Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Jas ne prevrivav voopsto, samo zagrevav flasirana voda do mlaka temperatura, koristevme Rosa i Nera Kritis za bebinja prvite meseci, posle najubava voda ni bese Dios od stokomak (grckata). Mislam nekade vidov uste togas da se gleda kolicina na sol (Natrium) vo vodata a Rosa imase najmalku.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.290
    Допаѓања:
    27.582
    Филтер за вода имам вградено и од таа вода.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    10.911
    Мојата ќерка е година ипол. Цело време пие Јана Медо (и уште пие таква). Водата како секогаш што правиме, ја загреваме во грејачот. :)
    Искрено не знам, можеби веќе е и голема, имаме и филтер дома на чешма поврзан. Ама веќе и навика/рутина ни е после толку шишиња. :D Тераме исто цело време. Уште стерилизираме и шишиња секој ден. :smirk: Ова повеќе заради маж ми, побезбедно му било така. :D Така да, во глобала тој е задолжен за тој дел.

4. Теа224

Теа224 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво.
    Бебето неделава прави 40 дена.
    Од старт сме на комбинирана исхрана бидејќи немам доволно млеко за цело време да си цица. Почнавме со 30мл, сега на 60мл но мислам дека веќе и е малку. Гледам да е прво на града па ад како дополнување но си ја испива цела доза секогаш, некогаш кога е нервозна не сакам да ја мачам и одма ад. Нема веќе што се не направив, од пиење капсули, грчко семе, сирупи и молзење за стимулирање, чаеви сеуште пијам иако сум премногу обесхрабрена на толкав труд и мачење да нема ефект, а секако не можам да си го оставам бебето гладно. Бебето си напредува и тоа е најважно но ми треба совет од вас што сте со комбинирана или само ад, кога ја зголемивте дозата на 90 мл од оброк? Исто така дали секогаш чекате да поминат 3часа пред следно АД?

5. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    391
    adaptiranoto mleko treba da se dava na 3 casa, ako samo mu davas ad mozam da ti presmetam kolku treba da mu bide obrokot ama treba da mi kazes kolku kila ima bebeto

На Теа224 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Теа224

Теа224 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Последно мерење на педијатар минатиот понеделник 3,520кг.

7. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    91
    килажата ќе ја множите со 20 за да добиете колку би требало да е еден оброк или со 150 за да добиете колку мл вкупно треба да има внес за 24 часа па таа бројка ќе ја поделите со бројот на оброци дневни (пример 8 оброци или 10 оброци или колку пати јаде). АД се дава на 3 часа. И вие сте пробале се, не се обесхрабрувајте, и АД е храна и важно е бебето да е најадено, со тоа и вие повеќе ќе се смирите психички

На Теа224 и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  8. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    391
    momentalno da mu davas 90 e premnogu, spored kilazata treba da pie 60-70ml po obrok vo zavisnost dali pie 7-8 pati vo rok od 24h

9. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    2.527
    Дали некој го има користено babylove адаптираното млеко?

На Bebence2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    580
    Колку мл адаптирано пие новороденче старо неполни 2 дена?

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.743
    Допаѓања:
    9.035
    30тина мл отприлика.

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Да, ние го користевме, уште на 3-4 месеци, не бевме задоволни. Се префрливме на ДМ био некое време, предобро АД, ама го снема наеднаш од ДМ и со месеци не го донесоа. Сега сме на DM Bio 3, топ е.

13. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    2.527
    Кај мене бабицата го рачунаше доењето отприлика 30мл за 20мин цицање (по 10мин на двете гради) плус додавав адаптирано веднаш потоа. Се водев по кутијата што пишува минус 30мл( од доење). Сега сме само на адаптирано 3 ипол месеци е

14. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    225
    Devojki dali nekoja od vas koristi bebelan? Sabajlevo primetiv kako mala grutka portokalova vo mlekoto

15. jungle

jungle Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    1.180
    Јас, ама се е во ред до сега.
    Можеби е до пратката, не го користи, врати во аптека и види што ќе ти кажат.
    Може е само згрудено млекото и не е страшно.

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ArwenN

ArwenN Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Дали некој знае каде во МК можам да најдам формула на Kendamil, за новороденче? Или воопшто ја нема кај нас?

17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.692
    Допаѓања:
    18.494
    Ние сме на формула Бебелан, до сега не се случило.

18. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    225
    Vo slucaj nekogash da primetis eve sto mi vratija im pisav direktno na niv.

Zdravo, Vi blagodarime sto jo se obrativte. Serijata e dopolnitelno ispitana oficijalno od strana na AHV i e bezbedna, mikrobioloski cista, bez nikakvi strani tela i odgavara na kvalitetot za nutritivni vrednosti. Osven toa imame dopis i od fabrikata vo Svajcarija deka nema nikakva bojaznost vo odnos na bezbednosta i kvalitetot. Bez grizi ovaa sostojba moze da se javi i se javuva cesto kaj adaptiranite formuli. Vo procesot na susenje moze lactozata da napravi karamelizirani cesticki. Bidete spokojni i davajte bez grizi na vaseto bebe. Vi posakuvame da rastete golemi i zdravi :)

Прикачени фајлови:

• IMG_9251.jpeg
      IMG_9251.jpeg
      Големина на фајлот:
      128,1 KB
      Прегледи:
      43
    На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  19. badblonde

badblonde Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Zdravo,

da prasham, dali e problem dokolku bebelin voda ja podgream i cuvam vo termos za podgotivka na aptamil mlekce primer za navecer? Maloto mi e 2 nedeli, uste vo bolnica i davaa adaptirano so flasirana voda podgreana, pa ne znam dali da prevrivam voda ili ne.
    Inace e na kombinirana ishrana.

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    19.965
    Јас роса давам ја превривав на почеток така правеа во болница, па прекинав сама. Ти можеш да ја превриваш нека се олади до темп и стави ја во термос. Најдобро бокал купи си. Јас со првото во бокал зовривав и оставав така, после само го палев бокалот 10тина секунди и се стоплува, а во диспанзер чував точно лажици млеко и млекото го правев за 1мин.