1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    4.235
    Баш ме зачуди тоа, на Hipp-от експлицитно пишува 3 недели. А на ладно освен во фрижидер немам опција во стан - претопло е. Не знам дали смеам во фрижидер.

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    8.528
    4 е аптамил, ама пакувањата се од 800 грама на обичните млека, така да уште полошо. А холе и хип има користено, 3 недели. Имаш мало пакување хип 300 грама, тоа е најоптимално, другиве се по 400.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  3. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    4.235
    Тоа го земаме од 300 грама ама дека малку пие ни останува. Тоа е изгледа ќе го фрламе :)

4. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    326
    epa ako pisuva 3 nedeli maksimum tolku, jas imam bebelan i kaj mene pisuva 4 nedeli, isto i jas ne mu davam, mnogu retko, jas go cuvam vo ladna soba, za vo frizider mislam ne, vidi vo regal da ne e poladno nesto neznam

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Април19

Април19 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Здраво,ќерка ми е стара 8 месеци. Од раѓање пие Аптамил Цезар биотик и до сега немало никаков проблем . Пред три дена наеднаш разви секрет и навечер многу кашла. Носена на лекар,црвено грло и покачени вредностите во крвта,освен инхалации со физиолошки немаме др терапија. Докторката ме советува да престанам со давање на Аптамил,бидејќи се сомнева на алергија на кравји протеин и ми предлага да смениме млеко од коза на Холе. Бебево воопшто не го прифати млекото. Прашањето ми е ,како може 8 месеци ништо да нема и сега да е алергија на кравјо во прашање? Прогуглав и не се препорачува козјо млеко бидејќи протеините по структура им се слични . Исто,бебево има и атопичен дерматит од раѓање,сува кожа...искрено не сакам да го менувам млекото затоа што си го сака и супер си напредува.