Форумџика на годината

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    522
    Предлог за добар термос,би го користела за навечер, бидејќи многу плаче додека се направи млекото :/

2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    1.809
    Од бејбилав во дм, јас го имам и со саати ми стои иста темп како што ќе ја оставам.

На Klarisaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    453
    Исто :) одличен е

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MS95

MS95 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Дали некој е на Хипп млеко и по колку мл и на колку време му дава на своето бебе? Мојава е 5 ипол месеци кога ќе го види шишето вришти нејќе да јаде пробував на 3 саати па на 3,5 па на 4 и исто е, а навечер спие по 7,8 саати и не плаче за јадење дур јас не ја разбудам и не и дадам само тогаш пие нормално без да се буни дур е у фаза на дремка.

5. A94

A94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.703
    По препорака на педијатар за рефлукс ми рече да давам комбинација од новалак 1 и новалак АР, да ги мешам значи во ист сооднос. Воедно менувам од аптамил пронутра1. Многу сум исплашена да не зафркнам со столицата на бебето. Некој вака да правел да сподели искуство и генерално од Новалакот. Фала

6. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    986
    Јас сменив сега од Аптамил пронутра 2 на новалак 2.Исто педијатарот кажа да ги мешам неколку дена аптамил со новалак па да преминам целосно на Новалак.Немаме никакви проблеми со столица е сега ние сме и со исхрана.

На A94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. A94

A94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.703
    Да ги мешам во исто шише ми е речено

8. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.320
    Јас давав Новалак 1 навечер (2 пати се будеше за млеко), а преку ден АР. Давав така ради столицата, а и дека не повраќаше никогаш навечер, не знам кај вас како е. Иначе можеби и повеќе од АР ни помогна Новалак тотал комфорт. Нас не ни беше дијагностициран рефлукс, немаше ни проблем во качување на тежина ама после секое млеко повраќаше доста, дури и саат два после јадење повраќаше и како вода.

9. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    986
    Исто да мешам неколку дена.Ако пие 150мл 4:1 еден ден,следен 3:2 се додека не стигнам 5 дозерки од новото млеко дека од аптамил на новалак менувам.