1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    60
    Jas ne prevrivav voopsto, samo zagrevav flasirana voda do mlaka temperatura, koristevme Rosa i Nera Kritis za bebinja prvite meseci, posle najubava voda ni bese Dios od stokomak (grckata). Mislam nekade vidov uste togas da se gleda kolicina na sol (Natrium) vo vodata a Rosa imase najmalku.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    27.359
    Филтер за вода имам вградено и од таа вода.

3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.939
    Допаѓања:
    10.814
    Мојата ќерка е година ипол. Цело време пие Јана Медо (и уште пие таква). Водата како секогаш што правиме, ја загреваме во грејачот. :)
    Искрено не знам, можеби веќе е и голема, имаме и филтер дома на чешма поврзан. Ама веќе и навика/рутина ни е после толку шишиња. :D Тераме исто цело време. Уште стерилизираме и шишиња секој ден. :smirk: Ова повеќе заради маж ми, побезбедно му било така. :D Така да, во глобала тој е задолжен за тој дел.

4. Теа224

Теа224 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво.
    Бебето неделава прави 40 дена.
    Од старт сме на комбинирана исхрана бидејќи немам доволно млеко за цело време да си цица. Почнавме со 30мл, сега на 60мл но мислам дека веќе и е малку. Гледам да е прво на града па ад како дополнување но си ја испива цела доза секогаш, некогаш кога е нервозна не сакам да ја мачам и одма ад. Нема веќе што се не направив, од пиење капсули, грчко семе, сирупи и молзење за стимулирање, чаеви сеуште пијам иако сум премногу обесхрабрена на толкав труд и мачење да нема ефект, а секако не можам да си го оставам бебето гладно. Бебето си напредува и тоа е најважно но ми треба совет од вас што сте со комбинирана или само ад, кога ја зголемивте дозата на 90 мл од оброк? Исто така дали секогаш чекате да поминат 3часа пред следно АД?

5. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    377
    adaptiranoto mleko treba da se dava na 3 casa, ako samo mu davas ad mozam da ti presmetam kolku treba da mu bide obrokot ama treba da mi kazes kolku kila ima bebeto

6. Теа224

Теа224 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Последно мерење на педијатар минатиот понеделник 3,520кг.

7. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    86
    килажата ќе ја множите со 20 за да добиете колку би требало да е еден оброк или со 150 за да добиете колку мл вкупно треба да има внес за 24 часа па таа бројка ќе ја поделите со бројот на оброци дневни (пример 8 оброци или 10 оброци или колку пати јаде). АД се дава на 3 часа. И вие сте пробале се, не се обесхрабрувајте, и АД е храна и важно е бебето да е најадено, со тоа и вие повеќе ќе се смирите психички

8. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    377
    momentalno da mu davas 90 e premnogu, spored kilazata treba da pie 60-70ml po obrok vo zavisnost dali pie 7-8 pati vo rok od 24h