претходното.
    Имаме и проблем со тврда столица. Пробавме со исхрана, со пробиотик, но запекот и понатаму се јавува.
    Имам дома кутија Холе, но се двоумам дали да ја пробам бидејќи не содржи пробиотик (освен Холе А2), па ме плаши да не се влоши состојбата.
    Затоа размислувам и за Бебелан, но искрено ме е страв од нова промена – да не му направам „узбуна“ и на крај ни едно млеко да не го прифати.
    Навистина не знам која е најдобрата опција во моментот
    Затоа ве молам помогнете споделете искуство...

18. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Колкаво е бебето? Имате оброци цврста храна или само млекце?

едит: прочитав дека сте пробале со исхрана, можда слива/сокче од слива/водичката каде што се варело? Или круша, тиква, чиа? На моето тоа му помага

19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Кај мене од старт беше на Бебелан, чисто за проба зедовме еднаш Новалак, еднаш на Дм и не ги пиеше баш нај нај, така да до крај си остана со истото.
    За тврда столица кога веќе воведовме вкусови и помагаше круша, слива и просо комбинација.

20. Kosara321

Kosara321 Активен член

Да секој ден сме на тиква круша слива
    Избегнувам банана ориз гриз компир морков... 8 месеци уште една недела ќе правиме
    И стагнира и со килажа ми ослабе бебе незнам што да правам
    На педијатар бевме ми вика продолжи со хип секако треба помалку млеко да пија не е битно толку млекото